Scorito-algemeen

|
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 15,043)
 • #295348

  N.a.v. het forum van de Scorito-poule over de Vuelta, wordt hierbij ook een algemeen Scorito-forum geopend. Scorito bevat naast de wielerpoules namelijk ook een tennis- en voetbalpoule. Het gaat hierbij om de grand slams in het tennis. Voor voetbal is er een topcoach-poule waarbij er voor een bepaald budget een selectie van 18 eredivisie-spelers wordt samengesteld. Daarnaast is er nog matchduel, dit is een andere versie van het bekende toto-spel. Deel je meningen over de Scorito-spellen op dit forum!

  Hierbij is er ook een Wielerflits-poule voor Topcoach geopend:
  https://www.scorito.com/topcoach/topcoach1718/wielerflits-topcoach?code=5421097f-9a4b-4e33-a744-170ddd0f8490

  Match Duel:
  https://www.scorito.com/matchduel/matchduel1718/wielerflits-match-duel?code=0334c6d2-f4f0-4504-ae8a-caaefec43664

  #295353

  Doe voor het eerst mee en het gaat me een stuk minder goed af dan het wielrennen.

  #295354

  Ik speel elk spel mee onder de naam BobPeeters19

  #295358

  Goed bezig, kaboutertje, ik doe mee.

  #295360

  Dit jaar is topcoach lastiger dan andere jaren. De echte toppers zijn eigenlijk te duur, wil je voor de rest nog een brede selectie hebben. Ook zijn er bij veel clubs nog een boel onzekerheden in de basiself. Zo haalde ik afgelopen week zelfs nog weer 2x 0 voor een speler vanwege dat soort perikelen.

  Op dit moment staan er bij mij in de selectie nog 4 risicovolle spelers. Komende weken nog even afwachten.

  #295361

  Door het spel te spelen leer je ook een hoop. Zo bleek ik bij Wimbledon niet zo handig gekozen te hebben. De meeste van de door mij gekozen spelers moesten al vrij snel tegen elkaar spelen. Niet echt een goede tactiek ;)

  #295363

  Benieuwd naar commentaar op de volgende opstelling. Het is mijn eerste poging en ik heb meer verstand van wielrennen ;)

  Voor deze spelers heb ik bij topcoach gekozen:

  PSV:
  Arias
  Hendrix
  Lozano

  Feyenoord:
  Bottegin
  Vilhena

  Ajax:
  Ziyech

  Utrecht:
  Jensen
  Labyad
  Leeuwin
  Dessers

  Vitesse:
  Büttner
  Bruns
  Rashica

  Heracles:
  Kuwas

  VVV:
  Unnerstall
  Promes
  Leemans
  van Crooy

  Mijn idee was: 6 spelers van de grote 3 clubs (PSV, Feyenoord & Ajax). Opgevuld met spelers van de subtoppers. Van deze subtoppers denk ik dat Utrecht en Vitesse het het best gaat doen. Redelijk random Kuwas er bij (nu Armenteros weg is) en een aantal goedkope vullers. Nu 4 spelers van VVV gekozen, maar dat was niet zo handig met de wedstrijd van Ajax van afgelopen weekend.

  #295366

  Ik twijfel over de verdedigers van Ajax. Heb namelijk geen idee hoe die eruit gaat zien. Ik denk: Veltman, De Ligt, Wöber en Viergever. Zul je zien dat Wöber niet speelt en dan gooi ik 3 miljoen weg.

  #295368

  Risico spreiden over meer clubs. Daarnaast zou ik niet meer dan 2 spelers kiezen van degradatiekandidaten, en dan zeker ook geen keeper van zon club.

  #295375

  @Maartz, Kuwas zit er bij mij ook bij, verwacht dit jaar wel veel goals van hem.
  Ik verwacht persoonlijk veel van AZ dus neem hoe dan ook Weghorst mee.

