FIFA World Cup Fantasy

|
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 63)
 • #364049

  Omdat hier veel leden zijn die het leuk vinden om Fantasy spellen te spelen is het misschien leuk om mee te doen met de FIFA World Cup Fantasy. Ik heb een subleague aangemaakt voor Wielerflits.

  Site: https://fantasy.fifa.com
  Link naar de subleague: https://fantasy.fifa.com/en/leagues?code=496D62617469646F23233233373223235769656C6572666C69747323235938413158545145
  League code: Y8A1XTQE

  Wel even goed de spelregels doornemen, er zijn namelijk wel wat dingen die je helder moet hebben. In grote lijnen komt het hier op neer:

  – Geen punten voor gelijk of winnen
  – De basis is 4-4-2, en elke linie een wissel, maar je mag er ook 4-3-3 mee spelen.
  – Max 3 spelers per team. Na de poulefase elke ronde telkens meer.
  – Prijzen van spelers wijzigen na de poulefase op basis van prestaties.

  – Je mag wisselen binnen je ploeg (ook in formatie) gedurende de speelronde, waardoor je de punten van een basisspeler die slecht scoorde opgeeft, maar de gok kan nemen dat je invaller meer oplevert. Spelers die laat in een speelronde spelen kun je dus het best eerst op de bank zetten.
  – Je aanvoerder (dubbele punten) in een speelronde mag je per wedstrijddag wisselen. Je kan dus het best eerst iemand uit Groep A-B aanvoerder maken. Mocht die tegenvallen, dan kan je de volgende wedstrijddag iemand van van Groep C of D nemen. Zo kan je proberen om zoveel mogelijk punten te halen uit je aanvoerder.

  – In de poulefase na elke ronde één gratis transfer, extra transfers kosten punten.
  – Na de poulefase onbeperkt transfers, en daarna krijg je elke ronde telkens meerdere transfers.

  – Extra’s die je één keer voor een speelronde kan inzetten:
  * Aanvoerder is je best scorende speler in die ronde
  * De punten van al je 15 spelers tellen
  * Wildcard waardoor je eenmalig tussentijds onbeperkt transfers mag maken.

  #364653

  Stel je eigen WK team samen in het officiële fantasy spel! Maakt het extra leuk om het WK te volgen, zeker nu Nederland niet meedoet. En de Tour is nog ver weg. Inmiddels vier aanmeldingen in de subleague, dat kan wel wat meer. Deelname is gratis en de hoofdprijs een auto (helaas niet als je de subleague wint).

  De app is ook uit ‘FIFA World Cup Fantasy’ in de app store. Handig om te wisselen of transfers te maken tijdens het toernooi.

  #365321

  Super leuk. Regels / puntentelling nagenoeg gelijk aan die van het UEFA CL- spel. Alleen nu 2 extra varianten voor Captain en dat ook punten reserves tellen.

  #365447

  De teller staat inmiddels op zeven!

  Ik vind het zelf ook een erg leuk spel, maakt het extra leuk om het WK te volgen. En het spel zit wel mooi in elkaar dat een scorende Saudi beter is dan een winnende Braziliaan. Ook qua tactiek is het een mooi spel.

  Deadline is donderdag 14 juni 17:00 uur voor mensen die nog mee willen doen!

  #365464

  Leuk ik doe mee. Nog nooit eerder meegedaan aan dit spel, maar ik vind de opzet zo op het eerste gezicht wel aardig!

  #365537

  Leuk! Ik doe mee.
  Puntentelling is bijna gelijk aan Fantasy Premier League, alleen krijg je hier ook punten voor het verdienen van een penalty en gaan er punten af voor het veroorzaken van een penalty (hands telt niet).
  Mijn team staat al!

  #365568

  Ik doe ook graag mee. Mijn team valt echter steeds in duigen. Maar de selectie is onderweg!

  #365573

  Ik doe ook mee! Ben je zeker over die regel met het veranderen van je captain? Vind het namelijk maar een vreemde regel.

  Edit: Zojuist opgezocht en het staat er inderdaad echt. Bijzondere regel wel.

  #365587

  Leuk dat jullie meedoen, inmiddels al 11 teams!


  @Bazing
  : Ja, je mag je captain in een ronde per speeldag wijzigen. Het kan dus handig zijn om elke speeldag een goede optie te hebben. Maar er zijn dus wel risico’s aan verbonden om te wijzigen als je eenmaal een captain hebt staan met een mooie score. De vraag is wanneer je tevreden bent. Die dubbele punten ben je namelijk kwijt als je besluit je captain te wijzigen.

