Pro cycling manager 2017

|
22 berichten aan het bekijken - 1 tot 22 (van in totaal 22)
 • #267094

  Hello,

  Het lijkt me wel eens tof om een wielren game te gaan spelen. Nu is het aanbod behoorlijk karig merk ik, maar ben ik wel op het spoor gekomen van Pro cycling manager 2017 (en voorgangers). Voordat ik er een paar tientjes tegenaan knal vroeg ik me af of er wat mensen zijn met ervaringen??

  #267258

  Hangt natuurlijk af van welk type game je graag speelt, maar ik heb er toch een aantal edities thuis van liggen en tientallen uren op gesleten.

  #267266

  Als het je eerste Pro Cycling is, zeker kopen. De pc-versie is denk ik de enige wielergame die in de buurt komt van hetgeen wat wielrennen leuk maakt. Heb eerdere versies altijd met veel plezier gespeeld.

  Het spel is alleen niet dusdanig vernieuwend dat je ieder jaar een nieuwe hoeft te kopen. Met slechts een database-update (die ik je sowieso aan zou raden vanwege de naamrechten) kun je met 1 versie zo enkele jaren doen.

  #267389

  er zijn 2 totaal verschillende versies, de PC en de console versie.

  de PC versie is tamelijk uitgebreid, en het managment systeem is gewoon erg goed. maar de wedstrijden zelf zijn dan weer minder goed uitgewerkt vind ik. pluspunt is dat je heel wat seizoenen kunt blijven spelen, je jonge renners ziet groeien, dus de replay value is groot.

  de console versie is totaal anders. alleen maar de Tour en een handvol andere wedstrijden. vrijwel geen managment gedeelte, en lage replay value doordat het volgens mij maar 1 seizoen betreft. groot pluspunt is dan weer wel de gameplay tijdens wedstrijden, die is veel beter dan op de PC, en je bestuurt echt de renners van je ploeg.

  minpunt van beide versies is dat PCM maar gedeeltelijk de portret/naamrechten van de renners heeft, dus klopt de naam van meer dan de helft van de renners/ploegen niet. op PC kun je dan een andere database downloaden, en bij de console versie is er de mogelijkheid om de namen zelf te veranderen, maar dat is behoorlijk tijdrovend werk.,

  #267390

  Console versie is echt niet aan te raden. Dramatisch spel.

  #267407

  Ik heb op console alleen 2013 en ik vond het een ronduit slecht spel. De PC versie vind ik dan wel weer erg goed, vooral vanwege het management gedeelte. De nepnamen vind ik persoonlijk geen probleem, omdat er altijd vrijwel direct ergens een database verschijnt met de echte namen (kijk daarvoor op pcmdaily.com).

  #267409

  volgens mij had ik 2015 op de console, en de gameplay tijdens de wedstrijden was wel ok. voor de rest is het inderdaad reteslecht, zeker gezien het verschil in content met de pc versie.

  dan is overall gezien de pc versie veel beter, maar ik ik vind dan weer wel dat de gameplay tijdens de wedstrijden erg slecht is.

  #267426

  @ mathieu Moller je kan ook via steam ook een database vinden ,wel wat makkelijker
  Niet heel veel veranderd maar denk dat het goede verbeteringen zijn die het spel wel wat beter maken

  #267461

  Laatste versie die ik heb is 2014 en heb wel moeite met het vinden van een 2017 database. Iemand er wellicht al een gezien?

  Verder is het spel zelf wel echt aan te raden. Alleen de wedstrijden zelf zijn af en toe een beetje vaag. Een random renner van pak hem beet 65 gemiddeld die harder rijdt dan een Cancellara die vol gas beukt op kop van het peloton.

  #267463

  Alleen eentje van 2016. http://forum.pcmfocus.com/files/category/297-huidige-databases/

  Je kunt als beginner net zo goed een oude versie voor een habbekrats op de kop tikken, bijv. die uit 2015. Of voor mijn part van 10 jaar terug, want de gameplay is eigenlijk altijd hetzelfde gebleven. En vind je dat spel leuk dan weet je dat je met die van 2017 niet fout kunt gaan. Mocht je in de buurt wonen mag je bij mij wel een oud deel voor niks op komen halen.

  Als je van gamen -sport managers in het bijzonder- houdt en van wielrennen dan kun je niet echt verkeerd gaan. Persoonlijk ontzettend veel uren in alle delen zitten. Sowieso 1x per jaar komt de drang wel weer om een fantasy ploeg te starten vanuit het continentale.

  #267464

  eens met klootje.

  het slechte van dit spel is dat ze elk jaar dezelfde content aanbieden voor de volle mep met maar kleine upgrades qua gameplay en grafisch. daarom is het altijd beter om een oude versie voor een habbekrats op de kop te tikken in plaats van de volle mep te betalen voor de laatste versie.

