Uitslagen: revelaties/dark horses 2020

|
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 40)
 • #627671

  Naast de gebruikelijke eindejaarslijstjes met de beste renners en de meest getalenteerde neoprofs nu eens een keer een lijstje met de renners die net wat minder aandacht trekken maar wel ook gewoon een goed jaar achter de rug hebben. Welke dark horse/underdog/revelatie is jou het afgelopen jaar opgevallen die nu nog enigszins onbekend is bij het bredere publiek? Met wie moeten we rekening houden in het komende seizoen? Renners die opeens een hele grote stap hebben gezet, zich plots hebben bewezen als een belangrijke pion in een team, of waarvan het langverwachte potentieel er nu eindelijk voorzichtig uit begint te komen, maar die toch nog een beetje onder de radar rondrijden. Ik zou dan dus willen voorstellen om de Almeida’s en Hindley’s van de wereld er niet in mee te nemen, want ondanks dat het absoluut (de grootste) revelaties waren van het afgelopen seizoen is dat niet meer bepaald “onder de radar”. Natuurlijk een beetje een vage omschrijving met meerdere interpretaties maar dat is ook juist wel de bedoeling, maak er vooral je eigen mooie lijstje van zodat we niet allemaal dezelfde namen hebben. Als iets van richtlijn: bovengrens wat mij betreft een beetje de categorie Kämna, en ondergrens maakt niet zoveel uit, maar in principe wel iemand die iets meer gepresteerd heeft dan een 14e plek in een etappe in de ronde van Luxemburg. Maar vooral allemaal niet te letterlijk nemen. Zie evt mijn lijstje voor wat duidelijker beeld.

  Verder: iedereen uit de Worldtour en Procontinentale ploegen doen mee, en ook geen leeftijdsgrens ofzo. Een Geschke of Tratnik zou in theorie bijvoorbeeld ook wel kunnen, omdat die ook echt nog wel beter lijken te worden.

  Stel een lijstje samen met MAXIMAAL 10 RENNERS die jou zijn opgevallen of waar je veel van verwacht, maar nog niet al te bekend zijn. Na de deadline stuur ik de 10 meest genoemde namen, dat is dan naast het WF- neoprof lijstje een soort vooruitblik alvast op volgend seizoen (en een terugblik op het afgelopen seizoen). Ben benieuwd!

  DEADLINE: DONDERDAG 19 NOVEMBER, 21.00

  #627672

  Mijn lijstje:

  Will Barta
  Lucas Hamilton
  Mikkel Honoré
  Thymen Arensman
  Nils Eekhoff
  Bruno Armirail
  Gino Mäder
  Brandon McNulty
  Matteo Fabbro
  Jonathan Narvaez

  #627675

  Mijn lijst:
  Lorenzo Manzin
  Lucas Hamilton
  Ganna (Bekende tijdrijder maar niet als klimmer)
  Thymen Arensman
  Bruno Armirail
  Pieter Serry (in de grand tour XD)
  Brandon McNulty
  Jonathan Narvaez

  #627676

  Florian Vermeersch
  Gianni Vermeersch
  Gerben Thyssen
  Matteo Fabbro
  Thymen Arensman
  Filippo Ganna
  Marc Hirschi
  Wout Van Aert
  Johan Jacobs
  Alexander Vlasov

  #627677

  Marc Hirschi
  Jay Hindley
  Josef Cerny
  Hugh Carty
  Brandon McNulty
  Tadej Pogacar
  Joao Almeida
  Tao Hart
  Remco Evenepoel. Wat een revelatie is dat! Kan de nieuwe Merckx worden.
  Andrea Bagioli

  #627678

  Josef Cerny
  Alexander Krieger
  Gianni Vermeersch
  Hermann Pernsteiner
  Natnael Tesfatsion
  Jacopo Mosca
  Andreas Kron
  Jakub Kaczmarek
  Jonas Rickaert
  Luca Wackermann

  Hebben mensen nou over het “nog niet al te bekend zijn” en “nog een beetje onder de radar rondrijden” heengelezen of hebben ze dat bewust genegeerd?