  Voor de rest is het sowieso handig als al je 15 spelers spelen. Spelers die laat in de speelronde in actie komen kan je het best eerst op de bank zetten. Zo kan je bijvoorbeeld eerst een goedkope Egyptenaar (een spelende opvuller) opstellen in de hoop dat hij scoort of de nul houdt. Mocht dat gebeuren kan je hem laten staan. Als hij alleen 2 punten voor speeltijd heeft wissel je hem voor bv een Belg. Daar kan je ook je formatie telkens op aanpassen. Uiteindelijk tellen dan de 11 spelers die aan het eind van de ronde in de basis staan.

  Voor je keepers is het handig als ze niet op dezelfde dag spelen. Anders moet je sowieso een keuze maken wie je die dag opstelt. Als ze op verschillende dagen spelen heb je twee kansen op een clean sheet.

  #365590

  Ja ik ga toch liever voor 11 grote namen 4 hele goedkope bankzitters. We gaan zien wat de beste strategie is!

  #365625

  Mijn selectie is gearriveerd! Er waren nog wat probleempjes over wedstrijdpremies, portretrechten en wie bij het raampje mocht zitten, maar de bondscoach heeft alle neuzen nu dezelfde kant op en alle voorwaarden lijken nu aanwezig om mijn team in het toernooi te laten groeien. De wereldbeker is in zicht voor Lalasland!

  #365770

  Morgen om 17.00 uur begint het WK al, dus meld je nog snel aan als je nog wil meedoen!


  @Bazing
  : Er zijn ook wel spelers aan de minimumprijs die basis zijn. Als je rouleert vergroot je in ieder geval je kansen. Je kan ook sorteren op hoe vaak iemand is gekozen, dat helpt om koopjes te vinden.

  #365799

  Ook maar eens proberen. Een pittig zware puzzel en die koopjes zoeken dmv meest geselecteerd spelers kwam ik ook wat laat achter :p
  Enkel een middenvelder van Colombia en de keeper van Nigeria in eerste instantie gemist, maar ze uiteindelijk ook niet in mijn team genomen:

  Doelmannen: Butland, Akinfeev (2 makkelijke beginwedstrijden voor de boeg)
  Verdediging: Tagliafico (lijkt vaste linksback, koopje), Vertonghen, Ignashevitsj, Lovren, Trippier
  Middenveld: Ziyech (favorietje), Isco, Müller, Carrasco (koopje, als hij speelt), Lingard,
  Aanval: Lukaku (gewoon makkelijke poule), G. Jesus (Braziliaanse spits, niet duur), Niang (aardig talentje en voor 5.5m niet gek duur gezien de andere aanvallers)

  Spelers die ik graag nog wel had gehad, maar geen budget: De Bruyne, Kane, Marcelo/Kimmich
  Zag alleen niet zulke goede besparingen, mss nog de keeper van Nigeria, maar verder….

  #365800

  Carrasco is natuurlijk best goedkoop, maar speelt wel vaak linkervleugelverdediger (of linksmidden, hoe je het wilt zien) voor België. Ik heb bijv Meunier (6.0m) die geclassificeerd is als verdediger en zo ook clean sheet punten kan krijgen. Mensen die match duel hebben gespeeld dit jaar zullen waarschijnlijk wel die ene week herinneren dat hij drie keer scoorde voor België ;)

  #365807

  @Jori: Bij Engeland staat Pickford in de goal waarschijnlijk. Lingard weet ik ook niet of die speelt. Ik heb zelf mijn aanvallers gebruikt voor drie toppers, en op het middenveld bezuinigd met oa die Carlos Sanchez.

  Ik heb ook Carrasco. Veel beters zag ik niet voor die prijs op het middenveld. En komt wel veel mee naar voren.

  #365894

  Ik vraag me af : die Bench Boost, daar wordt gezegd dat dan de punten van alle 15 spelers worden geteld voor die ronde. Dan ben je toch sowieso veel gunstiger uit als je die in ronde 1 speelt, de poulefase? Je hebt dan immers drie wedstrijden waarbij je extra punten krijgt en in volgende rondes maar 1. Of lees ik iets verkeerd? Zou ook kunnen dat de poulefase wordt opgedeeld in drie rondes, maar dat is mij niet helemaal duidelijk.

  #365919

  Bij de deadlines staat de groepsfase onderverdeeld in drie losse rondes.

  #365936

  @Valvuillerdemoz:

  Er zijn zeven rondes:
  – Groepfase wedstrijd 1
  – Groepfase wedstrijd 2
  – Groepfase wedstrijd 3
  * onbeperkt wisselen *
  – Laatste 16
  – Kwartfinale
  – Halve finale
  – Finale en 3e/4e plek

  Kan je ook zien bij de deadlines, en bij de kalender boven je team. De eerste ronde is dus de eerste wedstrijd van elk team, verdeeld over zes dagen.

