Fan Féminin 2022 – Editie I

|
16 berichten aan het bekijken - 1 tot 16 (van in totaal 16)
 • #766707

  Omdat er tot hiertoe nog geen enkel spel rond vrouwenwielrennen dit forum georganiseerd werd, vroeg ik me af of hier voldoende interesse voor zou zijn en heb ik besloten er eentje op te zetten. Indien je wil deelnemen, laat dat dan zeker even weten, want ik zou toch graag minimaal een tiental deelnemers hebben om ermee van start te gaan.
  Voor het spelconcept haalde ik de mosterd bij Arry en zijn Fan Flandrien spel – daarvoor heb ik zijn zegen gevraagd én gekregen. Ik maakte wel enkele kleine aanpassingen – zo dien je niet de top-15 maar de top-10 te voorspellen. Lees dus zeker de volledige regels even door.
  De eerste editie van Fan Féminin omvat 11 wedstrijden en gaat van start op 26 februari met de Omloop Het Nieuwsblad, om op 24 april te eindigen met Luik-Bastenaken-Luik.

  Opzet van het spel
  Meedoen aan het spel is eenvoudig.
  Stuur mij de top 10 (+5 reserves) die jij verwacht in een mail op de avond voor de start van de wedstrijd vóór 23:59 naar ‘cyclingwatcher[at]gmail.com’.
  Doel
  Het doel van het spel is om zo min mogelijk punten te verzamelen.
  Na de race krijg je punten voor de afstand dat jouw renners zijn geëindigd van de plek die jij hebt voorspeld, waarbij je per renner maximaal 10 punten kunt krijgen.
  Op deze manier kun je in het slechtste geval (10 x 10 punten) 100 punten krijgen, en in het beste geval (bij exact de juiste top 10) 0 punten.

  Voorbeeld
  Verwacht je bijvoorbeeld Marianne Vos op 1, maar wordt ze 5e, dan krijg je voor hem 4 punten. Dit geldt ook andersom; voorspel jij Vos op plek 10 maar wordt ze 6e, dan krijg je ook 4 punten. Wanneer je renner méér dan 105 plekken verwijderd is van je voorspelling (of wanneer ze niet finisht) krijg je voor haarvde maximale 10 punten.

  Spelregels

  Iedere deelnemer mag tot aan 5 reserve renners toevoegen aan de top 10. Dit kan simpelweg worden gedaan door het sturen van een top 15. Dus wanneer jou renner op plek 2 niet start, wordt de nummer 3 de nieuwe nummer 2, en zo verder tot je eerste reserve nummer 15 wordt. Hierbij vallen de onderste renners weg als de renners erboven gewoon van start gaan.
  Graag minimaal de eerste letter van de voornaam met een volledige achternaam vermelden in combinatie met een cijfer ervoor.

  Voorbeeld
  1. M. Vos
  2. L. Deignan

  Wanneer je niet aan de 10 renners komt aan het begin van de wedstrijd krijg je voor elke renner die je tekort komt de volledige 10 punten toegekend.
  Indien je per ongeluk een renner twee keer hebt toegevoegd aan je lijst, dan telt haar hoogste positie en schuiven alle renners lager dan de tweede keuze een plekje op naar boven.
  Bij een gelijke stand wint de speler met de meeste renners op de juiste positie. Dit is enkel relevant wanneer het om een van de drie podiumplekken gaat. Indien beide spelers hetzelfde aantal renners precies juist heeft, wint de speler met de meeste renners op één plek van de juiste positie. Deze vergelijking blijft gemaakt worden totdat er een verschil is tussen de spelers met dezelfde score.
  Iedereen kan ten alle tijde aan alle individuele spellen mee doen, ongeacht of je al in eerdere spellen hebt meegespeeld of nog wilt meespelen.

  Klassement
  Het klassement is een optelsom van de behaalde punten. De twee slechtste resultaten (of gemiste wedstrijden) tellen niet mee. Mis je méér dan twee wedstrijden, dan word je nog steeds opgenomen in het klassement. Vanaf de derde gemiste wedstrijd krijg je voor die wedstrijd wel telkens een score van 110 punten (de maximale score + 10 strafpunten voor het missen van de wedstrijd).

  Kalender
  1. 26/2 Omloop Het Nieuwsblad
  2. 5/3 Strade Bianche
  3. 12/3 Miron Ronde van Drenthe
  4. 20/3 Trofeo Alfredo Binda – Commune di Cittiglio
  5. 24/3 Oxyclean Classic Brugge De Panne
  6. 27/3 Gent-Wevelgem In Flanders Fields
  7. 3/4 Ronde Van Vlaanderen
  8. 10/4 Amstel Gold Race Ladies Edition
  9. 16/4 Paris-Roubaix Femmes
  10. 20/4 La Flèche Wallonne Féminine
  11. 24/4 Liège-Bastogne-Liège Femmes

  #766722

  Super leuk. Maar heb eigenlijk te weinig kennis van het vrouwenwielrennen om hier goed aan mee te kunnen doen.

  #766725

  Eindelijk een spel voor de dames, ze verdienen dit ook wel.
  Count me in

  #766729

  Ik doe zeker mee !

  #766730

  Zet mij er maar bij, ga zeker meedoen :)

  #766873

  Ik heb er wel zin in

  #766906

  Uiteraard ga ik ook een poging wagen ;)

  #766917

  Ik zal ook een poging wagen, maar ik zal nog veel moeten inlezen in het vrouwenwielrennen

  #767094

  Idem hier, wil wel meedoen maar zal ook bijscholingscursus moeten volgen eerst :-)

  #767598

  “Verwacht je bijvoorbeeld Marianne Vos op 1, maar wordt ze 5e, dan krijg je voor hem 4 punten. ”

  Hem?

  Ik pas!

  #767601

  Iets té veel mosterd bij Fan Flandrien gehaald;-)

  Toch bedankt dat je de volledige spelregels hebt doorgenomen om de PietLuttige fout te vinden!

  Nog iets te weinig kandidaten om met het spel door te gaan. Wie nog?
  Gebrek aan kennis is geen bezwaar, zo’n spelletje is de ideale manier om je wat in het vrouwenwielrennen te verdiepen en maakt het sowieso nog leuker om te volgen!

  #767704

  Ik doe ook graag mee

  #767892

  Ik doe ook mee.

  #767941

  Maillot, ik zou gewoon in de week voor het Nieuwsblad het topic aanmaken en zien wat het geeft. Er zijn altijd mensen die zich niet aanmelden maar wel mee doen en vice versa. Bovendien kan een spel met weinig deelnemers net zo spannend zijn als een spel met velen.

  #767961

  Leuk een spel voor vrouwen maar dit soort spellen waarbij je elke keer een team moeten insturen werkt voor mij gewoon niet. Geheid dat ik er weer 1 of 2 vergeet. Jammer dat je niet gekozen hebt voor een wat eenvoudiger spel. Maar veel succes.

  #768033

  ik doe mee ! hoop heel snel een gat geslagen te hebben ;)

16 berichten aan het bekijken - 1 tot 16 (van in totaal 16)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Headlines