  #627680

  Jake Stewart
  Rui Oliveira
  Victor Campenaerts, en dan heb ik het over zijn klimmersbenen in de UAE Tour die iedereen vergeten schijnt te zijn.

  Nico Denz
  Harold Tejada
  Domen Novak
  Guillaume Martin
  Pierre Luc Perichon
  Valentin Madouas
  Max Walscheid

  Een bont rijtje van 10 renners. Perichon die op 33 jarige leeftijd een supergoede Tour en Vuelta rijd vooral als hulp van Martin die een grote stap heeft gezet. Madouas en Rui Oliveira die in de Ronde en Gent Wevelgem laten zien klassieker finales te kunnen betwisten. Max Walscheid, de tijdrijder. Novak en Tejada, onderschatte klimmers.

  Nico Denz, dit jaar eigenlijk echt doorgebroken. Door een koers in Slovenië maar vooral de Giro. Reed met de beste 25 omhoog terwijl hij gepland was als puur man voor het vlakke! Jake Stewart zo’n talent dat door Corona niet heeft kunnen tonen aan het grote publiek.

  #627682

  1) Mikkel Bjerg: Staat te boek als een sterk tijdrijder. Mij heeft hij in de Giro verrast met zijn aanvalslust en klimmersbenen. Die jongen heeft nog zoveel progressie en hoe ik hem op de Etna zag klimmen vond ik fenomenaal. Ook in rit 9 aankomst bergop waar hij eerst een gat van 5 minuten dicht rijdt om vervolgens 3e bergop te eindigen!

  2) Nils Eekhoff: In het Nederlands Kampioenschap was hij zowat de enige die MVDP nog een lange tijd kon volgen. Ook in het Hagenland 2e was hij zeer sterk! In Bretagne Classic 7e maar hoe hij de lead out deed voor Matthews was prachtig!

  3) Thymen Arensman: Deze jonge Nederlander 20 jaar! Liet echt stalen van zijn talent tonen in de Vuelta. Was een paar keer dicht bij de overwinning. Maar vooral die loodzware rit 17 na een zware Vuelta 22e eindigen is verre van slecht als jonkie! De toekomst voor hem ziet er rooskleurig uit.

  4) Alessandro Covi: Ook een jonkie 22 jaar. Staat te boek als klimmer al werd zijn Vuelta deelname jammer genoeg opgehouden door Covid19. We hebben zijn klimmersbenen niet echt kunnen zien. Maar wat me opviel dat hij zeer goed op de kasseien kan rijden! Ook eendagswedstrijden lijken goed te lukken. Coppa Sabatini 8e. Ronde van de Apenijnen 2e! Dan in de Binckbank Tour werd hij in de rit met de muur van Geraardsbergen 19e niet slecht samen met Mads Pedersen. Dan werd hij 9e in de Brabante pijl. Hier heeft hij mij echt verrast hoelang hij met kleppers als Alaphilipe, Cosnefroy en MVDP mee reed! Dit is veelbelovend.

  5) Will Barta: Stond gekend om zijn tijdritten, maar sinds 2 jaar geleden heeft hij ook klimmers benen. Werd knap 2e in een tijdrit in de Vuelta en 22e in het klassement. Deze jongen heeft ook een pak progressie.

  6) Gino Mader: Werd 2e in de Ronde van de Toekomst en toonde deze Vuelta dat het geen toeval was. Klom zeer sterk in de voorlaatste rit en reed een zeer degelijke Vuelta. Ook hier veel progressie.

  7) Ben O’Connor: nog een vrij jonge renner. Kende de vorige jaren veel pech maar hoe hij in de Giro tekeer ging voor Pozzovivo was zeer sterk. Ook zijn aanvalslust met ritwinst en een 2e plek was sterk. Van deze jongen wordt de komende dag wel wat verwacht.

