Monumentenspelletje

|
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 28)
 • #531784

  Lekker simpel, elk goed antwoord 1 punt bij gelijke stand wint niemand.

  De 5 monumenten en het wk, winnaars alleen, geen andere koersen er bij betrekken, mag wel keuzes motiveren.

  MSR Pedersen, rotweer, sprint met 7
  RvV, Sagan, helemaal terug, rest op meer dan een minuut, niks aan te doen.
  PR, Gilbert again, vroeg weg met goede groep, grote kletterpartijen daarachter.
  LBL, Evenepoel, vertrokken op de Redoute, over de kopgroep op de rots, alleen in Luik
  WK, Woods, andere kant gepakt terwijl de rest over de spurt mijmert
  GdL, Mas, met broedermoord op sterkste man in koers Valverde.

  #531788

  Pff kennelijk ergens in een spelonk beland, soit, dan win ik.

  #531794

  Speciaal voor Malheur:

  MSR: Adri’s Nektoepet. De koers dit voorjaar waar hij niet kan en zal verliezen en als gevolg in de andere grote koersen teveel zal zijn gebrandmerkt.
  RVV: Gregster van den Haverklaep. Rijdt op onbewaakt moment weg met overtalfiguren als Vanmarcke, Postlberger en Asgreen en maakt ze af in het sprintje.
  PR: ditmaal wel Sagan. Enthousiast weg met Mathieu, maar rijdt niet meer mee vanaf 15 km tot de streep.
  LBL: De wolf der wolven. De taaie haai uit Messina wil vooral zijn erelijst breedtecompleteren maar zal hier genoegen moeten nemen met een 2e plek door een Flipje die tot op het bot getergd is omdat de ex-schansspringer hem 4 dagen eerder de maat nam naast de blêrende zeeleeuwen.
  WK: De taaie haai uit Messina. Doet hier wel waar hij net naast greep in LBL en de OS.
  LBL: Het olifantensikje. Vorig jaar al Primuz in het Italiaanse najaar en nu met ijzersterke ondersteuning zonder fout wegpoefend naar eerste monument.

  #531802

  Milaan San Remo:
  Philippe Gilbert, de koers met in mijn ogen letterlijk 40 kanshebbers. Dan maar de meest gemotiveerde in m’n dreamteam meepakken.

  Ronde van Vlaanderen:
  Julian Alaphilippe, ook wel leuk om ’n debutant in de selectie op te nemen. Quickstep gaat domineren met Mathieu in ’t kielzog.

  Parijs-Roubaix:
  Wout van Aert, gaat er niet vanaf t begin staan door z’n blessure gaat dan juist later in het voorjaar beter zijn dan de rest omdat hij nog frisser is.

  Luik-Bastenaken-Luik: Maximillian Schachmann, alle toppers gaan elkaar aanstaren dan moet ’t een topper van de 2e lijn worden die er met de bloemen vandoor gaat met een uitval, zijn naam? Max Schachmann

  WK:
  Thibaut Pinot, zal wel weer uit de Tour vallen en dan als enige topper fris ’t WK betwisten.

  Lombardije:
  Primoz Roglic, alleskunner.

  #531807

  MSR: Caleb Ewan, gaat hier wel mee over kunnen en kiest dan het juiste wiel
  RVV: Alexander Kristoff, maakt het af in een groepje
  PR: Zdenek Stybar, het moet er eens van komen
  LBL: Michael Woods, overwinning van z’n carriere, zit er al een paar jaar goed bij
  WK: Simon Yates, stelt zijn seizoen er op af
  Lombardije: Julian Alaphilippe, legt zijn piek wat naar achter en kon net niet mee op het WK

  #531913

  Durft iemand nog? Ik beloof scores bij te houden en de winnaar krijgt een speelgoedautotje waarmee hij mag doen alsof het een hele toffe wielrenner is.

  #531918

  MSR: Gaviria wint in sprint van man of 30, MVDP valt aan op Poggio maar gaat tegen de vlakte in de afdaling

  RVV: MVDP maakt comeback na val in MSR. Pedersen wint na ongelofelijke solo van 75 kilometer. MVDP wint sprint om plaats 2 maar steekt handen in de lucht want denkt dat hij wint.

