Het topic der verdachte renners

|
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 2,916)
 • #37565

  Na meerdere positieve tests in 2014 is wederom pijnlijk duidelijk geworden dat de wielersport nog niet van zijn dopingproblematiek verlost is.

  Op WielerFlits hebben we afgesproken dat het onder reacties van nieuwsberichten niet toegestaan is te speculeren over mogelijk dopinggebruik van renners.

  Op verzoek van enkele leden werd in 2013 een topic gecreëerd waar als enige plek op WF dit onderwerp besproken kan worden. Ook op de nieuwe site is deze plek er nu.

  Desalniettemin blijven de overige huisregels van WielerFlits van kracht.

  Reageer met respect en probeer jouw bijdragen zo goed mogelijk te onderbouwen.

  Huisregels WielerFlits

  #50590

  Ik ben wel eens benieuwd of jullie vinden of harder straffen zou werken?

  #50593

  gedegen onderzoek leert ons dat 20 tot 90 procent van de renners verdacht is. :p

  #50757

  Of het nou 20% of 90% is, die GvA zal er wel bij zitten. ;)

  #50883

  @ Vastaranta.
  Goeie vraag. Ik roep zelf ook vaak dat er strengere straffen moeten komen (onderbuikgevoel denk ik), maar ik vrees dat het niet zal helpen. Misschien dat er meer ‘sukkeltjes’ tegen de lamp lopen, maar ik denk dat de grote, georganiseerde jongens moeilijk te pakken zijn en die laten zich ook niet afschrikken door strengere straffen. Misschien kun je het vergelijken met de straffen in de burgermaatschappij. In Amerika hebben ze bijvoorbeeld nog steeds de doodstraf, maar de criminaliteit is er niet minder om.

  #50949

  @Vastaranta
  Mondory durfde het risico in ieder geval te nemen, en hij heeft een foutje gemaakt.

  Maar ik heb het idee dat er genoeg manieren zijn om doping te maskeren, als je maar goed begeleid wordt. Kleinere en onbekendere renners in de WT hebben het geld niet om dat te financieren,(risico op 4 jaar inkomensverlies is groter dan de opbrengst) dus het gat met de toppers zou wel een groter kunnen worden.

  #51057

  @ albertooo
  Ja inderdaad, dat idee heb ik ook. Het gaat net zoals in het voetbal: de grote, machtige clubs worden rijker en machtiger en zijn volledig onbereikbaar voor de kleintjes. In het wielrennen zie je hetzelfde. Enkele teams hebben alweer een vracht aan overwinningen, terwijl de kleintjes maar een beetje aanharken. Een vicieuze cirkel die lastig te doorbreken zal zijn.

  #51086

  @Noud 89
  Is dit niet wat vroeg om het te concluderen…
  Een tijdrit van 5 kilometer is echt voor specialissten.

  #52274

  Greg van Avermaet, Tom Meeusen en Bart Wellens zouden ozon hebben gekregen.
  Ozon is een gas geloof ik dus hoe dat gegaan is zou ik niet weten, misschien via een inhalator.

  #52301

  Nee pirazzi. Het gaat om ozon behandeling van het bloed. Dus moet je bloed afgeven, dat behandelen met ozon en weer terugplaatsen.

  #54750

  Een erg leuk en vooral interessant (lang) interview van Paul Kimmage met Nicolas Roche inzake hem, wielrennen, de doping problematiek en het CIRC rapport.

  http://www.independent.ie/sport/other-sports/cycling/paul-kimmage-on-why-nicolas-roche-is-determined-to-be-his-own-man-in-the-peloton-and-off-the-bike-31085204.html

  Ik plaats hem maar hier daar het een betrekking heeft op doping in het wielrennen en ik niet weet waar ik het anders zou moeten plaatsen, veel lees plezier!

  #54751

  is er trouwens al een ’topic der verdachte fietsen’?

  #56701

  Jurgen Roelandts.

  #56725

  Luca Paolini, met stip. Ouwe bok bezig aan z’n tweede jeugd? Alhoewel, kan ook aan de viagra liggen….

  #56733

  ik vind Terpstra (rijdt lek en demareert 10 seconden later al weer) en Thomas (wat een motor) ook tegen het ongeloofwaardige aanzitten.

  #56761

  Zeker is Terpstra ook verdacht en die hele ploeg met hem. Mja, op de één of ander manier heb ik meer sympathie voor zijn ploeg. Ervan uitgaande dat alle ploegen die momenteel goed presteren dat niet op een broodje pindakaas doen. Dan heb ik 10x liever een renner van QuickStep die wint dan een renner van Katjoesja of Astana…

  #56766

  We hebben het niet in beeld gezien maar waarschijnlijk was er na de fietswissel bij Terpstra iets mis met het versnellingsapparaat en moest dat aan de auto hangend verholpen worden.

  #56768

  De koers was vandaag eigenlijk te mooi om over verdachte renners te beginnen. Maar als ik al mijn hand voor renners in het vuur zou moeten steken, kan ik betere opties verzinnen dan Paolini en Terpstra.

  #56770

  Fleche, grappig dat je dat zegt. Ik vind QS juist de meest verdachte ploeg van het wielrennen. Al sinds Mapei. Nog meer dan Astana zelfs.

  #56779

  @klootje:

  Ja natuurlijk heb je gelijk, maar aan die Oostblokploegen kleeft helemaal een mafia-luchtje. En nu ook aan Saxo-Tinkoff… maar goed da’s offtopic.

  #56784

  @fleche
  Je weet dat het Oostblok al een jaar of 25 niet meer bestaat ;-)?

  #56785

  @Pedaleur:
  Alles komt weer terug als je maar lang genoeg wacht :)

  #56789

  Daar zit wat in, al hoop ik dat je op dit punt geen gelijk krijgt.

  #58660

  Aan wie van de volgende doping doktoren van Katusha zou Kristoff zijn overwinning in de RvV te danken hebben, of toch gewoon op Noorse bruine boterhammen?

  Andrei Mikhailov http://www.dopeology.org/people/Andrei_Mikhailov/

  Massimo Besnati http://www.dopeology.org/people/Massimo_Besnati/

  Thomas Klimaschka http://www.cyclismas.com/biscuits/is-there-a-doctor-in-the-house/

  #58664

  Heeft Wim “TB-500” Vansevenant weer pakketjes uit Australie ontvangen voor Lotto-Soudal?

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 2,916)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Headlines