  8) Brandon Mcnulty: Deze Amerikaan reed in het voorjaar al goede resultaten en in de Giro alweer sterk. De laatste week leek er te veel aan. Maar dat hij kan klimmen en tijdrijden heeft hij ondertussen wel bewezen. Ook hij gaat nog stappen zetten.

  9) Honore: Hij heeft een zeer goede Giro gereden en lijkt een allrounder te zijn. Ook in eendagswedstrijden gaat het goed. Ook nog jong en onder Lefevere zal deze jongen nog beter worden.

  10) Jonas Vingegaard. Deze jonge Deen toonde dat hij goed kan klimmen om de kopmannen te helpen. Ook is hij een heuvelspecialist. Indien hij een iets vrijere rol krijgt in andere wedstrijden denk ik dat hij echt mooie resultaten kan rijden de komende jaren.

  Dit was mijn lijstje :)

  #627690

  Nog even een keer voor de duidelijkheid (toch net wat makkelijker met wat voorbeelden dan gewoon in een inleiding): het gaat dus om renners die je het afgelopen jaar zijn opgevallen, maar die de stap naar hele grote bekendheid nog moeten zetten. Dus bij wie zie je het potentieel er langzaam uit komen en van wie kunnen we binnenkort een grote stap vooruit verwachten. De meesten van jullie hebben het prima begrepen als ik het zo zie, lijstjes van lander luypaert, rawolf, poeksel, [email protected] en mezelf zijn prima voorbeelden van waar dit topic voor is bedoeld. Namen als Pogacar, van Aert, Hindley, Hirschi etc zijn dat wat minder. Natuurlijk waren dat revelaties, maar die staan inmiddels al helemaal aan de top, en het gaat juist om de renners die daar naar op weg lijken te zijn of die een grote ontwikkeling doormaken. Nogmaals, probeer als bovengrens een beetje de categorie Kämna/O’Connor aan te houden: hebben al een etappe gewonnen in een GT dus zeker wel al bekend maar wel renners waarbij je het gevoel hebt dat er nog veel meer in zit dan ””alleen maar”” een vluchtersrit winnen. Vlasov die ook genoemd is kan wellicht ook nog net, maar is natuurlijk wel al een vrij grote naam na Lombardije enzo.

  En hier misschien een klein beetje verwarrend maar denk dat jullie wel snappen wat ik bedoel: Pogacar werd hierboven genoemd vanwege de ontwikkeling naar tourwinnaar, wat zeker een verrassing is maar niet bepaald meer onder de radar zeg maar. Een voorbeeld als Campenaerts van Rawolf valt dan wel weer binnen wat ik bedoel: was natuurlijk al een bekende renner, maar liet opeens een heel andere kant zien zonder daarbij meteen een eindklassement te winnen ofzo. Als je puur naar uitslagen kijkt valt het misschien niet eens op, maar wel een renner die opeens ook iets heel anders blijkt te kunnen en daar nog in kan groeien. Zie ook eerder genoemde Geschke/Tratnik.
  Heb gezegd dat er geen echte richtlijnen zijn ofzo dus ik neem alle namen ook gewoon mee maar toch even klein beetje verduidelijking om te voorkomen dat het alle kanten op vliegt, maar nogmaals: meeste lijstjes zijn precies zoals de bedoeling is, dus lekker bezig

  #627717

  Ben Swift: we beginnen met een oudje. Ooit sprinter, maar toonde zich in de Giro in lastige ritten, waar hij 3 keer bij de beste 5 eindigde. Werd in de zwaarste rit van de Giro 16e en in het eindklassement 18e.

  Tim Declercq: Nog een gepokte en gemazelde renner. Gekend als knecht, maar reed dit seizoen zelf eens naar de 5e plaats in de Omloop en werd 2e in De Panne. Zit er meer in?

  Mikkel Frølich Honoré: Deze 23 jarige Deen bleek ineens een zeer goede allrounder, met een sterk eindschot. Hebben ze weer een pareltje gevonden bij DQS?

