Nederlandse Wielertalenten

|
24 berichten aan het bekijken - 1 tot 24 (van in totaal 24)
 • #755778

  Naast het volgen van een specifieke wielerploeg, kun je ook alles volgen wat met het Nederlandse wielrennen te maken heeft. Mij lijkt het leuk en interessant om dat ook in een Topic te bespreken en dan met name de aanstormende talenten.

  Wie zijn volgens jullie de aanstormende Nederlandse talenten?

  Natuurlijk is het dan makkelijk om de renners bij de opleidingsploegen te benoemen, maar puur op de resultaten gebaseerd zie ik bijvoorbeeld Menno Huising en Jelle Boonstra als 2 renners die afgelopen jaar al mooie resultaten hebben geboekt als 1e jaars junior (oa. beide top 10 in Aubel Stavelot) geëindigd voor alle 2e jaars junioren die nu doorgestroomd zijn naar de opleidingsploegen.

  #755779

  Leuk idee! Bij de meisjes heb je Anna van der Meiden (2004). Zij heeft al hele mooie resultaten laten als eerstejaars

  #755781

  Weet iemand trouwens de namen van de voltallige selectie van CyclingClassNL. Wel interessant om de voortgang komend jaar van die wielrenners te volgen, ook in verhouding tot bijvoorbeeld een aantal die niet meedoen aan dit nieuwe initiatief.

  #755788

  Oa huising en vd meiden zitten hierbij

  #755793

  Wouter Toussaint en Nikki Souren ook

  #755799

  Loe van Belle, dat wordt een grote.

  #755807

  Tot op heden ben ik tot dit lijstje gekomen:

  Mannen:
  Mika Vijfvinkel (2005)
  Menno Huising (2004)
  Wouter Toussaint (2004)
  Raphael Mouton (2004)
  Keije Solen (2006)

  Vrouwen:
  Nikki Souren (2006)
  Nienke Veenhoven (2004)
  Anna Van der Meiden (2004)

  #755808

  Op welk specifiek terrein denk je dat hij gaat uitblinken?

  #755848

  Van belle? Sprints/klassiekers

  #755851

  Om de een of andere reden zie ik Ryan Kamp als een aankomende topper….in het wegwielrennen

  #755860

  @Michiel
  Leuk, maar wat te denken van Emil Herzog (17jr.) en Vlad Van Mechelen (17jr.); oh, je niet NL, sorry😉

  #755880

  Herzog Herzog….was dat niet een Oostenrijkse voetballer

  #755883

  Ben wel benieuwd in hoeverre er nog veel groeimarge is voor renners van een ploeg als Team Auto Eder (team van Herzog). Dat team reed afgelopen jaar onder aanvoering van UIJTDEBROEKS het hele junioren peleton soms op een hoop.

  Dit kan natuurlijk ook straks een resultaat zijn van CyclingClassNL, dat renners relatief eerder richting hun topniveau gaan.

  Je ziet ook juist dat renners als Mick van Dijke nog een enorme groeimarge hebben doordat ze later met weg wielrennen zijn begonnen.

  #755886

  @Michiel
  Je even verder zoeken in de richting van steunkousen enz,
  Maar @smolly86 heeft er meer kijk op.
  Ja, kijken hoe CyclingClassNL het gaat doen. Die Menno Huising doet ’t goed

  #755887

  Ja sorry Kelderfan. Cycle cross interesseert me niet heel erg, op de Nederlanders na

  #755889

  @Michiel
  CyclingClassNL wordt ondersteund door o.a. jouw favoriete clubje.
  Maar het gaat hier ook over de Nederlandse talenten. Dus blijf ’t volgen, lijkt mij niet verkeerd.

  #756525
  #756738

  Lijst met deelnemers van dit weekend. Wat me opvalt is het kleine aantal “Nieuwelingen” (2006) dat mee fietst. Daarnaast is het aantal deelnemers stuk groter dan het aantal leden dat in eerste instantie genoemd werd

  Thom van Herwaarden 2005
  Wouter Toussaint 2004
  Julian Vergouw 2005
  Mika Vijfvinkel 2005
  Jelle Boonstra 2004
  Sjors Lugthart 2005
  Justin de Hart 2004
  Daan van den Berg 2004
  Viego Tijssen 2005
  Raphael Mouton 2004
  Max van der Meulen 2004
  Senna Remijn 2006
  Nick Brand 2004
  Keije Solen 2006
  Joeri Schaper 2004
  Maurits Neele 2004
  Pepijn Veenings 2004

  #758932

  Mika Vijfvinkel, een.zeer sterke om.te volgen. Als 1e jaars nieuweling door corona afgelastingen geen meerdaagse gereden. Als 2e jaars nieuweling maar 2 meerdaagse, zeer succesvol, bergtrui gewonnen Basse Meuse en dag bertrui in Triptique ardennen, eindklassement bergtrui 2e.
  In jeugd altijd kop kleiner dan de rest en nu door fysieke groei pakt ie ze stuk.voor stuk.
  Cycling class kijkt naar meer dan alleen.nu winnen, hoeveel.progressie kan men nog.makrn, hoeveel.heeft men al.aantoonbaar veel getraind.
  Ben je mentaal sterk en pas je.in.een groep. Zet je altijd door en ben je intrinsiek gemotiveerd.
  Nu in veldrij selectie en mooie uitslagen. Maar een uitslag alleen zegt niks, als je reden niet weet. Materiaalpech helpt uitslagen niet. Bondscoach kijkt verder dan dat en zag in Tabor gelijke.rondetijden.als de leiders van wedstrijd.
  Dat maakt een talent.

