Financiele problemen

|
10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • #550962

  Ik snap nietecht waarom zoveel wielerploegen nu in zwaar weer zitten. Inprincipe lopen de sponsercontracten gewoon door. Bij bv CCC waar de sponsor de knip erop houd kan ik erin komen maar bv Lotto Soudal heeft juist meer geld over zou je zeggen omdat alle verplaatsingen etc niet betaalt hoeven te worden.

  Kan iemand anders hier zijn licht op laten schijnen?

  #550963

  De sponsor krijgt nu niets terug voor de gelden, dus misschien zijn er contractuele clausules om de bijdrage te verlagen. Ploegen krijgen ook startgeld, wellicht dat daar bij een groot salarishuis rekening mee is gehouden.

  #550964

  Goede vraag.

  De lol is er nu wel vanaf dus…

  #550965

  Dat startgeld is niet zo veel meende ik. Misschien handig als wielerflits hier is een informatief artikel over schrijft ipv tweets te vertalen? :)

  #550966

  Ik weet niet hoe de sponsoren dit geld uitkeren… gebeurd dit in 1 keer of maandelijks. Verder weet ik niet wat je bedoeld met verplaatsingen. De kosten voor de grootste verplaatsingen naar Australie en het midden-oosten waren al geweest. Dus zoveel kosten waren er op dat gebied niet meer.

  #550969

  Meestal betalen bedrijven per kwartaal, de meesten hebben niet zomaar 20 miljoen in kas voor sponsoring, dat word gedurende het jaar verdient. en als er dat kwartaal niks verdient, kun je ook niet betalen.

  #550972

  Nou ja zelfs als het per maand zou zijn vind ik het raar dat die sponsoren daar zomaar onderuit kunnen want het is gewoon een overeenkomst met een contract.

  #550976

  Contracten met bepaalde voorwaarden blijkbaar.

  #550977

  Tsja.. De bedrijven die omvallen waren in eerste instantie al niet gezond, en maken nu plaats voor vernieuwing/verbetering op de lange termijn.
  Helaas zullen een aantal ploegen hier wel de zure vruchten van gaan plukken.

  #550978

  Ploegen halen ook een behoorlijk bedrag op via startgelden en prijzengeld, wat ze nu dus mislopen.

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Headlines