Fietsen Milaan eind mei 2016 berg gesloten

|
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • #138299

  Ìk ga met een groep van 5 man fietsen in de buurt van Milaan (max 3 a 4 uur rijden van luchthaven). Kijken naar Stelvio, Madeleine en Galibier. Begrijp nu dat de kans groot is dat deze dan nog dicht zijn en normaal pas begin juni open gaan. Wat zijn mooie alternatieven in de buurt voor genoemde periode waarbij we zeker zijn dat de beklimmingen open zijn.

  Veel dank!

  #138335

  Als de winter zo blijft als hij is zullen ze eind mei wel open gaan. Als je zeker wilt zijn zou ik bijv in de buurt van het Comomeer of Gardameer kijken. Daar zijn zat mooie klimmen te vinden.
  Het is met die hoge passen altijd wel een kwestie van wat geluk hebben, 3 jaar geleden waren in de eerste week van juni in Frankrijk een groot deel van de passen boven 2000 meter nog dicht, vooral in de noordelijke helft, maar dat gebeurt zeker niet ieder jaar. Stelvio, Gavia, Galibier en Bonette zou ik niet op gokken (tenzij de Giro erover komt). In het algemeen geldt: hoe lager de top en hoe zuidelijker hoe beter. Overigens kun je vanaf het Como- en Gardameer nog makkelijk een tripje naar de Stelvio maken.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Laatste nieuws