  Josef Černý: Eén van de grootste revelaties van de Giro. Dat hij aardig kon tijdrijden wisten we al, maar 3 keer top-6 was erg goed. Wist als klap op de vuurpijl een vluchtersrit te winnen waarin hij na een mooie solo zijn 13 vluchtmakkers de baas was. Toonde daarnaast in een aantal etappes niet langzaam aan de meet te zijn.

  Gianni Vermeersch: De 27 jarige Belg brak nooit echt door, maar wist dit seizoen naar een aantal goede ereplaatsen te rijden, met als hoogtepunt de winst in de Antwerp Port Epic / Sels Trophy.

  Nils Eekhoff: De 22 jarige Nederlander reed beresterk in Dwars door het Hageland (2e), was de enige die enigszins in het spoor kon blijven van Van der Poel op het NK en reed Matthews naar de overwinning in de Bretagne Classic. Petje af!

  William Barta: Van tijdrittalent naar verdienstelijk klimmer dit seizoen met uiteindelijk een 22e plek in de Vuelta als vervolg. Zijn tijdrit in de Vuelta was fenomenaal en werd slechts met 1 seconde geklopt door Roglic. Nog altijd maar 24 jaar en helaas nog zonder contract voor 2021.

  Casper Pedersen: Reed een behoorlijk goede Tour, maar de bekroning kwam in Parijs-Tours waar hij de beste van allemaal was en Cosnefroy klopte in de sprint.

  Jhonatan Narváez: Misschien een renner die niet helemaal uit de lucht kwam vallen, maar had het vorig jaar lastig. Won dit jaar de Settimana en na 5,5 uur zware koers in hondenweer een zeer lastige rit in de Giro, na een solo waarin hij zijn medevluchters zeer ruim voorbleef.

  Ben O’Connor: Zijn zeer sterke Giro van 2018, waarin hij in de derde week 12e stond maar toen zijn sleutelbeen brak, leek een voorbode voor meer mooie dingen. Had het daarna echter 2 jaar vrij lastig, tot aan de derde week van de Giro dit jaar. Waar hij zich eerst nog liet aftroeven door Jan Tratnik, was het een dag later wel raak. Na een fantastische rit zegevierde hij op de Madonna di Campiglio. In de ritten daarna klom hij ook nog met de besten, om daarna als 20e in Giro te eindigen.

  Deze renners haalden het lijstje net niet: Damiano Caruso (top-10 in Tour en WK en won op 33 jarige leeftijd zijn eerste koers), Alessandro Covi (koerste sterk in een aantal Italiaanse koersen en de Brabantse Pijl), Miguel Eduardo Flórez (reed aan het begin van het seizoen een sterk Zuid-Amerikaans circuit), Robert Stannard (wiens grote talent we eigenlijk al kenden of in ieder geval vermoedden), Ethan Hayter (zie Stannard), Quinn Simmons (zie Stannard), Mikkel Bjerg (die eigenlijk wel wat tegenviel in zijn discipline tijdrijden, maar zich bergop goed toonde), Jonathan Caicedo (winnen op de Etna in de eerste week van de Giro is niet iedereen gegeven), Nans Peters (in een supersterk bezette en bevochten Tour was hij de ‘kleinste’ naam die een rit wist te winnen), Thymen Arensman (die twee etappes in de Vuelta kleurde met wereldklasse vluchtmakkers), Mark Donovan (voor mij opnieuw een verrassing van Team Sunweb), Gerben Thijssen (toonde zich bij de beste sprinters in de Vuelta), Dion Smith (ijzersterk gereden, maar kwam niet als totale verrassing), Alexander Krieger (legt het in het lijstje net af tegen Vermeersch), George Bennett (was natuurlijk al een grotere naam, maar toonde zich in koersen vooraan waar hij normaal niet verwacht wordt).

