Lotto-Soudal

|
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 56)
 • #139716

  Praat hier over lotto soudal. Vertel wat je van de ploeg vindt wie je de beste renner vindt enzovoort

  #139719

  Greipel is natuurlijk een van de smaakmakers. Maar ik ben benieuwd naar de ontwikkeling van Tiesj Benoot in 2016.

  #139721

  Ik heb dit altijd een sympathieke ploeg gevonden (buiten de twijfelachtige jaren met Ibargueren). Vooral omdat ze jonge talenten uit eigen land een kans bieden zichzelf te ontdekken op het hoogste niveau. Ik volg ze verder niet heel goed, dus heb enkel wat losse gedachten en voorkeuren:

  Momenteel is Wellens wat mij betreft met afstand de meest interessante renner van de ploeg. Benoot is mogelijk een groter talent en een intelligente gast, maar daar heb ik om onduidelijke redenen minder mee. Gallopin valt een beetje in dezelfde categorie. Hansen is wel altijd leuk, Bak regelmatig en Stig Broeckx is Stig! Ik heb verder weinig met sprinters, maar als er toch eentje moet winnen dan Greipel (en zijn vaste trein). Tenslotte hebben ze met Monfort de ideale meesterknecht voor een klassementsrenner in de ploeg. Helaas zonder kopman.

  Vervaecke was vorig jaar de grootste tegenvaller. Waar Benoot de verwachtingen ruimschoots oversteeg, daar dook Louis er ruim onder. Hopelijk komt het er in zijn tweede jaar wel uit. Valls vond ik een vreemde aankoop, maar blijkbaar worden de WT-punten heel belangrijk geacht (of er zijn commerciële belangen mee gemoeid). Wallays is uiteraard wel een aankoop die uitstekend bij deze plek past.

  En zie ik nu dat Jelle Vanendert een nieuw contract heeft gekregen? Ik had verwacht dat ze dat tijdperk ondertussen afgesloten hadden(zeker omdat ze ook afscheid namen van JVDB en Jan Mathieu). Ik zie hem echter nog gewoon bij de selectie staan.

  #139725

  Ik hoop ook dat Louis Vervaeke een mooi seizoen gaat rijden.

  #139737

  Sympathieke ploeg, goede talenten en gezegend met de topsprinter die Greipel is. Vertrek van JvdB is voor beide partijen een zegen lijkt mij. Ben benieuwd of Jens Debusschere dit jaar een stapje kan maken, veel potentie voor de voorjaarsklassiekers. Wallays is nog jong kan dit jaar bevestigen net als Benoot, die had een beetje een uitschieter in de Ronde, ik zou het logisch vinden als hij dit jaar moeite heeft vorig jaar te evenaren, hij is nog erg jong. Van Vanendert weet ik niet precies wat daarvan verwacht wordt maar kan ervaring inbrengen. Valls heeft best wel klasse, kan opbloeien en een uitschieter hebben. Marczynski daar wordt wat van verwacht, ben benieuwd en dan natuurlijk Pim ligthart, hoop dat hij hier en daar een zege meepikt. Hoop dat kris Boeckmans goed hersteld.

  #139759

  Sympatieke ploeg,dat wel,maar het wordt stilaan een ploeg oude lullen.Van de 27 profs worden er de helft van dit jaar dertig jaar of meer.Van Boonen
  zeggen velen dat hij te oud wordt en best mag stoppen.Maar vriend Greipel wordt in juli ook reeds 34…Maar geen nood,want Hansen wordt in mei 35 en
  Bak is reeds 35.En wat zegt U van Henderson…40 jaar! En ik vergat bijna Marczinsky …32.

  We stappen over naar de beloften ,die voor mij hooguit 24 mogen zijn om die titel te dragen: Dat zijn Vervaecke – De Buyst – Frison en natuurlijk de grote
  belofte Tiesj Benoot,die in maart 22 wordt! Wellens die in mei 25 wordt rekenen we er natuurlijk nog bij.Hij wil naar de Giro en moet daar presteren

  Blijven er de beloften van de vorige jaren :Debusschere wordt er dit jaar 27 en Tosh V.D.Sande 26…..

  Mijn besluit.Deze ploeg wordt overroepen als een ploeg van Beloften…

  #139762

  Een ploeg oude lullen. Nota bene de mening van onze 85-jarige :D

  #139767

  Een ploeg met veel talenten en net als zoveel ploegen renners op leeftijd. Als je kijkt naar de gemiddelde leeftijden staan ze 12e van de 18 WT-ploegen.