  PR: Naesen wint verrassend sprint van 8 renners. MVDP is daar niet bij want is lek gereden op kassiestrook van Charles Crupelandt.

  LBL: Valverde wint in hondenweer. MVDP is indrukwekkend op La Redoute maar vergeet te eten. Hij wordt uiteindelijk 43e.

  WK: Alaphilippe wint na indrukwekkende race van de Franse ploeg. MVDP beslist ook deel te nemen nadat hij eerder 4e werd op de Olympische Spelen. Het parcours blijkt te zwaar en hij moet opgeven.

  Lombardije: Alaphilippe trekt zijn vorm door en wint Lombardije met de wereldkampioenentrui. Ondertussen wint Mathieu de Wereldbeker veldrit van Zonhoven met tranen in de ogen.

  #531938

  MSR – Ewan.
  RVV – MvdP.
  PR- Sagan.
  LBL Alaphilippe.
  WK Alaphilippe.
  Lombardije – Roglic.

  #531941

  MSR: Gilbert wil zo graag winnen, dat hij doorramt op de Cipressa en alle sprinters, die van zijn ploeg incluis, er af moeten. Gilbert geraakt echter niet weg. Sprint met een elitegroepje. Trentin verslaat Sagan en Alaphilippe.

  RVV: DQS gaat hier zijn overtal uitbuiten. Alaphilippe zal na winst in de Strade en podium in MSR geviseerd worden. De man die profiteert is Jungels.

  PR: Van Aert en MVDP geraken niet van elkaar af. Vanmarcke, die de week ervoor nog lek reed op de Mariaborrestraat, en Lampaert profiteren. Lampaert rijdt lek in Hem. Vanmarcke wint eindelijk zijn klassieker.

  LBL: Roglic heeft de smaak van de eendagskoersen te pakken en springt weg op de uitloper van de Roche aux Faucons. Geen enkele ploeg neemt het heft in handen. De Sloveen TT’ed naar de overwinning.

  WK: Olympisch kampioen Alaphilippe is de grote favoriet en wordt door de meesten geviseerd. Hij geeft niet thuis, maar gelukkig voor de Fransen is er Pinot om de meubelen te redden.

  Lombardije: Alaphilippe wint op pure grinta en teleurstelling door het missen van de dubbel OK en WK.

  #531944

  Milaan-San Remo: Er rijdt een groepje weg op de Poggio, Mathieu van der Poel maakt er een lange sprint van maar wordt in extremis geklopt door PeterSagan

  Ronde van Vlaanderen: Wout van Aert klopt Mathieu van der Poel in een sprint a deux

  Parijs-Roubaix: Mathieu van der Poel klopt Wout van Aert in een sprint a deux

  Luik-Bastenaken-Luik: Mollema en Michael Woods rijden samen weg, dit keer weet Woods wel waar de meet ligt en pakt de zege

  Wereldkampioenschap: Egan Bernal wordt de eerste Colombiaanse wereldkampioen

  Ronde van Lombardije: Na een fenomenale Tourzege is ook het najaar alles voor Primož Roglič, hij wint solo

  #531948

  Milaan – San Remo: Na wat losse aanvallen op de Poggio rijdt Alaphilippe in de afdaling weg, het goed gevulde peloton haalt hem bij. Ewan wint.

  Ronde van Vlaanderen: Van der Poel rijdt weg op 35km van de streep, komt met Garcia Cortina bij de finish, legt hem er ogenschijnlijk simpel op.

  Parijs – Roubaix: Eindelijk een verregende editie. Van Aert wint in een sprint van Vanmarcke.

  Luik – Bastenaken – Luik: Formolo valt solo in Luik, Alaphilippe profiteert in de sprint.

  WK: Bernal en Roglic vechten er een tweede Tour uit, Valverde blijft in het wiel en pakt z’n tweede wereldtitel in de sprint.

  Ronde van Lombardije: Na ergens in maart/april zwaar gevallen te zijn wint een hevig geëmotioneerde Fuglsang op z’n Baukes.

  #531951

  Milaan-San Remo: Een groepje met onder andere Alaphilippe, Van Der Poel, Trentin en Sagan rijdt weg, maar kijkt dan te lang naar elkaar. UAE trekt een onwaarschijnlijke laatste kilometer met de Noren Bystrom en Kristoff die perfect Richeze lanceren, waarna die een herboren Gaviria in een zetel naar de winst katapulteert, voor Ewan en een lang standhoudende Sagan.