  #627722

  Om mijn ‘bekendere’ namen alvast even te duiden, uiteraard zijn Ganna, Hirschi en Van Aert ondertussen al uitgegroeid tot absolute toppers in ééndagskoersen/tijdritten, maar ze hebben wat mij betreft alle 3 hun potentieel laten zien om ook in rond(j)es voor eindklassementen mee te gaan strijden. Vlasov heeft misschien ook al meer dan een eerste aanzet gegeven van zijn potentie, maar heeft dat door pech in de grote rondes nog niet echt kunnen demonstreren.

  Als die 4 namen echter te boek staan als te bekend, dan vervang ik ze graag door Alessandro Covi, Biniam Ghirmay, Robert Stannard en Jake Stewart. Allen hebben vooral in de wat minder hoog aangeschreven wedstrijden het Frans-Italiaanse circuit sterke prestaties laten optekenen en de meesten kwamen ook erg goed mee op de wat lastigere parcoursen, wat doet vermoeden dat ze met wat extra jaren op de teller nog serieuze extra stappen zullen kunnen zetten.

  #627733

  @jappe666
  Ja snap ik hoor, en als je het zo uitlegt denk ik inderdaad ook ja waarom eigenlijk niet. Idee was gewoon meer om met de wat andere namen dan anders een lijstje te maken, maar het lastige met zo’n niet heel duidelijk te begrenzen categorie is natuurlijk dat je er een beetje alle kanten mee op kan. En inderdaad, alle 4 hebben weer iets anders laten zien dan tot nu toe dus wat dat betreft passen ze zeker in het lijstje. Ik laat ze ook gewoon staan hoor, prima zo. Maar voor de volgende stemmers: probeer het liefst met zo veel mogelijk net iets minder bekende namen te komen, dan wordt het echt een wat andere categorie renners dan de andere lijstjes.

  #627753

  Omdat dit wielerjaar flink is ingekort lukt het mij niet om 10 namen neer te zetten. Maar toch heb ik een aantal renners die wel in deze rubriek passen:

  1. Sepp Kuss
  Wat hij deze tour de france heeft laten zien is hoogst indrukwekkend. De beste knecht van de tour die velen kopmannen op achterstand heeft gereden.
  Natuurlijk had hij al een vuelta-etappe gewonnen. Maar ik denk dat alleen wieler diehards naar de vuelta kijken. Daarom was hij volstrekt onbekend bij het grote publiek en in mijn ogen dus een dark horse.

  2. Guillaume Martin
  Ik weet niet waar hij vandaan kwam maar ik heb nog nooit op hem gelet. Met zijn aanzet op weg naar Orcieres-Merlette viel hij mij voor het eerst op. Ik denk dat we deze jongen goed in de gaten moeten houden want als dit één van je eerste wapenfeiten is in het wielrennen mogen we veel van je verwachten.

  3. Daniel Martinez
  Ook deze was mij volstrekt onbekend en het was voor mij dan ook een grote verrassing dat hij de Dauphine won.

  4. Nans Peters
  Bij zijn grote ronde debuut direct een etappe gewonnen.

  5. Marc Soler
  Deze doet al iets langer mee, maar had nog nooit echt wat laten zien. Hij haalt deze lijst doordat hij zo volwassen rondreed in de vuelta.

  6. Benoit Cosnefroy.
  Achttien dagen in de bergtrui en een tweede plaats in de waalse pijl: Ik kende hem nog niet, maar nu kent iedereen hem. Een mogelijke top-5 renner in de aankomende tours.

  #627762

  KJP

  1. Attila Valter – Was natuurlijk een neoprof die met leuke prestaties binnen kwam, maar ik vond dat hij het verrassend goed deed in de eerste koersen van het jaar. Was in Augustus heel sterk in Gran Piemonte, en won vervolgens de ronde van zijn thuisland. Giro viel wat tegen, maar door in de laatste etappe toch wat grote namen voor te blijven liet hij ook daar zien over veel potentie te beschikken.