  #295385

  @ Maartz
  Arias en Hendrik lijken me geen puntenpakker. Beetje veel van Utrecht, maar kan. Bruns van Vitesse pakt nogal veel gele kaarten. Rashica, zou ik toch voor een miljoentje meer de centrumspits, Matavz pakken. En de goedkopere spelers zou ik niet allemaal bij VVV vandaan halen, maar meer gespreid inkopen. Van Crooij wel een goede keuze denk ik. Wil ik er zelf ook wel bij hebben, maar heb al Ambrose van NAC. Weghorst wil ik er ook graag bij, maar dan moet Lozano er weer uit. Zo is het nog even puzzelen de komende week.

  #295388

  Hier paar kleine tips van iemand die afgelopen seizoen 98% haalde (goed, maar dus niet de absolute top):
  1) verdedigers moeten de 0 houden. Hier is meestal de top 3 (Ajax, Psv en Feyenoord) goud waard. Bovendien zijn ze qua waarde vaak slechts 1 miljoen duurder, waar het voor middenvelder en aanvallers veel meer is.
  2) spelers met de verkeerde , meer verdedigende positie binnen scorito: een verdediger die als middenvelder speelt (atm bijv. Urby Emanuelson) en zodoende meer kans heeft op doelpunten/assists terwijl hij mee profiteert van een solide verdediging. Eerder was Tapia bij Twente (zogenaamde verdediger) ook een voorbeeld
  3) aanvallers moeten scoren, no matter what. Maak niet uit of je de spits van ADO of Ajax heeft, qua punten wordt een spits afgerekend op doelpunten en assists. teampunten doen hem weinig, terwijl gele kaarten juist funest zijn. Een spits als Weghorst is dus extra lastig ( scoort veel maar pakt ook bijna elke wedstrijd wel een domme gele kaart)
  4) Zoek de verrassing: Scorito deelt vaak teams in op basis van hoeveelste ze zijn geworden op de ranglijst vorig jaar. Twente lijkt dramatisch verzwakt te zijn, terwijl Utrecht en Vitesse toch behoorlijke goede zaken lijken te doen. Ook VVV lijkt over een solide achterhoede te beschikken. Vindt een team wat in jouw ogen te laag staat ingeschaald prijsgewijs en vaak kun je spelers erg goedkoop oppikken.
  5) zeker in de eerste seizoenshelft: Jaag koopjes. Een speler die last minute een basisplaats heeft door een vertrek (bijv Gladon doordat Armenteros weg is) of een speler die qua importantie is onderschat, krijgen vaak in de 2e seizoenshelft een enorme waarde stijging (vd beek).
  6) zoek specialisten die penaltys, corners etc. mogen nemen. V Polen van Zwolle is hier een goed voorbeeld van. Verdediger die al 2 penalty’s erin schoot.
  Ander goed voorbeeld is juist Dumfries van Heerenveen met al 2 assists en al 16(!) voorzetten dit seizoen.

  gebruik ook een site als https://www.eredivisie.nl/stats/algemeen om spelers en teams te zoeken die stilaan worden onderschat!
  Mijn valkuil zelf lag in blessures en Kuyt die zijn basisplaats verloor (zag oprecht V Bronckhorst niet het dappere besluit maken, maar hij deed het helaas toch)

  #295394

  Ben het met Jori eens, zat vorig jaar bij de beste 99,8%. Santos van NEC was bijvoorbeeld een goed voorbeeld van zo’n koopje, stond als middenvelder gekwalificeerd bij Scorito maar stond is de spits en scoorde veel, ook penaltys. Waarde steeg enorm (na de winterstop was hij wel slecht en wilde een breuk forceren bij NEC). Ben vorig zelf nog in de valkuil gelopen door Heerenveen, die deed het erg goed en stond 4e in de winterstop. 3 spelers erin maar na de winterstop werd het minder. Laat je dus niet alleen verleiden tot de eerste 3 wedstrijden. Utrecht stond vorig jaar na 8 wedstrijden bijna onderaan met maar 1 winstpartij

  #295399

  Doe voor het eerst mee met zowel Topcoach als Match Duel. Heb me aangemeld voor de subpouletjes.. Leuk, is er ook nog een andere uitdaging dan alleen zo hoog mogelijk komen in de algemene poule :) Niet dat ik de illusie heb om jullie ervaren rotten te kloppen, maar dan kan ik iig van jullie leren :)