  De ploeg heeft veel talenten. Tiesj Benoot heeft het vorig jaar gewoon uitstekend gedaan en is een echte klassieke renner zoals de Belgen er wel meer hebben gehad. Een mooie opvolger voor Boonen lijkt mij. Kris Boeckmans had een topjaar in 2015 voor zijn doen, ben benieuwd of hij die lijn kan voortzetten.

  In Gallopin en Greipel hebben ze 2 gearriveerde toppers in huis die altijd presteren. Maar inderdaad voor Greipel beginnen de jaren te tellen, maar ik zie hem nog wel meedoen om de prijzen de komende jaren.

  Met Valls hebben ze een renner binnengehaald die het vooral in de rondes van een week altijd goed doet. Dan hebben ze nog groeibriljant Wellens, alleen bij hem is de vraag welke kant gaat hij op. Wordt het een ronderenner of toch meer een renner voor de heuvelklassiekers.

  Vooral een echte ronderenner mist de ploeg wel. Met het wegvallen van Van de Broeck is dit een lastig verhaal geworden. Valls heeft daarvoor een te kleine motor, Thomas de Gendt is het al een paar jaar kwijt, Bart de Clercq heeft het ook nog niet echt laten zien dat hij in staat is top 10 te rijden en of Monfort het kan is ook nog maar de vraag. Ik ben benieuwd waar de ploeg dit jaar gaat uitkomen, ze hebben in ieder geval (met hun budget) een topploeg.

  #139780

  mijn favoriete renners bij Lotto-Soundal zijn:
  Benoot Tiesj
  Boeckmans Kris
  De Clercq Bart
  Debusschere Jens
  Gallopin Tony
  Greipel André
  Hansen Adam
  Ligthart Pim
  Roelandts Jurgen
  Sieberg Marcel

  #139790

  SILENT HILL: Ik zat zo’n reactie te wachten en moest er hartelijk met lachen. We kijken toch allemaal uit naar reacties op ons bericht….

  #139831

  @Senioralex, stiekem wel inderdaad ;)

  #140295

  Ik vind Marc Sergeant en aimabele man. Altijd gepast antwoord.
  Tony Gallopin is mijn favoriete rijder maar ik supporter ook voor alle jonkies in dit team.

  Selectie Ruta del Sol: Sean De Bie, Bart De Clercq, Maxime Monfort, Tosh Van der Sande, Jelle Vanendert, Louis Vervaeke en Tim Wellens.
  Sportdirecteurs: Bart Leysen en Mario Aerts.

  Selectie Ronde van de Algarve: Tiesj Benoot, Stig Broeckx, Jens Debusschere, Tony Gallopin, André Greipel, Jürgen Roelandts, Marcel Sieberg en Jelle Wallays. Sportdirecteurs: Herman Frison en Frederik Willems.

  #140367

  Kris Boeckmans heeft de Vuelta rit waarin hij heel hard viel vandaag alsnog uitgereden:
  https://twitter.com/krisboeckmans

  #140406

  Verwacht veel van Sean de Bie dit seizoen en iets minder van Gert Dockx.

  #140414

  Wordt Gallopin nu echt ronderenner ipv klassiekerspecialist of heb ik dat verkeerd begrepen uit zijn prestaties en interviews van de TdF van vorig jaar?

  #140415

  85 jaar? _O_

  #142781

  Greipel breekt zijn rib. Ik hoop dat dat de rest van zijn seizoen niet gaat meespelen

  #145834

  Sean de Bie wint de driedaagse van West-Vlaanderen.

  #225806

  op verzoek weer nar boven gehaald.

  #225815

  lol :)

  #225827

  Oh, dat moet lukken :)

