CyclingForFun (CFF)

|
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 64)
 • #98774

  Hier alles over cyclingforfun.

  http://www.cyclingforfun.org/
  http://www.cyclingforfun.org/smf/index.php

  Tips voor beginners:

  http://www.cyclingforfun.org/smf/index.php/topic,357.0.html
  http://www.cyclingforfun.org/smf/index.php/topic,951.0.html

  Korte omschrijving:

  Cyclingforfun is een wielermanager spel. Je richt je eigen wielerteam op en strijdt tegen andere managers in de belangrijkste wedstrijden van het jaar. Je bent verantwoordelijk voor het hele reilen en zeilen van je team:
  •Kies je eigen doelstellingen en ontvang bonussen als je ze behaalt;
  •Stel een wedstrijdprogramma op voor jouw team;
  •Bepaal de wedstrijdtactieken;
  •Maak trainingsschema’s en stuur renners op stage om hun vaardigheden te verbeteren;
  •Speur de transferlijst af en koop renners van een ander team of stuur je scouts de wereld in op zoek naar toekomstige kampioenen;
  •Beheer je personeel om de prestaties van je team te verbeteren;
  •Rijd al de grote wielerwedstrijden: de grote rondes (Tour de France, Giro d’Italia,Vuelta a España), de klassiekers en het wereldkampioenschap;
  •Test je tactieken in kleinere rondes en eendagswedstrijden.

  Verder bestaat dit spel uit vele extra’s zoals het nationale team, de world challenge, de CFF cup en live races. Als je begint kan je eerst een mentor uitkiezen, deze mentor kan je helpen met de start bij dit spel zodat je geen beginnersfouten maakt. Na een week spelen kan je 2 vrije renners gratis uitkiezen, kies deze zorgvuldig uit met behulp van je mentor want je kan hiermee echte toppers strikken!

  WF’ers op CFF:

  Div. 1A: Jurrienz (RealityCyclists)
  Div. 2A: ajvs (AJFactoryCycling)

  #98775

  Ik mistte nog een topic over dit geweldige spel, ik heb allerlei wielermanager spellen gespeeld van OCS tot peloton. De enige die ik nog altijd speel en leuk ben blijven vinden is CFF. De Nederlandse en Belgische community is op zoek naar nieuwe managers, en ik kan dit spel zeker aanraden! Ook het forum van dit spel is enorm gezellig (vooral het Nederlandstalige gedeelte).

  #98778

  Veruit het beste online managerspel. Veel spellen gespeeld maar ook vaak snel afgehaakt. Speel dit spel nu al ruim 6 jaar & het verveeld geen moment. Veel diversiteit & uitdaging. Zeker een aanrader!

  Ben tevens moderator op het forum en aanspreekpunt voor de Nederlandstaligen voor problemen. Voor vragen kun je dus altijd bij mij maar ook bij meerdere andere Nederlandse managers terecht. Gezellig en vooral behulpzaam Nederlandstalig forum.

  Manager: RealityCyclists (divise 1a)

  #98789

  Leuk, ik ga eens kijken. Kende dit nog niet.

  #98815

  Ik heb een account aangemaakt maar snap er nog niet heel veel van.

  #98820

  @zwartebroek, tis op het begin idd nogal een lastig te begrijpen spel. Ik raad je allereerst aan de beginnerstips door te lezen die in de 1e post staat (de 3e en 4e link), verder kan je bij status een mentor kiezen. Kies daar een Nederlandse of Belgische manager en stuur die een pm, een ervaren manager kan je dan op weg helpen.

  Je mag ook een mededeling sturen naar mijn team: AJFactoryCycling (kan je zoeken bij Status –> Zoek)

  #98824

  Ik weet niet of jullie contact hebben met de beheerders van de site, maar een paar tips:

  * Zorg dat er screenshots te zien zijn (of in het algemeen: dat je een indruk van het spel kan krijgen zonder meteen een account te maken).
  * De Nederlandstalige tekst staat vol met spatiefouten.
  * Ik wilde op allerlei dingen klikken (gele tekst, plaatjes) die niet klikbaar waren. Dat frustreert.

  (en de google-ads staan wat in de weg, ik denk dat de indeling van de pagina beter kan)

  #98850

  Screenshots is idd een goed idee, heb zelf geen contact met de beheerder (wordt namelijk beheerd door 1 spanjaard) maar Jurrienz die hier boven reageert heeft wel contact met hem. De vertaling is ook beetje bij beetje gedaan en ingevoerd door die Spaanse beheerder als ik het goed heb en daarom dat er wat fouten in kunnen staan.

  En welke gele tekst + plaatjes kan je niet klikken dan? Daar heb ik geen problemen mee namelijk.

  En de indeling kan beter indeed, het is geen supermooie site en wat dat betreft kan er nog veel verbeterd. Maar waar het om gaat is het spel zelf natuurlijk, en het spel zelf is goed doordacht en zeer leuk om te spelen. Als je door de wat lelijkere site en ingewikkelde beginfase kan prikken is dit echt een enorm leuk spel.