  Ronde van Vlaanderen: Quick-Step zit nog met 6 man in de kopgroep van 14 bij het aansnijden van de laatste helling, waarna Asgreen een nummertje opvoert en solo naar de meet rijdt door prima afstopwerk. Alaphilippe maakt het feestje compleet, voor Van der Poel.

  Parijs-Roubaix: Een geprikkelde Van Der Poel zet orde op zaken in P-R. Een beresterke Tim Merlier voert de forcing voor zijn kopman waarna die wegrijdt samen met Sagan en Van Avermaet, waarna ze ook in die volgorde over de streep komen in hun sprint met 3. Van Aert, die tot 3x lek is gereden, wordt troosteloos 4de op een half minuutje.

  Luik-Bastenaken-Luik: De Spaanse Armada binnen Astana maakt er een bijzonder harde koers van in functie van Fuglsang, waarna die laatste wegrijdt samen met Wout Poels. De Nederlander probeert op de verrassing te spelen door van ver aan te gaan, maar wordt eenvoudig geremonteerd door de sympathieke Deen.

  Wereldkampioenschap: Colombia maakt er een spetterend kijkstuk van, door zonder veel overleg slag om slinger te demarreren. Wanneer Pinot, Woods en Pogacar wegspringen lijkt de vogel gevlogen, maar Bernal zet de situatie nog recht en gaat op en over de koplopers richting de regenboogtrui. Pogacar is nog licht weggereden voor plek 2, Pinot wint het sprintje voor de 3de plaats.

  Ronde van Lombardije: De oude Haai van Messina redt een ontluisterend seizoen voor Trek. Hij rijdt solo weg en verslaat zo Valverde en Van Avermaet.

  #531956

  MSR – Trentin verslaat Kwiatkowski en Gilbert in de sprint. VdP en Van Aert leiden de achtervolgende groep maar komen net te laat.

  RVV – Tim Merlier profiteert vanuit een vroege ontsnapping omdat de overgebleven achtervolgers niet door willen rijden met Sagan en VdP.

  Parijs Roubaix – Wout van Aert klopt van Avermaet op de piste. Naesen sprint naar plek drie. De heren van Sporza squirten hun hok vol.

  LBL – Simon Yates maakt het af voor de neus van Valverde en Roglič.

  WK – Pogačar brengt Slovenië ook het WK nadat Roglič de Tour heeft gewonnen.

  Lombardije – Fuglsang redt zijn seizoen.

  #532055

  Dank voor alle deelnames so far ! Om het glazenbolgehalte intact te laten mag er gedagdroomd worden tot 31 januari, met de nu al weer hevig beenderen brekende coureurs onderweg hebben anders late invullers een oneerlijk voordeel.

  Grijp uw kans ! Het is echt een leuk speelgoedautotje dat ook zo vanzelf naar voren schiet als je hem krrrrrrrrtt naar achteren aantrekt en ik schrijf met permanent marker in in fraaie blokletters de naam van jouw favoriete renner op !

  #532078

  MSR – van Aert voor Alaphilippe en Sagan. Als een duveltje uit een doosje. De verbaasde blikken blijven ditmaal achterwege.
  RVV – Naesen, de man die altijd net te kort komt, doet vandaag niet beter en wordt tweede achter een ongenaakbare Mathieu van der Poel. Sagan mag wederom als derde het podium op.
  PR – Bob Jungels. Een aantal enthousiastelingen worden eindelijk weer eens gediskwalificeerd vanwege het negeren van een gesloten slagboom, onder hen pechvogel Vanmarcke.
  LBL – Tom Dumoulin. Gaat zich eindelijk eens goed soigneren voor de heuvelklassiekers en wint promt, maar verdiend, voor een ruziemakende Alaphilippe en Fuglsang. In die volgorde, uiteraard, flankeren ze de vlinder van Maastricht op het podium.
  WK – Thibaut Pinot, voor Robert Gesink en een uitgebluste Bernal.
  RVL – Wederom Thibaut Pinot. Droomjaar. Nibali en Mollema worden 2 en 3.