  #761363

  Shirin van Anrooij, Puck Pieterse en Fem van Empel lijken mij iets te bekend geworden voor dit lijstje. Zij sluiten sinds dit jaar al aan bij de wereldtop.

  Leonie Bentveld wordt ook een grote. Nu heeft ze bij de juniores wel het probleem dat er met Bäckstedt een nieuwe Vos meerijdt.

  Juniore Julia Kopecky koerst onder de Tsjechische nationaliteit, maar is net als haar broers Nederlandse, maar als Tsjechische kunnen ze makkelijker geselecteerd worden.

  Als je talenten wil spotten moet je bij WV Schijndel kijken. Op de piste volg ik Yuli van der Molen al een tijdje. Zij wordt volgend jaar belofte bij NXTG. Daar komt ze weg-en veldrijdsters Nienke Vinke en Mirre Knaven tegen. Elise Uijen is nog zo’n topper van Schijndel, zij gaat naar DSM.
  Twee eerstejaarsjuniores van die ploeg: Anna van der Meiden en Babette van der Wolf. Van der Meiden is dubbel Nederlands kampioene bij de juniores, van der Wolf zie ik ook nog mooie dingen doen.

  Bij de mannen vooral de gekende namen. David Haverdings die de juniorencrossen domineert en beloften Pim Ronhaar, Ryan Kamp, Mees Hendrikx en de broers van Dijke. Op de piste is er Vincent Hoppezak die me tijdens de zesdaagse van Gent verbaasde.

  #761365

  Maud Oudeman is ook zo’n toptalent. In tegenstelling tot haar naam is ze een 18-jarige dame die bekend geworden is toen ze via Zwift Academy een en profcontract versierde.

  #766335

  Mees Vlot, nederlands tijdrit kampioen bij nieuwelingen rijdt dit jaar als Junior voor Auto Eder (opleidingsploeg van Bora). Leuk dat een Nederlandse renner een alternatief pad volgt dan via de Nederlandse junioren ploegen en CyclingClassNL.

  #772983

  Topic was misschien wat vroeg geopend, zeker gezien het feit dat junioren/u23 seizoen meestal pas in Maart 2022 start. Alvast een renner om het komend seizoen met extra interesse te volgen. Nino de Jong (JEGG De Jonge Renner)

  Eerste jaars belofte, en viel eind vorig jaar op door een aantal goede resultaten. Veel interesse vanuit Continentale teams.
  Nog belangrijker en interessanter is dat hij pas sinds een aantal jaar fietst, dus waarschijnlijk ook qua groeipotentie veel mogelijkheden.

  https://www.bndestem.nl/regiosport/el-nino-raast-door-de-natte-polder~a40a0c81/
  (Verslag BN de Stem)

  Hij is dit voorjaar ook gestart met een trainingkamp bij Hagens Bergman Axeon, ploeg van Axel Merckx.

  #813414

  Seizoen is tijdje onderweg:

  Qua Nederlandse talenten wat zijn voor jullie de positieve resultaten tot dusver in de internationale wedstrijden?
  Scorebord journalistiek van mijn kant:

  Beloften:
  Casper van Uden, al aantal goede resultaten, zal volgend jaar wel doorschuiven bij DSM.

  In de schaduw af en toe wat positieve resultaten, Pepijn Reinderink zit er regelmatig goed bij, Bart Hordijk laatste zware etappe van Tour van Hongarije wel best ok resultaat in dat deelnemersveld als eerste jaars.
  Lars Boven lijkt wat meer vooraan te gaan eindigen. Loe van Belle heeft nog niet echt bevestigd en verder redelijk wat eerstejaars bij DSM en Jumbo-Visma dus te vroeg om daar over te oordelen.

  Junioren:
  In internationale wedstrijden zie je vooral Menno Huising opvallen. Jelle Boonstra nog niet veel zien rijden. Mees Vlot laat veel potentie zien en qua eerstejaars ook wel positief over de resultaten van Mika Vijfvinkel (Course de la Paix) en Viego Tijssen (Pays de Vaud Juniors), waarin ook Max van der Meulen met de beste in de leeftijdscategorie mee bergop kon.
  Thom van der Werff won GP Bob Jungels. In Nederlandse wedstrijden zie je ook wel een aantal namen vaak terug komen, echter lastig in te schatten hoe zij zich verhouden tot de internationale concurrentie.

  Benieuwd of iemand wat namen mist in dit lijstje

24 berichten aan het bekijken - 1 tot 24 (van in totaal 24)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Headlines