  #267468

  Idd. maar zelden dat er echt een totaal nieuw iets in zat. Baanrennen toen en dat is er al weer uit. En carriere met 1 renner paar jaar terug, dat nu net wel een hele leuke toevoeging was. Hopelijk is die spel modus dit jaar helemaal geperfectioneerd, maar cyanide kennende zal dat wel niet.

  Tis een beetje haat/liefde met dit spel of niet 8.6? Zitten altijd hoop kinderfoutjes in enz. en enorm buggevoelig spel. Kijk niet gek op als je je savegame van een paar seizoenen carriere opeens weg kunt flikkeren omdat ie een race niet meer start of simuleert. Maar kijk je naar het budget waarmee het spel gemaakt wordt dan moet je weer ontzettend blij zijn dat er een echte wielermanager is. En een leuke om te spelen ook.

  Overigens is er ook nog een andere wielermanager.. Ben de naam kwijt. Heb het jaren geleden eens gedownload. Zag er niet uit, races duurden veel langer, het sprak mij persoonlijk niet aan.

  #267470

  @ klootje:
  inderdaad, Cyanide is maar een hele kleine speler en dan is het best een prestatie als je iets kunt neerzetten dat de wielerversie is van football manager. het principe van het PC spel werkt, op bugs na, best goed, en je kan echt een team maken en daar seizoenen mee groeien. en dat kan enigszins verslavend zijn en dan stop je zo een hele hoop uren in het spel.

  #267554

  Ben van plan om pcm 2016 te kopen, goedkoper en kan daarop dan de database van 2017 plaatsen.
  Heb nu pcm 2006, 2008-2014
  In m’n carrière op pcm 2014 zit ik nu in het jaar 2021 :)
  Nicola Toffali heeft zonet de Tour gewonnen

  #268068

  Ik zou PCM 17 ook niet gaan kopen. Ik heb het wel gekocht en nu al spijt. In voorgaande edities was ik goed, maar het spel is nu echt te makkelijk gemaakt. Het draait nu alleen maar om positioneren. Als je een col goed van voren oprijdt samen met een goede ploeggenoot, win je negen van de 10 keer. Ik heb bijvoorbeeld een losse Tour na acht etappes met Quick-Step afgebroken. De eerste rit werd gewonnen door Dennis, daarna won ik alle zeven de etappes met Kittel, Gaviria, Martin en Jungels. En dit op niveau moeilijk! Dit zou mij in vorige edities nooit gelukt zijn, ik zou dan ook een andere editie aanschaffen.

  #269652

  Bedankt voor de reacties guys!

  Ik begrijp eruit dat de PC versie vaak de voorkeur geniet, veelal op basis van het managementgedeelte wat overeenkomsten vertoont met Football Manager.
  Vroeger was FM voor mij een lichte verslaving (positief), dus neigt mijn voorkeur dan ook richting de PC versie.
  Hier en daar lees ik ook dat 2017 niet per se beter is dan bijvoorbeeld de 2015 versie vanwege het geringe aantal improvements die ze elk jaar maken.
  Tot slot is de gameplay niet heel bijzonder, redelijk wat bugs, maar zeker niet slecht gezien het kleine budget waarmee de game is gemaakt.

  Ik ga Bol.com e.d. maar eens afstruinen =]

  #269662

  bij de speelgoedwinkel wil er nog wel eens een oudere versie voor een habbekrats in de budgetbak liggen.

  #269678

  Ik heb de nieuwste gekocht voor 26 euro op internet met een key via steam.

  Tot nu toe de slechtste versie die ik ooit heb gespeeld, vol met bugs.

  #269806

  @Noud: geen idee hoe lang geleden die is uitgekomen maar van voorgaande edities weet ik dat er meestal in de eerste 3 maanden meerdere patches kwamen omdat er inderdaad veel bugs in zitten. Bugs gaan doorgaans wel voorbij, als het in potentie maar een goed spel is.

  #269809

  tvm

  Procycling manager moet je kopen voor de graphics en management.
  Maar het spel Eurotour is het meest realistische wielerspel, qua tactiek, tijdsverschillen, krachtsverhoudingen etc. Wat een spelvreugde levert dat op!
  Niet direct tijdsverschillen van 2 minuten als je een paar honderd meter achter de groep voor je finisht bijvoorbeeld.

  #269890

  Blijft jammer dat het niet direct voor Mac speelbaar is.

  #277217

  ik heb 15 moet ik 17 kopen of gewoon lekker met 15 door gaan

22 berichten aan het bekijken - 1 tot 22 (van in totaal 22)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Net binnen