  Doe ook voor het eerst mee met tennis bij de US open. Ik volg het tennis al een jaar of 10 niet meer echt dus dat is leuk ;) Ben nu in de eerste ronde al 2 spelers verloren: Johanna Konta (A) en David Ferrer (D), die ik ook nog eens captain had gemaakt. Het onderste kwart bij de vrouwen ligt nu helemaal open voor Sharapova en die heb ik uiteraard niet. Ach, mooi nog een toernooitje in 2017 om te leren en dan in 2018 vlammen!!! :p

  #295411

  @Maartz 4 spelers van VVV gaat je opbreken, probeer iets meer te spreiden. Voorbeeldje, vorig seizoen NEC goed de eerste 10 wedstrijden en daarna geen pepernoot meer geraakt. Zelfde gold toen voor Ado en Sparta. Hierboven wordt een goed punt gemaakt over Bruns, die pakt altijd vaak geel maar ook de nodige goals en assists. Arias zal denk ik nog vertrekken en pakt ook regelmatig een kaart uit m’n hoofd. Verder lijkt me de spreiding aardig en zou ik nog wat finetunen. Een speler als Hendrix kies ik niet zo snel omdat hij verdedigend op het middenveld speelt maar het is een lastige puzzel dit jaar

  #295412

  Ferrer vond ik de beste D-keuze en de beste kopmankeuze. Helaas, pindakaas. Konta en Halep vond ik beide een minder goede keuze dan Muguruza, Pliskova en Svitolina. Konta en Halep zaten namelijk aan dezelfde kant van het schema.

  Van die kant van het schema heb ik enkel Sharapova en Stephens gepakt, dus dat pakt voortreffelijk uit! :)

  Verder gelukkig 9 vd 10 door en nog een hoop toppers te gaan.

  #295414

  Tennis gaat weer drama bij mij, vooral de dames presteren altijd zo grillig en onvoorspelbaar. Maar @Pietje Muguruza op hardcourt is meestal ook drama dus dat vond ik vooraf niet per se een logische keuze. Net als Sloane Stephens die terugkeert maar meteen tegen Roberta Vinci moest, een goede hardcourt speelster. Pakt goed uit voor jou in ieder geval.

  Anyway, ik heb bij de heren Benoit Paire gepakt en kopman gemaakt en die is wel door gelukkig.

  #295423

  Goede tips Jori!

  Urby ook een tijdje in mijn selectie gepuzzeld maar die is nog wel relatief duur in vergelijking met andere spelers van Utrecht, dat is wel spijtig. Daarnaast ook even een scenario gepuzzeld waarbij ik zowel Toornstra als Ziyech een plekje in mijn selectie heb gegeven. Betekent wel dat je op andere fronten concessies moet doen. In dat geval geen topkeeper maar 2 subtoppers, 2 topverdedigers met 3 subtoppers, een super middenveld maar ook 1 speler van 500.00, 4 goede aanvallers maar ook 1 speler van 500.000. Toornstra kun je in vrijwel alle thuiswedstrijden met de ogen dicht aanvoerder maken. Ziyech sowieso een middenvelder die veel assists geeft en scoort. Vraag is alleen of dat aanvoerderschap opweegt tegen de concessies die je dan links en rechts moet doen.

  Nog enkele tips van mijn kant:
  – Kies eerder een aanvallende middenvelder dan een verdedigende middenvelder dus een type Toornstra t.o.v. El Ahmadi.
  – Let op spelers die corners, vrije trappen en penalty’s nemen.
  – Let op (basis) spelers die nu nog vertrekken. Als Zoet vertrekt is Room een must have.
  – Let op goedkope spelers die bij subtoppers tegen een basisplaats aan zitten. Kerk vorig jaar was er zo ééntje voor € 500.000 die uiteindelijk een basisplaats had.