  2. Andrea Bagioli – Ook een zeer indrukwekkende neoprof vond ik dit, met een aantal prachtige ereplaatsen en zelfs al twee overwinningen. Ik denk dat we nog wel veel van deze gozer gaan horen en zeker bij het team waar hij nu zit kan hij echt uit gaan groeien tot een specialist in het betere punchwerk.

  3. Robert Stannard – Vond deze jongen dit najaar in het Italiaanse werk een aantal keer heel positief opvallen, en ook in de Vuelta was hij een paar keer erg sterk. Komt uit een op dit moment al gouden generatie, en wist toen tegen die jongens ook te scoren, dus ik denk dat hij op termijn ook bij de profs een grote meneen kan worden.

  4. Nils Eekhoff – Voor Nederlanders natuurlijk iemand die vooral is opgevallen op het NK, en daarnaast heel goed was in onder andere Bretagne en Dwars door het Hageland. Eekhoff heeft na zijn (Helaas afgenomen) wk-overwinning voor mij laten zien dat hij op zijn terrein bij de grotere talenten van zijn generatie hoort, en ik zie hem uitgroeien tot een topper.

  5. Mikkel Frolich Honore – Eigenlijk de eerste naam van wie ik niet verwacht had hem te moeten noemen in dit soort artikelen. Ik had verwacht dat Honore vooral een renner van het kaliber knecht zou worden. Nu heeft hij toch laten zien dat er mogelijk wat meer in zit. Ik verwacht dat hij nog steeds veelal knecht zal zijn bij zijn ploeg, maar toch de potentie laten zien om ook soms wat vrijer te mogen beginnen aan een koers.

  6. Harold Tejada – Nog een renner van wie ik van tevoren niet verwacht had dat hij ooit op dit soort lijstjes voor zou komen. Maar Tejada was echt super sterk in aanloop naar de Tour, waardoor hij terecht een selectie wist af te dwingen daar. Ook in de Tour zelf vond ik hem een aantal keer erg goed presteren, dus ik denk dat hij de komende jaren belangrijke rollen kan gaan spelen voor anderen, en zelf ook wat kan gaan rapen.

  7. Stan Dewulf – Viel me op in Antwerp Port Epic en vooral in de Brabantse Pijl, waar hij tussen grote namen goed wist te einigen. Ook in de Vuelta liet hij zien een powerhouse te zijn door heel vaak mee te zitten, maar was wat ongelukkig met de ontsnappingen waar hij in terecht kwam. Volgend jaar leren van landgenoten als van Avermaet en Naesen en ik denk dat we dan met Dewulf een renner te pakken hebben die om de ereplaatsen mee gaat strijden in klassiekers.

  8. Andreas Kron – Kron was me vorig jaar al een aantal keer opgevallen moet ik zeggen, dus heeft misschien de lijn die hij al liet zien doorgetrokken, maar ik heb toch besloten om hem op te nemen in dit lijstje. Voornamelijk omdat hij denk ik nog niet echt opgevallen is, maar dat volgend jaar denk ik wel meer gaat doen in dienst van Lotto-Soudal.

  9. Jonathan Narvaez – Vond hem in 2018 ijzersterk debuteren als jong talent, maar zijn eerste jaar bij Ineos was ronduit zwak te noemen. Begon toch wat te twijfelen of hij er in het sterrenensemble van Ineos aan te pas zou komen, maar zag dit jaar toch weer de heuvelrenner met een sterke sprint die ik verwacht had in Narvaez. Daarom nu weer het voordeel van de twijfel, al denk ik dat hij bij Ineos nog altijd meer opgesloten zit dan zou moeten.

  10. Gino Mader – Viel me vooral op door een hele sterke Vuelta, terwijl hij in de periode daarvoor me erg vaak tegen was gevallen. Mooi voor een talent dat 2018 toch op zeer hoog niveau wist af te sluiten, dus hopelijk komt hij er volgend jaar nog verder door.