  #98864

  Net als de meeste anderen die het spel spelen, kan ik beamen dat dit het beste management spel is dat ik al gespeeld hebt.
  De zeer vele mogelijkheden maken het mogelijks wat moeilijk om dadelijk mee weg te zijn, maar het went vrij snel. Zodra je het wat door hebt, wil je ook niet meer stoppen.
  Koersen variëren van kleine koersen tot alle echte klassiekers (Amstel, Ronde Van Vlaanderen, LBL, …;), van kleinere rondes zoals de Dauphiné, Ronde van Zwitserland of Eneco Tour tot de 3 grote rondes: Giro, TdF en Vuelta.
  Alle type renners komen aan hun trekken.
  Je start in een van de vele 4e divisies met als doel om bij de felbegeerde 75 plaatsjes van de 1e divisie te geraken en daar vervolgens te schitteren.

  Er is een vrij hechte Nederlandse en Belgische samenwerking op het forum van cff, waar je altijd met je vragen terecht kan. Er zijn doorheen de dag voldoende (voornamelijk Nederlandse) managers online om op alle vragen of opmerkingen te antwoorden.

  Een aanrader voor iedereen die fan is van wielrennen!

  #98866

  Poeksel, ik begrijp je punten. Dit is ook al wel wat keren aangekaart. De maker van het spel is een Spanjaard die niet echt veel veranderingen door wil voeren. Hij wilt het wat klassieker laten lijken. Hij onderhoudt het spel ook in z’n eentje. De tekst ben ik met je eens, dat zou ik wel even kunnen veranderen binnenkort en naar hem sturen. Verder zal je moeten wennen aan de lay-out. Zoals bij ieder spel zijn er ook advertenties aanwezig maar daarentegen vind ik niet dat dit heel storend is, vanaf het begin nooit last van gehad.

  Een kijkje binnen CFF vanuit mijn eigen team:

  http://www34.speedyshare.com/dBQfw/e6d32fdf/download/CFF1.png
  http://www34.speedyshare.com/Ery74/79a747bf/download/CFF2.png
  http://www34.speedyshare.com/M3Bh9/43ac3bda/download/CFF3.png
  http://www34.speedyshare.com/HDrWA/43e513c5/download/CFF4.png
  http://www34.speedyshare.com/Uv3wK/c610a2e9/download/CFF5.png
  http://www34.speedyshare.com/gnD4V/a09861e7/download/CFF6.png

  #98971

  Top spel! En het enige online manager game dat ik nog speel. Want, zoals hierboven al gezegd, dit spel zit gewoon enorm goed in elkaar! Dat merk je met name in de hoogste divisie en in de nationale teams waar de beste renners niet winnen, maar de managers die de beste tactieken maken.

  En die layout? Tja, ik weet niet beter en daarnaast heb ik liever een goed werkend spel in deze layout dan een minder goed spel met een gelikte layout.

  OCS en Peloton heb ik ooit ook kortstondig gespeeld. Was niet mijn ding.

  @nieuwelingen: gewoon team maken. Morgenavond 1900u begint de Giro en moet je je hebben ingeschreven, anders kun je 10 ritten niet meedoen (enkel trainen). Tactieken, personeel, materiaal etc nog niet opletten, komt later wel.

  En vooral vragen als je iets niet begrijpt. Elk moment vd dag zitten er wel Nederlandse managers die je graag willen helpen.

  #99043

  Ik ben ook een team begonnen, maar krijg het vooralsnog niet voor elkaar om een team in te schrijven voor een race. ;)

  Edit: Via Mozilla Firefox lukt dat wel.

  #99076

  Leuk! Hoe heet je team?

  #99169

  Vientiane Cycling

  Dit is mijn eerste pull:

  Conditie 45 Sprinten 68
  Klimmen 21 Vlak 57
  Kasseien 16 Techniek 64
  Dalen 36 Heuvels 6
  Explosiviteit 74 Tijdrijden 6
  Knechten 19 Ervaring 0

  21 jaar al, maar vergeleken met de rest van mijn renners lijkt hij best oke.

  #99186

  Ook hier een ploeg aangemaakt: Obi1Kenobi0. Onder managernaam Kriekeljon.

  Eerst eens even kijken hoe alles werkt.

  #99188

  Noud89 jeugdtalentje rekruteren lukt mij niet? Er staat bij mij dat dat alleen voor supporters is. Ben je meteen supporter geworden?

  Edit: never mind

  #99238

  Talenten pullen kan bij je Teampagina en dan onder in beeld.

  Je kan ook de internationale scout aanzetten, dan krijg je elke nacht rond 1:00 ook een talent van 19 tot 22 jaar in je team. (wel op NL of Belgie zetten natuurlijk :p)

  #99243

  Was al gelukt AJVS thanks. Was weer uitgelogd na tijdje kennelijk.