  Na elke ronde krijg je dus een of meerdere transfers. Na de poulefase mag je een nieuw team maken. En je mag tijdens het toernooi je ‘wildcard’ inzetten waardoor je je team kan wijzigen. Ik zet zelf de Bench Boost in bij de laatste 16 denk ik, omdat je dan zeker weet dat iedereen speelt. Ik verwacht dat je er hooguit 12 punten mee kan scoren, 6 voor een keeper met de nul (misschien nog wat punten voor reddingen) en drie spelers met 2 speelpunten. Of je moet een superteam hebben waarin iedereen scoort. Maar aangezien je mag wisselen tussen de speeldagen zul je nooit goede spelers op de bank hebben.

  #365950

  @ Wanderson89 & Imbatido: Helder bedankt! Ik had die deadlines over het hoofd gezien, zijn in de app, althans op mijn mobiel, nauwelijks leesbaar 😎
  Maar dan ga ik inderdaad wachten tot ik een team bij elkaar heb waarvan ik wat meer garantie vermoed dat de reserves ook punten gaan halen.
  Succes met de laatste keuzes voor de start !

  #365983

  Hup Hup!

  Wel een belachelijke regel dat je tijdens een speelronde nog spelers van de bank naar basis kan wisselen

  #366010

  @Thijmen: Goede tip, had idd Meunier gemist. Carrasco is wel aanvalslustig, ook getuige het leuke filmpje van afgelopen oefenwedstrijd waar Hazard Carrasco bij de cornervlag wegduwt om zelf de aanval vandaar op te zetten


  @imbatido
  : Ja, voorbeschouwingen waren er nog niet uit over Butland of Pickford. Maar las het meeste dat Butland zou starten, hoewel ik Pickford ook de betere vind. Denk dat ik uiteindelijk de wedstrijd tegen Nigeria als uitgangspunt neem voor de basis, daar ook de logische namen als Kane, Walker en Alli in stonden.

  Cahill voor Trippier is wel alvast 0.5 als ik die ergens direct kwijt kon. Maar verder dan Niang upgraden voor Iwobi kom ik er niet mee
  Voor een aanvaller heb je idd echt minstens 9 nodig (Mbappé), maar voor iets meer zelfs ook nog Werner of Griezmann, wat ook nog zou betekenen dat ik Ziyech voor C.Sanchez en Akinfeev voor de keeper van Nigeria zou moeten doen.

  Opstelling van Brazilië al uitgelekt overigens:Alisson; Danilo, Thiago Silva, Miranda, Marcelo; Casemiro, Paulinho; Coutinho, Willian; Neymar, Jesus.

  #366031

  Uiteindelijk ook nog Lovren tegen Kutepov en dus Trippier tegen Cahill, zodat Niang kan worden vervangen door Ighalo en Isco door Coutinho. Denk dat ik het verder maar zo ga houden

  Keeper: Pickford (ws heb je dus toch gelijk, Imbatido!), Akinfeev
  Defense: Ignashevitsj, Kutepov, Cahill, Meunier, Tagliafico
  Midfield: Ziyech, Coutinho, Müller, Lingard, Carrasco
  Forward: Lukaku, G. Jesus, Ighalo

  #366040

  Heb mij ook nog aangemeld voor de subleague.

  Net als 4j geleden veel mensen die de regels niet goed hebben gelezen mbt wissels en kapitein tijdens de spelrondes (wisselen kan na elke matchdag), kan je serieus je voordeel mee doen 😉

  #366043

  Als ik het goed begrijp, is het nu toch slim om iig al mijn Russen op te stellen en er alvast 1 captain te maken?
  dan kan ik na de wedstrijd kijken of ze het goed hebben gedaan en of ik tevreden ben over de captain punten en anders ze wisselen en zelfs nog een andere captain aanstellen voor de dagen erna?
  en meest belangrijke, kan je de formatie nog aanpassen? speel nu bijv 4-4-2, maar kan ik dat op de 1-na laatste dag van de ronde bijv nog wijzigen naar 3-5-2?

  #366048

  Voor wie nog mee wil doen, over anderhalf uur sluit de deadline!


  @Jori
  : Veel vertrouwen in Rusland zo te zien?

  Bij Engeland is er nog wel wat onzeker volgens mij. Ze spelen met drie centraal achterin Walker, Stones en daarnaast Cahill/Maguire. Cahill is dus ook niet helemaal zeker. Lingard weet ik ook niet zeker of die wel basis is, maar zou kunnen. Dat zijn wel de twijfelposities bij Engeland. Je zou nog kunnen overwegen om ipv Lingard een middenvelder van 4.5 te nemen, en dan ipv Ighalo een spits van 9 miljoen.

  Edit: @Jori: Je kan inderdaad het best beginnen met een Rus als captain. En alle spelers die het eerst in actie komen in de basis zetten. Met de formatie kan je altijd spelen de komende dagen zodat je je juiste spelers in de basis hebt staan. Je kan zelfs 5-2-3 spelen mocht dat nodig zijn.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 63)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Headlines