Closed°

|
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 32)
 • #56153

  Hallo Allemaal!

  Zoals de meeste nu wel weten heb ik tijdens Dwars door Vlaanderen en E3 Harelbeke een liveticker georganiseerd in het Wielerflits-volgtopic van die koersen. Ik postte telkens informatie voor degene die niet de koers konden volgen via tv of internet en zodat je niet hoeft te switchen tussen de Sporza liveticker en de wielerflits-volgtopic.

  Ik wil dit misschien wel vaker gaan doen, maar dit wil ik wel gaan organiseren. Misschien dat we een team kunnen vormen met een paar mensen die tijdens de wat grotere koersen een liveticker vormen, zodat er bij elke belangerijke koers een liveticker te volgen is. Mijn vraag is: Zijn er mensen die zich willen aansluiten bij mijn Live-ticker team? En vinden mensen het een goed idee, en hebben mensen hier baat bij?

  Aanmelden voor het livetickerteam van Koersupdate° kun je hieronder doen.
  Zodra er mensen zich hebben aangemeld gaan we even wat regeltjes afspreken en de koersen verdelen voor wie welke koers doet en hoe we het aanpakken.

  Graag jullie reactie,

  Daan.

  #56178

  Goed initiatief, het is dat ik niet achter de PC zit tijdens het kijken naar de koers, dus ik zal je niet vergezellen. Anders zou ik best mee willen doen.

  #56181

  Hoi Daan,

  na vandaag heb ik er een beetje een dubbel gevoel over: als ik zelf weinig media om me heen heb omdat ik bv aan het werk of onderweg ben is het superhandig omdat het veel handiger te volgen is dan menig andere ticker, zeker op mobiel.

  Als je de koers zelf aan het kijken bent en WF gebruikt om over de wedstrijd te discuzeuren is het niet echt heel chill al die updates. Maar voor volgers zonder TV natuurlijk wel, aan de andere kant zijn er zat tickers buiten WF. Zeker met grote wedstrijden.

  In ieder geval chapeau en dank voor de updates zover, maar voel je niet perse verplicht om het elke koers te blijven doen want de koers is vaak toch wel te volgen. linksom of rechtsom

  #56185

  Ik snap wel een beetje wat Wheely bedoelt. Af en toe wat updates geven van de belangrijkste ontwikkelingen is wel handig voor de mensen zonder tv, maar ik denk dat het niet per se nodig is om echt elk detail te noemen. Het enthousiasme van Daan is mooi om te zien maar een volgtopic moet ook weer niet gespamd worden met updates. Een beetje een balans is wel goed in mijn ogen.

  #56189

  eens met Wheely en Krypton.
  een volgtopic hier is bij uitstek de plek om een koers te kunnen volgen. maar zeker bij grote koersen wordt er naar mijn mening al genoeg gepost om een beeld van de koers te krijgen en krijg je zelfs dubbele driedubbele of tiendubbele posts (Gesink lost. Gesink eraf. oh, nee Gesink enz) en is nog eens extra live-tickeren niet eens nodig, en kan zelfs hinderlijk zijn (nog meer dubbelposts) misschien bij kleinere wedstrijden. maar dat gaat je wel veel tijd kosten.

  misschien kun je met wat mensen en wat reclame een livetickerdienst op het forum beginnen? dus buiten het volgtopic.

  #56191

  Oké, ik snap het, het is idd niet zo fijn voor de mensen die het gewoon over de koers willen hebben :). Maar als we een tickerdienst doen buiten het volgtopic dan heeft het geen nut, want dan kun je net zo goed Sporza volgen, of niet?

  Ik snap helemaal wat jullie bedoelen, ik zal het dan maar niet meer doen.
  Maar het is misschien wel een idee om een liveticker op Wielerflits te doen, het zou wel een enorme vooruitgang zijn! Dat je een volgtopic/liveticker hebt waarbij in het artikel een liveticker zit en dat je niet in de reacties volgespamt wordt maar gewoon in het artikel een liveticker hebt!

  #56194

  @ Daan:
  natuurlijk moet je het blijven doen, maar niet zo geforceerd. dan is het leuk voor de mensen die discussieren, en voor degenen die het juist het topic volgen om de koers dan weer te volgen.

  #56213

  Ik ben een van de mensen die er erg veel baat bij heeft als er geregeld iets wordt gemeld over de stand in de wedstrijd, maar ik kan me voorstellen dat het voor anderen misschien wat veel is. Als je het analyseren berichten halveert is het nog steeds heel goed te volgen voor mensen die niet voor de tv kunnen zitten.