  Grappig, ik had juist verwacht die internationale scout op alles behalve mijn eigen land in te moeten stellen. Want je normale pulls zijn altijd NLers neem ik aan?

  Visueel is het wel overweldigend zal ik maar zeggen. Maar als ik die enthousiaste reacties lees, ga ik daar mezelf toch even overheen zetten. Nu de Haut Var eens proberen om te kijken wat voor taktieken werken. ;)

  #99325

  Heb ook een team aangemaakt. Vooralsnog lastig te volgen. Heb 1 talent gepulld, maar kan geen tweede meer kiezen. Ik denk dat ik ingeschreven heb voor Giro. Heb mentor optie maar aangevinkt.

  #99327

  Let op dat je maar met 1 kopman kunt rijden. En de regel is dat de knecht in elke sectie net iets harder moet rijden.

  Verder opletten dat je niet teveel ‘punten’ verbruikt. 12 is namelijk de max. (kalm = 0, Normaal = 1, etc; Voluit is dus 5 punten)

  De groene secties zijn Vlak, daar zet je normaliter weinig punten in, kassei wordt dan al zwaarder, daarna heuvel, en tenslotte berg .

  Bij de rit van vanochtend (vlak, vlak, heuvel, heuvel, heuvel, wij noemen dat FFHHH) zou je als vb 10335 kunnen rijden. Dus Normaal in sectie 1, Kalm in sectie 2, agressief in sectie 3 en 4, en tenslotte voluit in de laatste sectie. De knecht rijdt dan 21450.

  Vanavond is er een sprint etappe. Met 20005 voor de kopman, en 31125 voor de knechten moet dat mogelijk zijn.

  Nog één opmerking: let ook op het weer. Hoe meer wind, hoe lastiger het wordt. Met veel wind moet je niet te voorzichtig gaan starten. In de 4e divisie zul je dat waarschijnlijk nog niet merken, in divisie 1 raak je met te weinig punten meteen in sectie 1 de kopgroep kwijt en die zal dan zeer lastig weer bij gehaald kunnen worden.

  Maar zoals ik ergens al gezegd heb: maak je in het begin niet al te druk over de tactieken.

  #99328

  Dank. Waar kan je die wind vinden? En houd je ook rekening met de rol van een klassementsman of is het per etappe de beste renner kiezen, die kopman maken en de rest als knecht.

  #99337

  Bij rit 3 zie je een wind icoontje, bestaande uit twee streepjes. Wind 1 is het minst sterk, wind 3 het sterkst. Een renner die ook zo’n wind icoontje heeft krijgt dan een kleine bonus.

  Leuke van Wind3 is dat je iets kan proberen in de eerste secties. Je zou dan veel punten kunnen inzetten en proberen met wat knechten te ontsnappen.

  Voor de rit van vanavond kun je een weerbonus krijgen als je een kou-icoontje hebt. Een renner zonder icoontje krijgt geen bonus.

  Wat betreft je andere vraag: je klassementsman moet voor de Giro sowieso goed kunnen klimmen (klim, conditie, dalen en techniek) want daar kun je de meeste tijd in verliezen. Daarnaast moet hij zo min mogelijk tijd verliezen in de andere ritten. Dus hij moet een heuvel over kunnen komen, tijdrijden, kassei, sprint.

  Je hebt managers die nemen hele goede knechten mee voor hun klassementsrijder. Maar je hebt ook teams die nemen specialisten mee. In divisie 1 bereik je niets zonder knecht, dus dan moet je het goed uitmeten.

  edit: heb je een renner die goed kan klimmen?

  #99338

  Yvo Hijgenaar 27 7 25 69 47 38 70 53 53 45 23 26

  Is de beste, maar die heeft dus geen conditie.

  #99362

  Kun je al op het forum? Daar kun je een draadje Tools vinden. Heel handig om te zien welke renner het beste is per type koers.

  Deze heb ik ooit gemaakt: http://www.mediafire.com/view/ssij1glb4aab4b1/Cycling_for_fun_Evaluator_Argo.xlsx

  #99471

  @Klootje, Pulls zijn idd altijd NL’ers. Je scout kan je zetten op alle landen die in het spel zijn, ook je eigen land dus. En de reden dat ik zei dat je die beter ook op NL kan zetten is vanwege de nationale races ^^ Je hebt namelijk ook U21 en U23 races en zo kunnen toptalenten heel snel van nut zijn voor je land, stel dat je een toptalent uit bijv. Spanje scout, dan maak je hun nationale team sterker. En wij maken liever Nederland sterker natuurlijk. Vorig seizoen heeft Nederland overigens zowel het U21 als U23 landenklassement gewonnen, dus we doen lekker mee daar. Nu staan we bij beiden overigens weer aan de kop.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 64)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Headlines