Algemeen voetbal topic

|
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 2,283)
 • #33707

  Deze mag natuurlijk niet ontbreken.

  Om maar gelijk met de deur in huis te vallen;

  Wát een spectaculaire pot gisteravond in de Kuip.

  #33708

  Om er op in te haken. Fred Rutten aan het eind van het seizoen weg bij Feyenoord. Bron: Telegraaf en VI.

  #33709
  Quote:
  Wát een spectaculaire pot gisteravond in de Kuip.

  Dat is wel heel clichématig ;)

  Maar inderdaad, het sloeg nergens op. Met als toppunt om de immer ingetogen Mulder weg te sturen wegens ’te uitbundig juichen’, dat de bank van AS Roma na een goal van ze juicht alsof de CL hebben gewonnen en het veld in lopen doet de scheids niets aan.

  En nog een nieuwtje: Rutten vertrekt na dit seizoen bij Feyenoord.

  #33738

  Ajax tegen Dinipro uit Oekraïne in volgende ronde EL.

  #33762

  Zeer goed te doen voor Ajax. Helaas niet echt een tegenstander waar je je op kan verheugen. Ik had liever een Engelse of Italiaanse ploeg geloot. Of, omdat het onze buren zijn: Club Brugge ;)

  #34123

  We are going up, we are going up!

  #34635

  Lastige loting voor Ajax. Nederlandse clubs tegen Oost-Europese clubs, amper winst voor Nederlandse clubs. 2 van de 14.

  Rutten weg, jammer dat we nog 3 maanden met hem verder moeten. Tactisch zeer matige trainer en ook een twijfelaar.

  #34639

  @ Laatste man. Rutten tactisch matig ? Waar baseer je dat op ? Wat zou er volgens jou tactisch anders moeten dan ? Kijk nog eens goed naar het spelersmateriaal dat hij heeft en vergelijk dat even met Feyenoord van het vorige seizoen. Ik heb in ieder geval erg vaak genoten van Feyenoord dit jaar en vooral ook van de Europese wedstrijden, waarin ze soms flitsend voetbal spelen.

  #34643

  Tactisch matig inderdaad. Tevrede inbrengen als je een beweeglijke spits nodig hebt tegen Roma (Achahbar/Manu). Tevrede inbrengen zonder buitenspelers.Spelers op verkeerde posities Vilhena (linksback/linksbuiten/rechtshalf), Schaken (rechtsback), Toornstra (aardig als rechtsbuiten, beter op het middenveld), Boulahrouz (sowieso teveel opstellen), Wilkshire (rechtsbuiten en niet meer fit). In thuisduels tegen tegenstanders die zich ingraven trechtervoetbal spelen zonder flankspelers. Heilig verklaren van Immers terwijl er betere opties zijn.

  Dramatische wissels of geen wissels. Te laat wisselen, teveel op zekerheid en balbezit. Tot Psv uit ging het vrij goed, daarna zakte het in elkaar, zoals altijd bij Rutten. Star vasthouden aan een systeem, terwijl andere opties beter zijn. Deel van de talenten wil weg of staat stil. En als klap op de vuurpijl 3 maanden Feyenoord aan het lijntje houden en zeuren om aankopen..

  #34657

  Laatste man, ben het volledig eens met jouw kritiek, terwijl aan de andere kant, Feyenoord dit seizoen absoluut bij vlagen veel mooier speelde dan vorig seizoen. Meer pressie, meer voetballend op willen lossen, het middenveld ook aanvallend inzetten, terwijl het onder Koeman puur defensief werd bekrachtigd.

  Ik kon niet genieten van alle-ballen-op-Pelle, veels te eenvoudig en eentonig als visie.

  In het feit dat Feyenoord echt mooier voetbal speelde zonder BMI, Pelle, Janmaat en de Vrij, ligt toch ook een compliment voor Rutten verscholen.

  Ik hoop dat van Gastel de taak overneemt, bij Feyenoord hoort een Feyenoordhart.

  #34662

  Ik dacht serieus dat Rutte niet meer stuk kon bij Feyenoord (althans tot voor de winterstop). Iedereen was laaiend over het voetbal. En nu gaat het wat minder en is er geen klik, is ie tactisch slecht, etc?

  Raar verhaal. Ik denk eerder dat het aan de verdediging ligt, en geen scorende spits, dan aan Rutte.

  #34680

  Rutten begon matig. Kwam toen sterk terug met een goede reeks. Echter begon hij in de winterstop te zeuren om aankopen, vast te houden aan een steeds meer mislukkend systeem (tegenstanders zijn niet gek), foutieve wissels en spelers. Nee, er zijn veel mensen wel blij dat hij vertrekt. De klik is er niet meer, ook niet bij Rutten zelf. Daarom het liefst nu al afscheid nemen.

  #34690

  Scotty, ik heb het niet over geen klik. Voor de winterstop had Feyenoord de wind mee en was ik zeker positief over het spel. Toch ben ik never voorstander geweest van Schaken rechtsback, Toornstra rechtsbuiten en rechtspoten op links. Daarbij is Vilhena stilgezet in ontwikkeling (alhoewel het middenveld wat er stond, ook bijzonder sterk is of was).