  Dat je je berichten begint met ‘koersupdate is wel weer heel handig. Dan kan ik veel sneller een volgtopic door als ik aan het werk ben.

  #56218
  Quote:
  Ik snap helemaal wat jullie bedoelen, ik zal het dan maar niet meer doen.

  Ik denk dat het door veel mensen wel gewaardeerd wordt als je doorgaat. We willen ons hier namelijk nog wel eens verliezen in oeverloze discussies in de volgtopics, zonder informatie over wat er in de koers gaande is. Dat is voor de mensen die hier aangeven jou posts te waarderen natuurlijk nogal irritant. Misschien je alleen iets meer richten op de hoofdmomenten van de koers (belangrijke veranderingen in een voorsprong of lossers na een helling en niet bij iedere bocht bij wijze van spreken). Dan is het uiteindelijk voor jezelf ook wel langer vol te houden denk ik.

  #56219

  Ik vond het heel fijn in de trein vandaag die updates!

  #56228

  Ik ben ook een hevige voorstander.

  Nu is het steeds switchen van WF naar de Sporza-ticker, en terug, en terug … Dankzij Daan hebben we nu 2 in 1, mét veel meer info dan dat de ticker geeft. Echt een meerwaarde.
  +1000 dus.

  Die zogenaamde “discussies” (al die volgers die alles beter moeten weten, hun gelijk willen halen, ploegen afbreken … ) in het volgtopic zijn vaak veel meer storend, irritant zelfs, dan wat Daan doet.
  Doe zo verder, Daan !

  #56229

  Als ik voor mijzelf spreek ben ik toch iets meer geïnteresseerd in hoe de Nederlandse mannen het doen bijvoorbeeld. Als ik op school zit, of in de trein, heb ik geen toegang tot uitgebreide informatie hierover. Daarom volg ik altijd het wielerflits volg-topic omdat hier meer informatie wordt gegeven over posities van Nederlandse renners etc. Daan doet hier vrolijk aan mij en dit vind ik fijn. Daarom ben ik er voorstander voor als hij hiermee door zou gaan. Alhoewel ik in Daan zijn profiel lees dat hij slechts 15 jaar is en hij moet deze vrijwillige ’taak’ dan ook niet gaan zien als een plicht. Zijn school hoort hieronder niet te lijden. Mocht dit zijn hobby zijn, prima, maar het is vooral aan Daan zelf om te bepalen in hoeverre hij hier mee door wil gaan.

  Concluderend ben ik een groot voorstander van Daan zijn (eventuele chauvinistische) updates. Keep on the good work, maar luister vooral goed naar jezelf en ga het absoluut niet als een plicht zien!

  #56262

  Bedankt allemaal voor de positieve reacties! Ik heb hier heel wat aan!

  Morgen reageer ik even uitgebreider, moet nu slapen. Morgen om half 8 werken bij mijn 1ste baantje :).

  #56263

  Succes knul. Wat voor baantje gaat het precies zijn?

  #56281

  Leuk initiatief Daan, alleen begrijp ik iets niet uit je verhaal:

  Quote:
  Ik postte telkens informatie voor degene die niet de koers konden volgen via tv of internet en zodat je niet hoeft te switchen tussen de Sporza liveticker en de wielerflits-volgtopic.

  Zoals krypton al opmerkte is vooral de doelgroep mensen zonder tv want om posts in het volgtopic te kunnen lezen heb je wel internet nodig. :D

  #56309

  Afgelopen woensdag enorm geprofiteerd van je updates Daan! Gisteren kon ik zelf kijken en ik snap wel wat Wheely en Krypton bedoelen, het wordt soms wat veel. Dan kan je eventueel ook een koersupdate topic openen, wat alleen daaraan besteed wordt. Ik ben het ook niet helemaal met Silent Hill eens dat die discussies niet horen, dat anti-supporteren natuurlijk wel. Zoals gisteren, met het Vanmarcke incident, meldde ik (en nog iemand) een paar keer dat er iets met zijn schoen was. Dingen die sommigen zien maar jij net onbewust over het hoofd ziet verdwijnen dan ook een beetje tussen de koersupdates. Ik ben dus groot voorstander maar zie je het ook graag met mate doen, daar wordt het nog beter van! En puur gebaseerd op wat je ziet, in het verleden riep je nog al eens snel “oh nee, Kelderman lost!” als het helemaal niet zo was. Dat liet ik je dan ook wel weten, met nog 100 anderen ;). Dat lijkt nu al een stuk beter te gaan!