  #295424

  Vergeef me dat ik vaak behoorlijk overtuigd ben van mijn keuzes, maar ik vond 18 van de 20 spelers hele logische (en bijna verplichte) keuzes.
  Mannen:
  Federer
  Nadal
  Cilic

  Zverev
  Dimitrov
  Tsonga

  Isner
  Kyrgios

  Ferrer
  …..

  Vrouwen:
  Muguruza
  Pliskova
  Svitolina

  Keys
  Wozniacki
  Williams

  Vandeweghe
  …..

  Sharapova
  Stephens

  ——

  Bij de vrouwen is er inderdaad meer variatie, maar voorlopig bevallen mij de uitslagen dus enorm. Nog geen verrassingen bij mijn speelsters. Wel mazzel dat Sharapova van Halep wint.

  Ter ondersteuning van mijn keuze voor Muguruza: die is de favoriet bij de bookmakers voor de eindzege.

  Stephens en Sharapova waren natuurlijk een beetje vraagtekens, maar wel speelsters met een hele hoge potentie. Dat waren denk ik by far de speelsters met de grootste kans op het bereiken van de kwartfinale uit categorie D.

  #295429

  Ik vind het op dit moment toch wel erg moeilijk op het middenveld en aanval bij Feyenoord en Ajax met al deze aankopen.

  Ajax

  Ziyech 7m
  Schone 4,5m
  VD Beek 4m
  F. de Jong 2,5m
  S. de Jong ??

  Dolberg 5,5m
  Younes 3,5m
  Kluivert 3,5m
  Huntelaar 3,5m
  Cerny 2,5m
  Neres 1,5

  Voor Ajax zijn het 11 man die voor waarschijnlijk 6 plekken gaan strijden en allemaal basis zouden kunnen worden de komende weken. Ziyech lijkt zeker en is ook een flinke puntenpakker. Maar hij is niet in vorm en met Keizer weet je het maar nooit. Voor het zelfde geld staat hij er een wedstrijd naast en krijgt hij problemen met de leiding. 7 miljoen is daarnaast een boel geld met dit budget. Daarnaast lijkt v/d beek zeker, maar als Siem en/of Klaas-jan basis gaan spelen, dan zal hij verdedigende middenvelder gaan worden en minder punten halen. Frenkie de Jong leek een leuke gok voor 2,5m, maar met KJH en S, de jong wordt dit nu wel een hele grote gok (ook als je ziet, welke andere spelers je voor 2,5 kan kopen). Ik ben er dus bij Ajax nog lang niet uit.

  Bij Feyenoord vind ik het door de aankoop van Larsson ook moeilijk geworden. Het leek zo fijn duidelijk voor zijn komst.

  Toornstra 7m
  El Ahmadi 4m
  Vilhena 4m

  Jorgensen 7m
  Berghuis 4m
  Boëtius 3,5m
  Larsson 3,5m

  El ahmadi en vilhena zijn zekerheidjes, maar weinig scoren/assists. Jorgensen een zekerheidje maar met een heel flink prijskaartje. Toornstra lijkt ook een zekerheidje, zeker gezien zijn scorend vermogen en assists. Alleen afgelopen winterstop had v Bronckhorst ook ineens bedacht om hem 2 of 3 wedstrijden op de bank te zetten. Nu Larsson ook achter de spitsen kan spelen, vind ik 7M voor Toornstra ook niet helemaal een zekerheidje. Meest waarschijnlijke lijkt dat Larsson er voor Boëtius of Berghuis in zal komen. Of het blijft zo staan en Larsson wordt een supersup.

  Vragen, vragen, vragen. :D

  edit : Berghuis idd 4m, aangepast, Starlynk bedankt.

  #295433

  Worstel eigenlijk met hetzelfde, Van de Beek en Vilhena lijken de veilige keuzes maar zijn niet de ultieme puntenpakkers. Jorgensen lijkt me ook een veilige keuze maar is erg duur. Ik wilde Boetius nemen maar na de komst van Larsson vind ik dat ook weer een te onzekere keuze. Ajax zelfde verhaal, Neres voor 1,5 miljoen is wel een prijsje om op te gokken maar het lijkt wel of Keizer iedere wedstrijd een andere voorhoede opstelt.