  En qua wissels is Rutten kut, al vanaf het begin. Dikwijls wordt de 3 wisseloptie al helemaal niet ingevuld, en komt men pas rond de 82e minuut het veld in.

  Een selectie met jongens die net buiten de basis vallen, kun je prima stimuleren met extra speeltijd.

  Wat mij het meest tegenviel is dat Rutten alle vertrouwen kreeg, ook toen het zwak ging, maar hij voortdurend in het ongewisse bleef over een verlenging van contract.

  #35215

  Rutten wisselt altijd veel te weinig. Hij heeft een eerste elf waar hij heilig in gelooft en de rest lijkt hij een beetje te vergeten. Daardoor lijken zijn elftallen altijd opgebrand na de winterstop. Echte toptrainers kunnen een hele kleedkamer bij het proces betrekken maar bij Rutten vallen spelers buiten de boot als ze niet bij de eerste elf horen.

  Rutten zal wel zeggen dat hij niet veel te kiezen heeft maar daar ben ik het niet mee eens. Vilhena was twee jaar basisspeler onder Koeman (die volgens velen een veel betere selectie zou hebben gehad) maar wordt nu nauwelijks gebruikt. Basacikoglu was vorig jaar goed bij Heerenveen, die kan je dan nu toch zijn kans gunnen in uitwedstrijden als het waar is dat hij de Kuip eng vindt? En Te Vrede is in thuiswedstrijden tegen clubs onderin het rechterrijtje misschien wel beter bruikbaar dan Kazim omdat hij makkelijker scoort.

  #35222

  Kirsipuu, +1

  persoonlijk vind ik Achahbar veel meer begenadigd dan te Vrede. Ik ga wel eens op Varkenoord kijken en dit talent is zeer, zeer technisch.

  Ik heb niet zoveel op met het type te Vrede als spits. Kan meer genieten van technische spitsen als Milik (en Achahbar).

  #35224
  Quote:
  persoonlijk vind ik Achahbar veel meer begenadigd dan te Vrede. Ik ga wel eens op Varkenoord kijken en dit talent is zeer, zeer technisch. Ik heb niet zoveel op met het type te Vrede als spits. Kan meer genieten van technische spitsen als Milik (en Achahbar).

  Toen ik gisteren de opstelling zag, wist ik het al weer wel. Is er dan niemand van de staf die tegen Rutten zegt dat je Te Vrede beter niet op kunt stellen? Achahbar speelt de laatste weken best goed, waarom beloon je hem dan niet met een basisplaats?

  #35228

  Achahbar? Als ik hem was zou ik me ernstig zorgen maken over mijn carrière… hij heeft voor een speler van 21 wel erg weinig speelminuten gemaakt.

  #35241

  Kirsipuu, wederom eens. Hij speelt te weinig, maar lijkt ook steeds net naast de pot te pissen. Ik vind dat Feyenoord ondanks al het talent dat doorbreekt, soms eigen volk nog te snel afserveert. Zo is Cabral aan de kant gezet voor Schaken (en Verhoek), Mokotjo moest vertrekken voor El Ahmadi en Achahbar verliest het steeds, hetzij van Fernandez, hetzij van Richards, hetzij van te Vrede. Ook had ik liever geen Wikshire (en al helemaal geen Boulahrouz) gehaald en Kasdorp een basisplek gegund. Daarbij ben ik één van de weinige geloof ik die Mulder prima vond voldoen, dus Vermeer had ook niet hoeven komen.

  Onderling ontloopt het elkaar niet veel. Als het verschil niet écht groot is, geef dan eigen jeugd een kans.

  #35243
  #35330
  Quote:
  Onderling ontloopt het elkaar niet veel. Als het verschil niet écht groot is, geef dan eigen jeugd een kans.

  +1

  Met wel als kanttekening dat een paar keer een klein verschil wel het verschil tussen topclub en subtopper kan zijn. En spelers als Nelom, Van Beek, Kongolo, Boetius etc. tonen wel aan dat als je goed genoeg bent als speler uit eigen jeugd dat je dan ook alle kansen krijgt.

  Wel zie je een trend dat de topclubs overal eigen jeugd in het team inpassen, behalve in de spits. Dat wordt kennelijk toch als te risicovol gezien. Wie is de laatste spits die bij Ajax is doorgebroken? En bij PSV durven ze het ook niet aan met Locadia.

  #35365
  Quote:
  Met wel als kanttekening dat een paar keer een klein verschil wel het verschil tussen topclub en subtopper kan zijn.

  Maar of je nou vierde wordt met ingevlogen ‘helden’ of zevende met eigen jeugd, maakt per saldo geen …. uit, want je speelt sowieso play-offs. Tenzij Feyenoord derde wordt, maar dat lijkt me absoluut het hoogst haalbare.

  #35366

  Van welke voetballer denken jullie dat ie goed zou kunnen wielrennen?

  #35368

  Ja jongens: als Belg volg ik het Nederlandse voetbal niet echt.
  Maar die Bas Dost, wat is die lekker bezig zeg! Mss een idee voor de nationale ploeg?

  #35370

  @romans,
  Ronald Waterreus. Verder geen idee

  Bas Dost komt zeker in aanmerking bij de blessures van Van Persie en Huntelaar

  #35384
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 2,283)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Net binnen