  #532096

  Heel cool dit, dank RV. Dat autootje is voor mij (‘ modelletje Thomas Dekker’ hoop ik;)).

  MSR – S.Bennett
  RVV – MvdPoel
  PR – Van Aert
  LBL – Alaphilippe
  WK – Pogacar
  RvL – Roglic

  #532225

  Wil ook wel een gokje wagen

  MSR – S.Bennett (2 J. Fuglsang en 3 C. Ewan)
  RVV – T. Merlier (2 P. Vakoc en 3 W. van Aert)
  PR – O. Naesen (2 D. van Poppel en 3 Z. Stybar)
  LBL – B. Jungels (2 T.Dumoulin en 3 J. Fuglsang)
  WK – T. Pogacar ( 2 S. Higuita en 3 E. Bernal)
  RvL – J. Fuglsang (2 G. van Avermaet en 3 A. Valverde)

  #532258

  MSR : Caleb Ewan
  RVV: Mathieu Van der Poel
  PR : Zdenek Stybar
  LBL: Tiesj Benoot
  WK : Mikel Landa
  Lombardia: Fabio Aru

  #532272

  MSR:
  De winnaar zal een sprinter zijn die ook een heuvel kan betwisten. Blijven er natuurlijk nog redelijk wat over, maar ik ga voor een redelijke outsider en kies voor Kristoff

  RvV:
  Aangezien Van der Poel er mag starten, toont ook maar gelijk aan dat die keuze van de organisatie geheel terecht is.

  PR:
  Deze renner moet sterk zijn, maar ook tegen slecht weer kunnen. Natuurlijk komt hier enorm veel geluk bij kijken, maar ik zie hier goede mogelijkheden voor John Degenkolb die de sprint wint van Zdenek Stybar.

  LBL:
  LottoSoudal gaat deze koers domineren met Gilbert en Wellens. De laatste zal de beslissende demarrage plaatsen en solo aankomen in Luik.

  WK:
  Het parcours in Colombia is uiteraard voor de klimmers en dan voornamelijk de thuisklimmers. Terwijl iedereen op Bernal let muist Nairo Quintana ervandoor en die zien ze nooit meer terug. De Colombianen maken het nog mooier omdat Higuita de sprint wint om plek 2 voor Valverde, die nu echt zijn laatste kunststukje heeft laten zien.

  GdL:
  Opnieuw slaat Nederland toe in deze koers, maar dit keer niet Mollema of Poels, die we zouden verwachten, maar een sterke Wilco Kelderman die zegeviert.

  #532376

  Wie nog ?

  #532415

  MSR: Trentin
  RVV: Vd Poel zet ze op 1,5 minuut
  PR: van Avermaet
  LBL: Formolo
  WK: Alaphilippe
  GDL: Roglic

  #532612

  MSR MVDP
  RVV MVDP
  PR MVDP
  LBL Alaphilippe
  WK Pinot
  RVL Alaphilippe

  #555816

  ———————-WE HEROPENEN DE DEBATTEN————————-

  Alles is ineens anders, vandaar.