  Het is moeilijk kiezen. Namen als Vingegaard, Thijssen, Arensman, Donovan, Jorgenson en nog wat anderen kunnen hier ook zomaar bij. Al heeft Vingegaard zich al een keer op WT niveau laten zien in 2019 en viel hij daardoor bijvoorbeeld af bij mij. Voor namen als Hirschi, Vlasov, Almeida, Higuita etc. geldt natuurlijk ook dat ze zeker revelaties zijn van dit jaar. Alleen die zijn voor mij nu zover doorgebroken dat ze gewoon aangesloten zijn bij de top.

  #627831

  Hermann Pernsteiner – het hoefde geen jongere te zijn toch ?
  Georg Zimmermann – vergelijkbaar met Mäder
  Valentin Madouas en Robert Stannard – vorig Jaar wellicht al genoeg laten zien, maar ze vallen me dit jaar op..
  Max Kanter en Gerben Thijssen – topsprinters in wording ?
  Sepp Kuss – vorig jaar ook ergens in Spanje een etappe gewonnen, maar nu wel een hele luxe knecht
  Casper Pedersen – Parijs Tours winnen maakt hem nog niet bekend bij het grote publiek..
  Davide Ballerini – resultaten van 2018 vergeten maakt hem een revalatie
  Andrea Bagioli – grappig, viel ergens wat tegen in de Vuelta van 2020, maar voor 1-1-2020 kende ik hem niet.

  #627836

  Nog wat toelichting op renners uit mijn lijstje. Ik heb weinig jonge renners gekozen. Dat b.v. een Eekhoff goed presteert lijkt me niet heel verrassend.

  Bij Alpecin-Fenix hebben verschillende (niet heel jonge) renners verrassend goed gepresteerd. Jonas Rickaert (26) dacht een knecht te zijn, maar reed heel sterk in het door hem gewonnen Dwars door het Hageland. Gianni Vermeersch (27), wiens hoogste eindejaarspositie op de CQ-ranking plek 410 was, staat nu in de top 100, onder andere dankzij winst in de Antwerp Port Epic. Alexander Krieger (28) reed in augustus en september maar liefst 14 keer top tien.

  Door niemand anders genoemd en daarom wat mij betreft de dark horse van 2020 is Jakub Kaczmarek (27). Kijk hier b.v: https://cqranking.com/men/asp/gen/rider.asp?riderid=20566 Nooit eerder in de top duizend en dan dit jaar plek 150! Hij won dit jaar onder andere de etappekoersen Cycling Tour of Szeklerland en Belgrade Banjaluka. Die jongen verdient een PCT-contract!

  Bij wijze van uitzondering heb ik toch nog een jonkie in mijn lijst. Dat heeft Natnael Tesfatsion (21) verdiend door met overmacht de Tour du Rwanda te winnen. Dat is niet niks, er deed o.a. een WT-team aan mee en kleppers zoals Rein Taaramäe en Daniel Muñoz. Er wacht Natnael vast een grote toekomst!

  #627837

  Poeksel dankje! Heb hem even opgezocht ziet er niet slecht uit. Hoe heb jij die Jakub gevonden? Jammer dat Polen eigenlijk in de Worldtour niet veel kans krijgen. Als CCC er nog was een goede pick.

  #627839

  Ik keek naar grote stijgers op https://cqranking.com/men/asp/gen/cqRankingRider.asp?year=2020 (geboortedatum staat er ook bij).

  #627849

  Nog een aaantal namen die niet genoemd zijn:

  Alberto Dainese: eerste jaar in de WT en heeft veel grote wedstrijden gereden met een sterk sprintveld maar heeft zich staande kunnen houden met verschillende top 5 noteringen. Kan nog veel progressie boeken en krijgt het vertrouwen van Sunweb gezien zijn lange contract.

  Ivo Oliveira: hij is mij echt opgevallen in de Vuelta. Was de laatste man van Philipsen en deed dat uitstekend maar hij ging ook heel vaak in de aanval met als orgelpunt het berenwerk in dienst van De la Cruz in de laatste bergrit. Zijn broer Rui leek bij de jeugd de betere maar Ivo heeft meer indruk gemaakt dit jaar.

