Het 'durf-te-vragen' topic

|
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 131)
 • #170205

  Laten we onze kennis bundelen in het Wielerflits-dtv-topic. Omdat we allemaal weleens verlegen om antwoorden zijn en niet alles direct te Googlen is.

  Oh ja, wel over wielrennen natuurlijk

  #170207

  Wielrenners krijgen wel eens bloemen na een etappezege. Wat gebeurt daarmee?

  #170208

  Hoe doen ze dat toch in grote rondes met die leiderstruien? Hebben ze die maglia rosa of Maillot jaune voor elke ploeg/sponsor al standaard klaarliggen? Ligt er ergens in een bus van de organisatie een Roze trui voor NIPPO Vini Fantini of Gazprom-RusVelo weg te rotten of strijken ze dat spul er razendsnel op?

  #170209

  Meestal worden ze in het publiek gegooid of de rondemissen krijgen ze.

  #170211

  @ rohan:
  de roze trui van Kruijswijk leek een standaard roze trui met een paar witte vlakken TLJ er op geplakt/gestreken.

  overigens denk ik dat de ploegen met de beste klassementsrenners al een roze tricot hebben klaarliggen, maar dat zal denk ik niet voor elke ploeg opgaan.

  #170212

  Ze gebruiken een soort persmachine om de tekst van de ploegnaam op die truien te drukken volgens mij, dat gaat heel snel. In de Tour de France worden er ook altijd handtekeningen gezet op de truien, althans de gele, dat heb ik in de Giro nog niet gezien.

  #170213

  Oké, dus vermoedelijk zijn ze allemaal voorzien van een blanco vlak. Als ik het zo bij Kruijswijk zag, zat het er toch behoorlijk goed op tijdens de ceremonie.

  #170217

  Ja, het duurt natuurlijk wel een paar minuten voordat een renner na de finish het podium op moet om zijn trui aan te trekken en dat is maar goed ook dan heeft de opdruk tijd om af te koelen.

  #170267

  Negatieve stalen, belanden die wel eens bij gestoorde fans op de schoorsteenmantel ?

  #170286

  Inderdaad een roze shirt met een wit vlak is standaard en wordt er zo snel mogelijk na de finish op gestreken.

  #170289

  @RV: ik neem aan dat ze worden bewaard voor eventuele hertesten, en anders vernietigd, maar inderdaad, er zouden best fans kunnen zijn die geld voor zoiets over hebben.

  #170295

  Voor de vraag over de klassementstruien, zie hier hoe dat werkt in de Giro (vanaf 6.20)

  https://youtu.be/A9OmTMuy6XY?t=6m20s

  #170308

  @Nick Doup:
  Topper! :D

  #172380

  De laatste keer dat een Belg top 10 in een grote ronde reed was (als ik het goed zie) in 2012.
  Kan er gesteld worden dat in het algemeen de droom van een Nederlandse wielrenner is om de Tour te winnen, terwijl een Belg droomt van een overwinning in De Ronde?

  #172384

  Klopt Pirazzi, maar die handtekeningen worde vaak ’s ochtends gedaan voor de start van de etappe dus dan hebben ze er een stelletje kunnen drukken ;)

  #172539

  Dat kan ook maar ik bedoelde de handtekeningen die gezet worden na de podiumceremonie op de gele trui, dat was live op tv en zag je bijvoorbeeld Froome een stuk of 5 extra truien signeren voor sponsors of burgemeesters.

  #173077
  Quote:
  Kan er gesteld worden dat in het algemeen de droom van een Nederlandse wielrenner is om de Tour te winnen, terwijl een Belg droomt van een overwinning in De Ronde?

  Lijkt mij logisch toch? Vergelijk de helden/voorbeelden van Belgen in het wielrennen met de helden/voorbeelden van Nederlanders. Benieuwd of er binnenkort een goede Belgische ronderenner echt op staat. Vervaecke en de Plus staan er geloof ik goed op. Maar dat zeiden we van Wellens ook.

  #174922

  Ik zou graag willen weten hoe hoog de huidige budgetten zijn van de protour teams.

  #174925

  @ Sarg:
  volgens mij zitten de meeste ploegen rond de 15 miljoen, met een paar uitschieters naar boven (SKY het dubbele?) en een paar ploegen een paar miljoen daaronder (o.a. TLJ, tegen of net over de 10 miljoen)

  dus tussen de 10-30 miljoen ongeveer.

  #174930

  Ik zou wel eens willen weten wat de ASO nou netto verdient aan de Tour de France.

  #174934

  Veel meer dan dat ze zelf zeggen.

  #174956

  @8.6 Bedankt.

  #175162

  Is het gebruikelijk dat je je bankpas (of creditcard) moet afstaan bij het huren van racefietsen? In dit geval heb ik een ‘offerte’ voor het huren van 4 racefietsen in Malaucene bij de Mont Ventoux. Het gaat om Cycleclassictours en lijkt me vrij betrouwbaar, alleen die bankpas afstaan vind ik toch wat riskant..

  Iemand ervaring mee?

  #175167

  @richardm:

  Geen ervaring met dit specifieke bedrijf, maar wel met andere bedrijven/organisaties die dat wilden.
  Echt geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om een bankpas/creditcard af te staan. Echt een hele duidelijke no-go. Hoe betrouwbaar het allemaal ook mag lijken.

  #179650

  Zijn er behalve WF, cyclingnews en -quotes nog meer interessante websites voor wielernieuws?

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 131)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Headlines