  #295440

  @timothyvana: Berghuis is 4m helaas (en daardoor wat lastiger in mijn team te passen). Voor de rest eens met je verhaal. Vind het met name bij Ajax erg lastig omdat die duidelijk nog niet hun vaste basis hebben, waardoor bijna iedereen onzeker is. Daarbij is het wel reuze interessant om te speculeren op Neres of Frenkie de Jong. Neres heb ik er nu wel instaan, want voor die aankoopprijs gaan ze hem zeker een kans geven en als hij die basisplek verovert dan gaat hij in de winterstop toch zeker naar 3,5m. Vond hem ook prima spelen tegen VVV. Beter dan Cerny sowieso. F. de Jong vind ik nog wat lastiger, omdat die én wat duurder is én Schöne als concurrent heeft.

  Bij Feyenoord had ik Boëtius hoog op het verlanglijstje, maar met de komst van Larsson is dat hoogst onzeker geworden. Denk dat ik daar toch met name naar de verdediging ga kijken en eventueel Vilhena.

  Voor de rest nu maar eerst de transfers afwachten en dan puzzelen we vrijdag verder. Mocht Zoet vertrekken, dan is Room natuurlijk een no-brainer en hebben we wat meer budget voor de rest van het team, dus dat eerst maar eens afwachten.

  #295457

  Mijn eerste deelname aan Top Coach en Match duel. Match duel afgelopen weekend al vergeten en dat zal nog vaker vergeten worden denk ik. Vind het ook niet een erg leuk spel.

  Top coach is leuker. Doe ook altijd mee aan Profcoach en Coach van het jaar.
  Ik kom er steeds net niet uit. De enige concessie die ik nu heb moeten doen is Jensen van Utrecht vervangen door Padt en ik merk dat ik geen enkele speler van Ajax heb. Uiteraard kan er nog van alles veranderen n.a.v. transfers. Als Zoet vertrekt komt idd Room in mijn team.
  Vraag aan de ervaren spelers (ik heb de do’s en don’ts van dit spel natuurlijk nog niet door zoals ik dat wel van Profcoach en CvhJ weet) of ik ergens de plank missla met dit team:

  Keepers:
  Padt
  Pasveer

  Verdediging:
  Warmerdam
  Van Polen
  Pierie
  Büttner
  Haps

  Middenveld:
  Van Ginkel
  Toornstra
  Til
  Gustafson
  Jensen
  El Khayati

  Aanval:
  Jörgensen
  Matavz
  Ambrose
  Gladon
  Paryszek

  Zou graag een verdediger van Utrecht hebben, maar Ten Hag wisselt dat het een lieve lust is. Dumic is een koopje, maar gaat ie spelen?
  Ben benieuwd naar jullie commentaren.

  #295460

  @Ab Sterk dat je 3 toppers erin hebt kunnen moffelen. Je ziet wel meteen dat het ten koste gaat van andere linies, spelers en zwakkere clubs waar je uit moet putten maar dat zijn keuzes.

  De twijfelgevallen wat mij betreft:
  Pierie (even kijken of Heerenveen nog een verdediger haalt)
  Til (AZ heeft die nieuwe middenvelder gehaald uit Noorwegen)
  Gustafson (Roda is heel zwak)
  Jensen (bedoel je Fredrik van Twente? hier hoef je ook niet op ‘de nul houden’ te rekenen)
  El Khayati (eigenlijk idem)
  Matavz (doet het inderdaad goed maar heb m’n twijfels of Castaignos op de bank wordt gehouden)
  Parzyszek (vind ik een zwakke speler maar zal er als eerste spits bij Zwolle wel een aantal maken)

  #295461

  @Ab

  Je verdediging incl. keepers is echt te zwak. Je gaat zo te weinig de 0 houden. Van Ginkel (6m) Toornstra (7m) en Jörgensen (7m) is al 40% van je budget. Ik zou er (minimaal 1 of zelfs 2) opofferen voor een sterkere selectie over de breedte.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 15,043)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Headlines