  #555898

  MSR:
  Voor vele renners waarschijnlijk de eerste koers na de Corona tijden, pure klasse en talent zal dus belangrijker zijn dan een bepaalde voorbereiding. Op de Poggio gebeurt er weinig behalve wat Italianen die het met de moed der wanhoop proberen. Voor het eerst sinds 2016 krijgen we nog eens een sprint met een man of 40. Sagan, die zich helemaal afzijdig hielt op de Poggio, lijkt eindelijk zijn verdiende Primavera binnen te halen. Maar helemaal op het einde komt Sam Bennett nog uit zijn slipstream en wint. Sterke beer Kristoff sprint naar de derde plaats. Wuyts herhaalt 4 keer dat Bennett voor een Belgische ploeg rijdt.
  WK:
  De gladiatoren uit de Tour beschikken nog over supercompensatie en rijden de concurrentie aan flarden. De 7 renners die de laatste ronde domineren komen allemaal uit de Tour. Uiteindelijk wint Thibaut Pinot na de Tour ook solo het WK, mede dankzij voorbeeldig afstoppingswerk van Alaphilippe en Bardet in de tweede groep. De tweede groep bestaat uit 6 renners en in deze volgorde wordt er gespurt: 2. Alaphilippe 3. Woods 4. Roglic 5. Bernal 6. Teuns 7. Bardet. Spanje en Italië wordt zoek gereden. Wuyts: “Teuns is onze meest betrouwbare schakel van het moment.”
  Luik:
  De renners die gepiekt hebben op de Tour en het WK beginnen de vermoeidheid te voelen. Fuglsang en Valverde pasten voor de Tour en blijken de friste benen te hebben op de Roche aux faucons. Valverde lijkt in het wiel te kunnen blijven, maar op de uitloper gaat Fuglsang er vandoor. Een bisnummer voor de Deen en hij wint opnieuw solo, Valverde komt alleen als 2e binnen. Schachmann wint het sprintje voor de derde plaats voor Teuns en Woods. Alaphilippe en MVDP vielen door de mand op de Roche aux faucons. “Ook de komende 10 jaar speelt Valverde hier nog mee voor de zege”, zei Wuyts.
  Vlaanderen:
  Velen kozen voor dezelfde voorbereiding met de Tour de France. Bettiol, die een beetje dik uit de quarantaine kwam, reed alle kilootjes eraf tijdens een onzichtbare Tour en wint de Ronde voor een tweede keer op rij. Het scenario is haast identiek aan vorig jaar, we gaan opnieuw met een groep van een man of 20 naar de beslissende Kwaremont en Pater. Bettiol versnelt op dezelfde plek, MVDP zit in het wiel, maar moet een gat laten vallen. Wuyts kan niet beschrijven wat hij ziet. Ook tenoren als GVA, Sagan en Naesen moeten andermaal passen. Stybar is de enige die Bettiol kan volgen, waardoor Deceuninck afstopt. Bettiol wint de sprint van Stybar. Op 25″ wordt Van Avermaet 3e, MVDP 4e. Wuyts vraagt zich af of ze Bettiol dan toch echt niet konden volgen vorig jaar. In Italië wint Evenepoel een etappe en hij reageert dat Stybar en zeker niet Bettiol de sterkste man in koers was.
  Roubaix:
  Voor velen de laatste kans op succes dit jaar. Voor het eerst in jaren spelen de mannen van Levevre geen rol van betekenis in Roubaix, Wuyts vraagt zich af of ze Boonen niet hadden moeten opstellen. Sagan, Vanmarcke en Van Aert rijden weg op 50 km van de streep en de andere favorieten zien ze niet meer terug. Samen met vroege vluchter Van Asbroeck komen ze naar de piste. Sagan wint de spurt vrij makkelijk voor Van Aert, Van Asbroeck en Vanmarcke. MVDP wordt 5e op meer dan een minuut. Wuyts vermeldt vooral dat de Belgen voor MVDP eindigde.
  Lombardije:
  Valverde koos voor de Vuelta en die zal hij ook winnen. Het zijn de tenoren van de Giro die het mooie weer maken in Lombardije, de zware Tour en het WK hebben de andere nog niet gerecupereerd. Ongeveer een jaar na zijn zware beenbreuk wint Pozzovivo zowaar een monument. Evenepoel viel vroeg aan en leek ijzersterk. “Arrivederci” horen we Wuyts nog enthousiast roepen. Maar Evenepoel parkeerde zoals Nibali destijds in Luik. Twee Italianen weten hem nog op te rollen, Ciccone en Pozzovivo. In de sprint krijgt Giulio een schakelprobleem, waardoor Pozzovivo wint. De goddelijke Remco eindigt uiteindelijk pas als 17e, Nibali die gevangen zat door het ploegenspel wordt nog 3e. 5 minuten na de aankomst beseft Wuyts plots dat Pozzovivo gewonnen heeft, omdat hij continu de situatie in de Koppenbergcross op de voed zit te volgen.

  #555931

  MSR : Niemand
  RVV: Niemand
  PR: Niemand
  LBL: Niemand
  WK: Niemand
  Lombardia: Niemand

  Het coronavirus zal toch weer wat oplaaien waardoor ook dit najaar alle koersen helaas moeten worden gecanceld en men gaat hopen dat er in 2021 wel gekoerst kan worden.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 28)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Laatste nieuws