Profielwerkstuk wielrennen

|
5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • #537697

  Beste wielerfanaten,

  Momenteel zit ik samen met een klasgenoot op 6 vwo en wij zijn bezig met het maken van een profielwerkstuk over wielrennen. Voor ons profielwerkstuk hebben wij data nodig, we willen namelijk door middel van het analyseren van data conclusies trekken. Bijvoorbeeld: welke verschillende type wielrenners er zijn en wat deze wielrenners dan kenmerkt (denk aan gewicht, piekvermogen, gemiddeld getrapt vermogen op klimmen en duurvermogen). Ook willen wij verbanden aantonen tussen het gewicht en het vermogen van een wielrenner en het verschil van het effect hiervan onder verschillende omstandigheden (bijv. op een vlak stuk of in de bergen). Wij hebben met name dus informatie nodig over het gemiddeld getrapte vermogen van verschillende wielrenners op een beklimming. Weten jullie misschien of deze informatie ergens te vinden is? Wij hebben al geïnformeerd bij diverse wielerploegen, maar zij kunnen deze informatie niet verstrekken omdat deze vertrouwelijk is. Daarom hebben wij ook al een plan B bedacht. In dit onderzoek willen wij ook onderzoeken wat voor een soort wielrenners er zijn en wat de kenmerken van de verschillende soort wielrenners zijn. Dit willen we onder andere doen door beklimmingen te analyseren en te kijken op welke beklimmingen bepaalde wielrenners tijd winnen of juist verliezen. Hier hebben wij tijden voor nodig. Voor ons onderzoek moeten we eigenlijk weten hoe lang de renners doen over bepaalde beklimmingen. Wij hebben dus tijden van beklimmingen nodig en het liefst van beklimmingen in de tour van 2019, wij kunnen dit namelijk nergens vinden. Ook zijn wij op zoek naar informatie over de wielrenners, zoals lengte en gewicht, zodat we verschillende soorten wielrenners kunnen onderscheiden. Weten jullie misschien waar we deze informatie kunnen vinden of bezitten jullie zelf deze informatie? Hopelijk kan iemand ons helpen. Alle hulp is welkom. Alvast bedankt voor jullie tijd.

  Met vriendelijke groet,
  Michiel

  #537700

  Veel wielrenners registreren hun ritten openbaar op Strava.

  #537708

  ProCyclingStats heeft info over gewicht en lengte. PCS heeft bovendien een link naar het Strava-profiel van renners. Strava toont vervolgns wattages, VAM en soms hartslag. Uit die bronnen bij elkaar zou je toch een steekproef van enkele tientallen renners moeten kunnen samenstellen.

  #537710

  http://www.climbing-records.com/2015/07/three-riders-make-it-into-alpe-dhuez.html?m=1

  Deze site houdt records bij, specifieke linkje is een oude, maar de site is up to date met BV de tijden op Willunga Hill van dit jaar.

  Succes en vergeet je werkstuk niet hier te posten als je klaar bent, wij zijn benieuwd!

  #537724

  Meeste is al genoemd: met Strava & ProCyclingStats kun je een eind komen.
  Verder is het Twitter account van een Fin met een moeilijke naam interessant: ammattipyoraily.
  Hij heeft verschillende analyses gemaakt van klimtijden en vermogens tijdens de Tour, met name gericht op het vergelijken van data van vermogensmeters met de formule van de infameuze Dr. Ferrari voor de relatie tussen stijgsnelheid en relatief vermogen Dr.Ferrari.

  Succes!

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Laatste nieuws