  Wat dit wielerseizoen in LTS zijn voordeel spreekt is dat elke renner WT-punten krijgt.
  Traditionel is LTS immers sterk in de breedte, kijk er de resultaten van vorige jaren maar op na.
  Daar waar de punten bij de meeste ploegen stopt na 4-5 renners (behalve natuurlijk de topploegen zoals EQS, BMC, SKY e.d.)
  slaagt LTS er telkens in met meerdere renners te scoren. De echte spits is er misschien niet meer zoals Greipel of Gilbert in het verleden,
  met renners als Benoot, De Gendt, De Clercq, Debusschere, Gallopin, Greipel, Hofland, Roelandts, Valls en Wellens tel ik al 10 kandidaat-winnaars in een WT-wedstrijd. Van de ploegen met het mindere budget in de WT zie ik er niet veel die dit kunnen benaderen. En dan zijn er nog een aantal renners die kunnen doorbreken zoals De Bie, De Buyst, Vervaecke, en de iets oudere Wallays & VD Sande. Enkel die hoofdvogel in het voorjaar blijkt jaar na jaar moeilijk te zijn. Zoals reeds gezegd geen echte topper binnen dit team, het is voor hen hopen op een RVV als die van Nuyens of een PR als die van Vansummeren…

  #225830

  Hier alvast een hele lap tekst over het team.
  http://www.cyclingquotes.com/news/2017_team_analysis_lotto_soudal/

  Ik vond Gallopin eigenlijk wel tegenvallen vorig jaar tov 2015. Hopen dat ie dit jaar weer wat meer kan scoren.
  En ben ook wel benieuwd naar Vals in de kleine rondjes. Kwam vorig jaar niet uit de verf door tegenslag.

  #226059

  Leuke link Retro Lex!

  Ik ben er voor het overgrote deel mee akkoord, al worden er wel enkel voor de hand liggende feedbacks en voorspellingen gemaakt. Wel opvallend inderdaad dat ze bij LTS erg weinig kans maken op top-10 in een grote ronde. Al is dat in het verleden (buiten met Cadel Evans en Jurgen VDB) niet veel anders geweest. Een top-10 zekerheidje voor een grote ronde zal vermoedelijk financiëel te veel doorwegen, al had ik er om de spankracht in de bergetappes graag een type Frank of Kelderman bijgehad. Nu is het eerst 5min wachten vooraleer de eerste roodhemd van LTS door beeld komt aan de finish van een bergetappe en dan is het in de meeste gevallen nog de oeraanklamper Monfort. Daar wordt je ook niet meteen warm van. In het artikel verwachten ze dit jaar de grote doorbraak van Vervaecke op dat gebied, al is dat in eerste instantie voor de kortere rittenkoersen. Het lijkt me ook dat ze met Laurens De Plus de echte Belgische topper voor het rondewerk hebben misgelopen, al kan dat natuurlijk snel keren. Verder inderdaad benieuwd of Valls zich kan herpakken na een jaar vol blessures…

  #226063

  @ Retro Lex
  Ik begrijp wat je bedoelt ivm Gallopin, die heeft er niet zijn beste seizoen opzitten. Het lijkt dat die na al die jaren nog steeds niet weet waar zijn beste terrein ligt. Zijn probleem is dat hij overal meekan maar nergens tot de toppers behoort (kasseiklassiekers / klimklassiekers / rondewerk). 3 jaar geleden een goed voorjaar gereden, 2 jaar geleden een erg sterke Tour en dit jaar blijkbaar overal net tekort gekomen, vermoedelijk omwille van het niet kunnen kiezen. Gaat zich nu terug op het voorjaar richten dus ik ben benieuwd. In de breedte wordt dat alvast een erg sterk blok voor bv. de RVV:
  Gallopin – Benoot – Roelandts – Debusschere – Greipel – Hofland – Sieberg – Wallays – Bak ( Reserves: Maes / Frison) Ik kan me inbeelden dat wanneer er een groep van pakweg 30 renners overblijft hier een 5-tal LTS-renners bijzitten. In alle andere koersen gaan ze meer vanuit de underdog-positie moeten toeslaan.

  #226093

  Toevallig viel me “Wielergids 2004” in de handen.De ploeg heette toen
  “Lotto – Domo”;luister nu:
  Baguet – Brandt – De Clerq – Gardeyn – Hoste-Robbie Mc Ewen -Axel Merckx
  Koos Moerenhout -Steegmans – Van Bon,Leon – van Dijk,Stefan – Van Impe
  Kevin,van Petegem,Peter (zonder deze had Boonen nooit wereldkampioen
  geworden)( Ik heb er een paar uitgelaten die zich pas een fiets hadden aange-
  schaft.)
  Dan de vijand : Quick Step – Davitamon:
  Tommeke dus -Bettini – Bramati – Knaven – Museeuw – Nuyens,nick – Paolini-
  Michael Rogers – Virenque – Zanini – Bram Tankink enz…enz…
  Lotto wachtte toen nog op Greipel…

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 56)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Headlines