Managers (Spelers) gezocht!

|
8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • #873631

  De Worldtour Fantasy Cycling League zoekt nog een paar managers (spelers) voor 2023. Het is een spel met vele facetten. Je kunt de presentatie van het spel en deelnamelink bekijken op
  https://sites.google.com/view/wielerkoorts/spotlight/october-2022

  #875667

  3:nieuwe spelers hebben zich aangemeld. Tot 1 november is het nog mogelijk je aan te melden.

  #875768

  Het lijkt mij een zeer interessant spel maar als 1 van de 3 nieuwe spelers zal ik het eerst een jaar moeten ondergaan. Hopelijk komt het spel alsnog vol met meerdere nieuwe spelers die zich via dit forum aanmelden.

  #875777

  Ik wil best meedoen maar de eerste week van November heb ik zakelijk buitenlanders op bezoek en weinig tijd. Overdag al helemaal niet.
  Dus als ik dan direct naast deadlines en dus renners grijp is het direct lastig.
  Ik kan ook daar weinig informatie over vinden. In zijn algemeenheid niet veel info.
  Heb ook het idee dat de community niet zo heel hecht is.
  Als je een vraag stelt krijg je alleen linkje waar meer info staat.
  Niemand die iets uitlegt. Ik kan er in ieder geval weinig over terug vinden.

  #875783

  Ik wil mee doen maar hoe meld ik me aan?

  #875792

  https://fantasycycling.freeforums.net/

  Bijgaand de forumlink daar kan je een account aanmaken en je inschrijven in de one-sign up sheet to rule them all

  #875797

  Ik heb als nieuwe speler onderstaand bericht gekregen van een ervaren manager wat mogelijk voor enige verduidelijking kan zorgen voor de potentiële spelers die nog twijfelen om mee te doen.

  Er zijn diverse spellen. De belangrijkste is de Main Game. Afhankelijk van hoeveel managers er zijn bestaat een team uit 30 tot 36 renners (Begonnen met 18 teams van 30 renners ,maar afgelopen jaren hadden we 15 teams met 36 renners) Dit ligt aan het feit dat er een vast bedrag van 97.2 miljoen over de team wordt verdeeld.

  Nu komen een paar belangrijke regels. Minimumbod voor een renner is 30, maar als het duidelijk is dat we met een goede of zeer goede renner te maken hebben moet dit bod hoger zijn. (al bepaal je dit voornamelijk zelf) Elk bod moet 10 procent hoger zijn dan het vorge bod, maar elk bod moet afgerond worden naar boven en op 0 uitkomen op het einde. voorbeeld na een bod van 30 is het volgende bod 40 (vanwege de afronding) daarna 50, 60, 70, 70 90, 100, 110 (allemaal vanwege het afronden op hele getallen met een 0 aan het einde) vanaf 110 wordt dit met de 10 procentregel en het afronden opeens 130.

  Echter nu komt het:

  De lengte van het contract wordt bepaalt door de hoogte van het bod. Let wel dit geldt voor het totale bod inclusief de verdeling van jaren:

  boden tot 200 zijn voor 1 jaar
  boden van 210 tot 990 zijn voor 2 jaar (Lees dat dit boden zijn vanaf 420 die dan door 2 worden gedeeld)
  alles boven 1 miljoen is 3 jaar (althans als elk jaar minimaal 1 miljoen bedraagt)

  Maar het bedrag dat je biedt voor een renner boven de 210 worden gelijkmatig over de jaren verdeeld. Na een bod van bv 190 is het niet logisch 210 te bieden, want iemand anders kan dan 420 bieden. Dit lijkt heel veel meer, maar in feite betekent dit dat je de renner voor 2 seizoenen hebt en dit wordt dus 210 per seizoen. (Heb nog nooit meegemaakt dat iemand ook 210 biedt of tussen de 210 en 420)
  Vanaf de boden boven 1 miljoen wordt het ingewikkelder. Uiteraard geldt dat we al bij de verdelingen zitten over 2 jaar. Dus een bod van 1 miljoen is nog voor 2 jaar aangezien er beide jaren 500 op het formulier zal staan. Een bod van 2 miljoen op een renner gaat dus verdeeld worden over 2 jaren aangezien een 3 jarig contract in elk jaar minimaal 1 miljoen moet bedragen/Mocht je met dit bod winnen, dan mag je wel aangeven dit bod te verhogen naar 3 miljoen om zo een extra jaar te kopen.

  Het mooie is dat van deze 3 miljoen slechts 1 miljoen van je huidige budget afgaat. Al zal je in de twee jaren erna met 1 miljoen minder aan budget beginnen aangezien je al een renner heb van 1 miljoen. In mijn geval heb ik voor komend jaar al 2,750 uitgeven omdat ik Ackermann (1 miljoen), Ewan (1 miljoen), Landa (440), Allegaert, Degenkolb, De Marchi, Fortunato, B. Hermans en Velasco (allen 210) al heb.

  Aan het einde van elk seizoen mag je 1 renner ontslaan. Ik kan dus 1 van de bovenstaande renners kostenloos ontslaan en het bedrag dat hij waard is krijg ik daarvoor terug. Deze renner komt daarmee wel gewoon terug in het spel. Je mag bieden op renners zonder contract, maar met een risico. Mocht de renner geen contract krijgen voor volgens seizoen zit ie wel in je team. Ik heb die gok gemaakt met Sergio Henao en dat pakte dus slecht uit.

  Daarnaast is er nog een NEO draft. Dit geldt voor alle renners van 23 jaar en jonger, die vorig jaar niet op de hoogste 2 niveau’s heeft gereden. Renners als Uitdebroecks, Rodriguez Cano of Simmons vallen daar dus buiten. Dit is zoals het al genoemd is een draft. De volgorde wordt bepaald op de eindstand van vorig jaar. Ik neem aan dat jouw ploegnaam gekoppeld is aan een eventuele ploeg van vorig jaar en zo die plek inneemt. Je mag 2 renners kiezen in totaal, maar de eerst gekozen renner krijgt een contract voor 2 jaar. Bij de winnaar van de voorspelwedstrijd geldt dat hij beide renners een 2 jarig contract mag geven. Per keer kies je 1 renner.

  Verder kan je nog renners ruilen, maar dat is voor het begin van het spel nog niet direct relevant.

  #876511

  1 november komt dichterbij. Laatste kans om je aan te melden voor dit spel. Inschrijven via de hierboven genoemde link.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Laatste nieuws