  Dus, goed bezig! Maar verlies je er niet in!

  #56382

  @Daan°
  Je enthousiasme° is aanstekelijk, ik weet zeker dat veel lezers het leuk vinden om met jouw posts in het volgtopic een koers te beleven. Maar tegelijkertijd ben je nogal schreeuwerig°. Paar tips om het voor jou en de lezers leuk te houden:

  – Elke minuut een post is teveel. In het begin elke 10 a 12 minuten en in de finale elke 3 a 4 minuten zou perfect zijn. Daarmee geef je anderen ook de kans om wat te roepen en over de koers te filosoferen.

  – Neem in elke post standaardonderdelen op, zodat je daar geen extra post voor nodig hebt: nog xx km te gaan, voorsprong kopgroep yy minuten, beklimming zz komt eraan

  – Gebruik niet standaard uitroeptekens en hoofdletters. Dat leest niet fijn – en als ze écht van toepassing zijn, vallen ze niet meer op.

  – Plaats geen info, die anderen ook al hebben geplaatst. Samen geven we een beeld van het koersverloop, jouw posts° zijn wat dat betreft geen doel op zichzelf.

  – Maak gebruik van de mogelijkheid om info aan een eerdere post toe te voegen of onjuiste info te corrigeren. Daar heb je niet altijd een nieuwe post voor nodig.

  – Vermeng geen feitelijke situatie met onbevestigde vermoedens. Zoals afgelopen week, toen je Kelderman meende te zien spartelen in het laatste wiel van het peloton.

  – Laat mededelingen als “ik ga even wat eten en drinken pakken” achterwege. Het draait niet om jou, maar om de koers.

  Ga lekker voort° en laat je niet ontmoedigen door zeurpieten!

  #56385

  ik waardeer jouw bijdrage / updates enorm, ga zo door :)

  niemand is verplicht alles te lezen, soms, als ik wat minder tijd heb, sla ik discussies, sommige leden over, en als ik de koers wil volgen lees ik ‘daan’, en als ik tv kijk, sla ik ‘daan’ over, eigenlijk eenvoudig toe te passen, ik waardeer het enorm, laat je niet ontmoedigen, ga zo door, misschien selecteren wat jij van belang vind/belangrijk vind, maar dat is aan jou

  #56404

  Goeie tips/kritiek van xistnc!

  #56419

  Beste Allemaal,

  Na al deze positieve reacties en goede tips heb ik besloten om in bepaalde koersen door te gaan met de KoersUpdate°. Al deze tips neem ik op me in, ik zal veel minder posten (om de 10 a 5 minuten) met goede informatie (eventueel chauvinistisch ingesteld :p). Maar ik zie het zeker niet als een plicht, ik doe het vrijwillig en ik vind het heel leuk om te doen door de waardering!

  Als er mensen zijn die af en toe mee willen helpen met een liveticker, meld je maar ;).

  Groetjes,
  Daan

  (PS: Ik volg wielrennen pas 1 jaar, dus daarom maakte ik soms rare opmerkingen. Ikheb hier op wielerflits enorm veel geleerd en ik leer nog steeds heel veel, dus reken me niet altijd af op mijn kennis ;).)

  #56420
  Quote:
  (PS: Ik volg wielrennen pas 1 jaar, dus daarom maakte ik soms rare opmerkingen. Ikheb hier op wielerflits enorm veel geleerd en ik leer nog steeds heel veel, dus reken me niet altijd af op mijn kennis.)

  niet te streng zijn voor jezelf. je bent een gewaardeerde wielerflitser, en ik had echt niet door dat je pas 15 was, of het wielrennen pas een jaar volgt.

  #56422

  Ik kan me goed vinden in de tips van xistnc inderdaad. Iets minder vaak wat versturen (niet elke minuut) en de belangrijkste info en dan is het voor mensen die niet kijken nuttig en is het ook weer geen gespam voor mensen die wel kunnen kijken. Verder is het natuurlijk geen probleem dat je pas een jaar kijkt of 15 jaar bent.

  #56424

  Bedankt! @8.6 en @krypton

  #56499

  @Daan, jij bent iemand waar ik de reacties zeker van lees, een iemand moet aantonen het waard te zijn, en jij bevestigd dat zeker

  #56503

  Heel erg bedankt billi, ik raak er bijna verlegen van ;)

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 32)

Het onderwerp ‘Closed°’ is gesloten voor nieuwe reacties.

Headlines