  Sergio Samitier: eerste jaar in de WT bij Movistar. Ik kende hem niet maar werd (vrij anoniem) 13e in het eindklassement van de Giro.

  Mauri Vansevenant: begon na corona bij Deceuninck. Werd meteen ziek in de Dauphine maar reed daarna heel sterk in het BK en vooral de Waalse Pijl waar hij zonder val waarschijnlijk met een kleine voorsprong aan de laatste beklimming van de muur van Hoei kon beginnen. Hij zei zelf dat hij kon winnen al lijkt me dat wel heel sterk.

  Loic Vliegen: elk jaar heeft hij wel een paar goede resultaten maar dit jaar toch weer een stap gezet in sterker bezette wedstrijden. Hij werd zelfs geselecteerd voor het WK waar hij ook niet teleurstelde en meer dan zijn werk deed.

  Jacopo Guarnieri: belangrijkste schakel in de trein voor zegekoning Demare. Is in mijn ogen uitgegroeid naar de 4e beste lead-out ter wereld na Morkov, Richeze en Selig. Is ook een enorme leuke kerel in interviews.

  Quentin Pacher: heb hem een aantal keer heel sterk zien versnellen uit het peloton om de sprong te maken naar een kopgroep. Heeft nog wat moeite met zijn krachten te doseren maar het is een kwestie van tijd denk ik voor hij eens een mooie overwinning pakt in bijvoorbeeld Parijs-Nice of Dauphine.

  #627875

  Hirschi
  Hindley
  Eekhoff
  Nieuwenhuis
  Arensman
  Donovan
  Denz
  Storer
  C Pedersen
  Leknessund

  #627882

  Haha Frits Sunweb fanboy

  #627958

  Poeh – lastig om de grens te trekken tussen “dark horse” en “inmiddels wel bekend talent.

  Ik splits het in twee groepjes – een groepje die in een grote ronde al echt hun gezicht hebben laten zien, en een groepje die er nog niet zijn, maar er wel gaan komen.

  Groepje-1:

  – Arensman
  – Vindegaard
  – Mader
  – McNulty
  – Bagioli

  Groepje-2:
  – Valter
  – Covi
  – Robert Stannard (nee niet Ian :-))
  – Thijssen
  – Nick Schultz
  – Vanhoucke
  – Storer

  Mensen die een rit gewonnen hebben in een grote ronde heb ik als “doorgebroken” beschouwd.

  Kunst voor komend jaar wordt eigenlijk om de nog darkere horses te vinden (waar Poeksel een goede slag naar maakt)

  #628030

  Nu al 76(!) verschillende namen genoemd, wordt nog lastig om tot een top 10 te komen zo haha

  #628038

  Will BARTA
  Josef CERNY
  Bruno ARMIRAIL
  Thymen ARENSMAN
  Sergio SAMITIER
  Jonas VINGEGAARD
  Mauri VANSEVENANT
  Jonathan NARVAEZ
  Gerben THIJSSEN
  Nils EEKHOFF

  #628109

  1. Lorenzo Rota. Heeft behoorlijk constant gepresteerd in heuvelachtige eendagskoersen in Frankrijk en Italië. Zijn mooie resultaten zijn beloond met een overstap naar Wanty
  2. Alexys Brunel. Voor mij een bekende naam van de beloften wat betreft tijdrijden, maar wat hij in Besseges in de eerste etappe liet zien, is veelbelovend voor de toekomst.
  3. Alessandro Fedeli. Heeft een sterke tweede seizoenshelft gereden met een overwinning in Limousin en 5e plek in Bretagne Classic. Dat belooft veel goeds.
  4. Gonzalo Serrano. Hij heeft mij verrast met zijn knappe overwinning in Ruta del Sol en wordt niet voor niets in verband gebracht met Movistar.
  5. Dark horse onder de dark horses? Pierre Rolland.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 40)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Laatste nieuws