Het wegseizoen is voor mij klaar na de Ronde van Lombardije.

|
13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
 • #305191

  De poll “Het wegseizoen is voor mij klaar na de Ronde van Lombardije.” mist voor mij één belangrijke keuze.

  Oneens , het was voor mij voorbij na Brou ( Parijs ) – Tours , de laatste klassieker van de vallende bladeren.

  #305192

  Genoteerd.

  #305193

  Japan Cup! Niet eerder! :D

  #305280

  FDJ

  Voor mij is hij inderdaad klaar na de laatste grote Europese wedstrijden. Ik ben wat betreft een vrij traditioneel wielervolger. Ik vind voorbereidingskoersen in het voorjaar als Ruta del Sol enzovoort en aansluitend de Omloop ook nog steeds de echte start van het seizoen.

  Ook kan ik de Ronde van Vlaanderen niet aanzien sinds de muur er niet meer inzit. Eb mis ik een prachtige klassement als de wereldbeker. Door dat klassement kwam er meer spanning in de eendagskoersen.

  #305299

  Ik ben een wielerliefhebber dus voor mij komt er eigenlijk pas echt een einde nadat de laatste wedstrijd met WT ploegen aan de start voorbij is.

  #305343

  Ik ben een wielerliefhebber en voor mij eindigt het seizoen na de echte oude kalender , niet na een over andere koers op de kalender gezet tussen 2011 en 2014 als De Ronde van Peking en die nu in 2017 verdergaat als de jaarlijkse Tour of Guangxi.
  Straks vinden we nog een of andere mafketel met bergen geld die in november een datum koopt bij de UCI voor een 6 daagse WT koers in de Centraal Afrikaanse Republiek.
  Verder mis ik nog op de WT kalender de Ronde van Spitsbergen , Ronde Van Nova Zembla, Ronde van de Krim en De Ronde van de Maldiven / Malediven.

  #305347

  Ik vind dat inderdaad een kwestie van de intensiviteit waarmee je de sport volgt.
  Alleen de grote rondes kijken betekent wel dat je niet heel veel met de sport hebt.
  Alleen het WT seizoen zien als het wielerseizoen of alleen Europese koersen zien vind ik dat ook een onvolledige focus op de sport, waarbij ik niet zeg dat dat iets negatiefs is.

  Zelf hoop ik dat de globalisering uiteindelijk zorgt voor een kalender met koersen op WT niveau op verschillende continenten zonder een te grote focus op Europa.

  #305348

  Ik heb na de Vuelta een paar tandjes kleiner geschakeld en volg de laatste koersen een stuk minder intensief, maar probeer toch wel een beetje op de hoogte te blijven. Verder is er ook tijd nodig om alles in en rond het huis weer gereed te krijgen voor de winterperiode.

  #305352

  Al bezig met de kerst @skylimiet ;-)?

  Voor mij duurt een seizoen van 1 januari t/m 31 december. Ik vind ook de kleinere koersen wel hun charme hebben en het levert ook weer ‘kennis’ op van voor mij onbekende namen en voor ik het weet ben ik een uur verder met allerlei dingen op PCS opzoeken, dat is hetgeen wat ik ook zo leuk vind aan het wielrennen, buiten het kijken ervan natuurlijk, en dat gaat het hele seizoen door!

  #305355

  @heuvelcolombia

  Quote:
  Alleen de grote rondes kijken betekent wel dat je niet heel veel met de sport hebt.

  Ik volg het het wielrennen al vanaf 1963 dus ik heb wel het een en ander met die sport.
  Sinds de jaren 70 / 80 heeft de UCI geprobeerd grote top wedstrijden te organiseren in de US en UK allemaal mislukt. Bert Oosterbosch heeft nog is ooit in de US een etappe wedstrijd gewonnen. Nu hebben we daar als “top” wedstrijd de Ronde van California met een steeds mager wordend deelnemersveld.
  Dan hebben we nog de beruchte zandbakkoersen waar echt niemand naar komt kijken met als grootste aanfluiting het WK in Qatar waar minder mensen zijn komen kijken als een gemiddelde veldrit in Nederland zonder vedettes. Mogelijk komt de Ronde van Qatar zelfs niet meer terug op de kalender.
  In China staat ook geen hond langs de weg ( is maar goed ook, zou gevaarlijk zijn ;) ) of ze staan er verplicht zoals vroeger wel is werd opgemerkt. Kinderen met vlaggetjes.

  Met de Tour Down Under start voor mij de laatste jaren het nieuwe wieler jaar , gevolgd met Besseges en de Ruta del Sol, het hele gebeuren voor mij stopt na Parijs – Tours of de Ronde van Lombardije al gelang welke de laatste is .

  Kort samen gevat , ik kijk niet alléén grote Rondes en heb veel meer met wielrennen als jij ooit zou kunnen bevatten.

  #305356

  @Luuk nee, dat niet – maar buitenshuis is er genoeg te doen, er moet hout gehakt worden voor de kachel, de tuin + groententuin is ook weer aan een grondige beurt toe;) Straks gaat de klok weer een uur terug, dus is het eerder donker. Gelukkig duren de veldritten maar een uurtje, dat scheelt dan wel
  weer tijd in het weekend.

  #305359

  voor mij ook, na Lombardije: weg seizoen.

  #305369

  Voor mij begint het pas bij de omloop en eindigt het bij Paris-Tours zo ongeveer ja. Daartussen overigens genoeg koersen die
  aangepast/afgeschaft/verzonnen/opgewaardeerd etc mogen en zelfs moeten worden.

  Het zou kunnen beginnen bij AUS als ze daar een iets leuks van weten te maken ipv zo’n ‘hey mate’-nieuwjaarsreceptie met 5 sprints en een poef.

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Net binnen