Gerelateerde berichten

|
7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • #217819

  Nadat ik klaar was met het lezen van het nieuwsartikel over de nieuwe sponsor voor Marianne Vos viel mijn oog op “gerelateerde berichten”. Nou is het niet de eerste keer dat ik mijn wenkbrauwen daarbij fronsde, maar het ik vind het soms té grappig om te zien welke berichten gerelateerd zijn om er geen topic over aan te maken.

  In dit geval ging het om de volgende berichten:

  – WK 2016: Vos hoopt op slijtageslag
  – Marianne Vos wil niet spreken over ‘afgeslankte’ ploeg
  – WK 2016: Slechts vijftien teams doen mee aan ploegentijdrit mannen

  De eerste twee artikelen is de relatie meer dan duidelijk, maar zelfs als ik mijn geest zich in allerlei creatieve bochten laat wringen lukt het me niet om Marianne Vos (of de nieuwe sponsor) te koppelen aan het feit dat er 15 teams meedoen bij het WK tijrijden voor mannen.

  Het leek me wel aardig om een topic te maken waarbij er meer van dat soort raadselachtige verbanden worden gelegd, dus iedereen die iets dergelijks in de toekomst ook ziet gaarne hier posten! Daarnaast is er misschien een deskundige die eventueel wel een verband ziet. Dat zou helemaal mooi zijn. Of we kunnen gaan speculeren en verbanden leggen/zoeken dat de titel “gerelateerd bericht” rechtvaardigt. Wat een mogelijkheden op wat pretentieloos vertier. Joepie!

  #217821

  Gaat automatisch, op basis van bepaalde ‘steek woorden’ en relevantie daarvan.
  Als ik het artikel lees zie ik dat ook het vrouwenwielrennen aan bod komt, wat niet in de titel tot uiting komt. Het lijkt mij dat ‘Rabo-Liv’ de link is.

  Althans dat is mijn gedachte hieromtrent.

  #217822

  Of dat ‘sponsor’ de link is, met het wk teamtijdrijden voor mannen was er sprake van een sponsorboycot.

  #217823

  Deo

  Dat heeft met ‘Tags’ te maken. Die staan ook aangegeven onderaan elke pagina.

  #217826

  Zit wel wat in, zou leuk zijn als die gerelateerde berichten iets minder outdated zouden zijn, maar dan moet dat niet automatisch aan de hand van tags gebeuren denk ik en dat is anders een hoop werk. Overigens, denk dat dit meer iets is voor verbeterpunten topic toch?

  #217874

  @ Ties:
  Het was niet mijn intentie om het als verbeterpunt aan te voeren. Vond het vooral erg grappig, maar wie weet waar het toe gaat leiden.
  Ik ga bij de volgende nieuwsberichten eens wat nadrukkelijker op die gerelateerde berichten letten. Vind het trouwens sowieso wel leuk en handig om daardoor makkelijk wat oudere berichten terug te lezen zeker als ze relevant zijn voor het onderwerp.

  #217881
  Quote:
  Dat heeft met ‘Tags’ te maken. Die staan ook aangegeven onderaan elke pagina.

  Dat klopt. We zijn al bezig met een verbeterpunt waarbij wij als redactie handmatig deze gerelateerde berichten aan kunnen passen.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Headlines