Onderzoek wielerfans

|
6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • #67091

  Goedendag!

  Ik ben met een onderzoek bezig voor een opdracht van mijn opleiding. Het heeft te maken met wat de wielerfans verwachten van hun favoriete wielerploeg.

  Tevens geeft bijvoorbeeld Lotto Jumbo hun fans de mogelijkheid om de ploeg nog meer te steunen. Fans kunnen 10 euro schenken aan de ploeg en daar krijgen ze dan een aantal spullen voor terug van Lotto Jumbo.

  Mijn grote vraag voor jullie is of jullie 10 euro aan jullie favoriete wielerploeg zouden doneren in ruil voor een paar spullen. Zo ja, waarom? Zo niet, wat zou die wielerploeg dan wel moeten doen of presteren om ervoor te zorgen dat de fans wel 10 euro zouden doneren volgens jullie?

  Graag zie ik hier wel een aantal reacties op!

  Alvast bedankt!

  #67097

  Nee maar zou bv wel aan MTN doneren of een shirtje bestellen omdat ik dat een mooi tenuetje vind en je daarmee echt een goed doel steunt.

  #67100

  Nee, ik ben niet van heldenverering. Hebbedingetjes van mijn idolen kopen heb ik nog nooit gedaan. Niet van van mijn favoriete voetballers, niet van mijn favoriete popmuzikanten en dus ook niet van mijn favoriete wielerploeg/wielrenners. En geld doneren aan sporters zie ik sowieso niet zitten. Er zijn andere instanties in Nederland en op de wereld die het geld beter kunnen gebruiken.

  #67103

  Ik ben inderdaad lid van de supportersclub van LottoJumbo. En nee ik vind het niet vreemd. Als ik naar het voetballen wil of naar elke andere sportteam wil kijken moet ik ook toegang betalen. Dus heb ik dat 10tje er graag voor over. Daarnaast heb ik afgelopen jaar er een leuke dag in Vleuten aan over gehouden en op deze manier toon ik dat ik achter deze ploeg sta. Daarnaast heb ik ook nog een donatie gedaan om een jong talent aan te kunnen trekken en daar heb ik dan weer een mooi JumboLotto shirt aan overgehouden. Het is natuurlijk maar een druppel op de gloeiende plaat voor de ploeg maar ik wil op deze manier wel tonen dat je er best wel wat voor over mag hebben om van mijn favoriete sport en ploeg te kunnen genieten, al is dat voor deze sport natuurlijk niet wat men gewent is. Net zo goed dat ik er nog wel eens vreemd op word aangekeken dat ik fan ben van een wielerploeg is ook blijkbaar niet iets wat normaal is ben deze sport. Ik vind trouwens dat dit niets met helden verering te maken heeft maar meer met waardering en respect voor de prestaties van de sporters.

  #67122

  Ik vind het ook niet vreemd eigenlijk, al moet ik zeggen dat ik zelf geen fan ben van een bepaalde ploeg. Ik heb uiteraard wel voorkeuren voor renners, een misschien voor de ene ploeg wat meer sympathie dan de andere, maar echt fan ben ik van geen enkele ploeg.

  Wat dat betreft zou ik alleen 10 euro in een ploeg steken als ik er 11 voor terug krijg. ;)

  #67258

  Ik ben ook geen fanatieke volger van een bepaalde ploeg, maar ik merk wel dat ik bij het volgen van wielrennen iets vaker oog heb voor de ontwikkeling van jonge Belgen en in mindere mate van Nederlanders en dus ploegen uit België en Nederland wat nadrukkelijker volg en hun renners wat meer bestudeer dan andere renners.

  Ik vind tien euro sponsoring trouwens niet veel om te geven aan een ploeg waar je fan van bent. Er zijn heel veel mensen die veel meer geld stoppen in eveneens passieve hobby’s als games enzovoort, waar nog veel minder tegenover staat. Voetbal is dan weer moeilijk te vergelijken: je krijgt er immers (vind ik) meer voor terug voor bijvoorbeeld een abonnement: je kijkt anderhalf uur naar een match en dat voor circa 40 matchen per seizoen. Wielrenners zijn snel weer gepasseerd en meerdere punten zoeken tijdens een race is moeilijk, druk…

  Ik vind het trouwens niet veel geld om te geven, 10 euro, als je er een truitje voor terug krijgt. Maar ik zou bereid zijn een ploeg een steuntje te geven als ik meer zou kunnen in interactie treden met renners of specialisten rondom hen, om meer hen wereld echt te kunnen begrijpen. Maar dat is natuurlijk erg moeilijk en het is ook niet de bedoeling dat renners zich daardoor van de wijs moeten laten brengen door fans. Maar: bijvoorbeeld een podcast op de webpagina van een team met verwachtingen van renners voor een race of reacties op eigen prestaties, dat zou bijvoorbeeld al leuk zijn…

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Volg hier

Headlines