Adopteer een Tourrenner 2019

|
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 30)
 • #479089

  Een leuke Wielerflitstraditie: ‘Adopteer’ een Tourrenner. Het volgen van de Tour krijgt hierdoor een leuke extra dimensie. Kijk de startlijst eens door en kies een coureur die je (nog) niet kent, of waarvan je alleen de naam wel eens hebt gezien in uitslagen. Volg deze renner gedurende de Tour en doe hier verslag van de ongetwijfeld heroïsche prestaties die jouw renner de komende drie weken neerzet. En houdt ons ook op de hoogte van alle interessante feitjes over jouw adoptierenner.

  Ik kies voor Paul Ourselin (TotalDirectEnergie).
  Hill: Fabien Grellier (TotalDirectEnergie)

  hiddeboi23: Hugo Houle (Astana)

  moker: Łukasz Wiśniowski (CCC)

  ZwartebroekengeIetrui: Kevin Ledanois (Arkea)

  #479127

  Ik ga voor Hugo Houle :)

  #479613

  Tourdebutant Paul Ourselin, 25, werd geboren in het dorpje St. Pierre-sur-Dives in het departement Calvados, dat klinkt wellicht als een tropisch oord, maar ligt in Normandië, nabij Caen. Ourselin begon op zijn zevende met koersen. Hij kwam in 2015 als belofte bij Vendee U terecht, het opleidingsteam van Total-DirectEnergie. Ourselin won dat jaar één wedstrijd, zijn echte doorbraak kwam een jaar later. Ourselin won enkele Franse amateurkoersen, maar maakte vooral indruk door de UCI koers Paris – Mantes-en-Yvelines (1.2.) Als klap op de vuurpijl werd hij ook nog eens Frans beloftenkampioen. Hij klopte medetourdebutant Benoit Cosnefroy op een lastig parcours. Dat waren natuurlijk genoeg adelbrieven om een stageplek te veroveren bij de profploeg van Direct Energie. Ourselin reed keurig de Ronde van Limousin en de Tour du Doubs uit. Na zijn stageperiode tekende Ourselin een tweejarig contract bij DirectEnergie. Ourselin rijdt in zijn eerste jaar vooral in dienst van de ploeg. Zowel in de het Circuit de Sarthe, de Tour de l’Ain, de Tour d’Eurometropole en de Ronde van Denemarken zat Ourselin een dagje in de kopgroep; daar wordt je als neoprof alleen maar sterker van. Hij rijdt in zijn eerste profjaar keurig zijn koersen uit (alleen in Lombardije en de AGR noteert hij een DNF, maar dat zijn ook zware koersen voor een neo).

  Ourselin begint in 2018 weer met meespringen in kopgroepen (Andalucia, Haut Var) en op 30 maart leidt dat tot een eerste resultaat, een sterke kopgroep van 9 rijdt weg en blijft vooruit. Silvan Dillier pakt de zege en Ourselin wordt knap 5e. Dan mag Ourselin ook proberen om op WT niveau op te vallen, hij gaat mee in de vlucht van de dag in Luik-Bastenaken-Luik en maakt daar indruk door lang stand te houden, als een van de laatste koplopers wordt hij teruggepakt. In de Vierdaagse van Duinkerken rijdt er in de slotetappe een groep weg uit het peloton, Le Gac wint de sprint van de koplopers, Ourselin is wederom vijfde. Ourselin mag dan debuteren in zijn eerste WT meerdaagse: De Ronde van Zwitserland en natuurlijk laat hij zich ook daar zien: Zowel in de vijfde als de achtste etappe zit hij mee in de vlucht. Ook in de Limousin, GP Plouay en de Tour of Britain is Ourselin weer uit het peloton weggereden.

  Na een jaar in de kopgroepen te hebben gezeten is Ourselin dit jaar weer meer in een dienende rol terecht gekomen. Alleen in de Haut Var zit hij mee. Hij rijdt de grote koersen met de ploeg: Milaan-Sanremo, LuikBastenakenLuik, en Ronde van Zwitserland. Ourselin wordt netjes negende op het Frans kampioenschap tijdrijden en afgelopen zondag heel knap negende op het Frans kampioenschap, nadat hij zich compleet had leeg gereden voor zijn rappe ploegmaat Angelo Tulik, die in de sprint helaas verrast werd door Warren Barguil en slechts vierde werd.

  Je kunt hem volgen op Instagram: https://www.instagram.com/paul_ourselin/?hl=nl. Daar is te zien dat hij houdt van kamelenrijden, broodbakken en fifa (en een schattig vriendinnetje heeft).

  Ik ga ervan uit dat we Paul morgen in de kopgroep van de dag gaan zien. Bonne Chance Paul!

  #479665

  Fabien Grellier

  #480141

  Łukasz Wiśniowski

  #480146

  Kévin Ledanois

  #480232

  Sorry dit moet natuurlijk voor de start van de Tour, trek mijn adoptierenner in.

  #480320

  Nee joh, mag ook gewoon tijdens de Tour hoor.

  #480407

  Fabian Grellier, renner van direct energie zonder profzege nog. Vorig jaar behaalde hij een 120e plaats met een kleine uitschieter in de rit naarCarcassone waar hij 14e werd. Voor alle andere ritten was een plek bij de eerste 100 eerder uitzondering dan regel.

  Eerder dit jaar werd hij nog wel knap 2e in een etappe in ronde van Omam. Hij kwam 7 seconden na Lutsenko binnen.

  Benieuwd of hij dit jaar potten kan breken in 1 van de etappes als aanvaller! Vandaag lukte het nog niet met een 143e plek, maar ik verwacht hem ook meer in overgangsetappe! Top 10 in 1 van die etappes is waar we dit jaar op mikken en dan mag de vlag uit!! Voor de rest zou paar keer top 100 ook wel lekker zijn… Allez Fabian!!

  #480494

  Hij lag er helaas vandaag bij (uit WF medisch bulletin)

  Lukasz Wisniowski (CCC) – Gevallen. Meerdere schaafwonden en blauwe plekken. Kwam daarom ook ver ik de achtergrond binnen. De ploegentijdrit voor de klassieker coureur zal daarom nog lastiger worden.

  De 170e plaats is zijn slechtste prestatie qua plek (buiten DNF) sinds 10 mei 2016 toen hij 171e werd in de Giro.

  Toch is er wel een klein reden voor een feestje. Kopman Greg van Avermaet start in de bollen.

  #480557

  Paul Ourselin pakt het verstandig aan in zijn eerste Tour, niet meteen de eerste dag in de vlucht. Rustig aan beginnen, het is nog drie weken. Eerst even aanvoelen hoe je dat hele circus verteerd en dan eens in de aanval gaan op een dag dat er wat meer kans op succes is.

  #480988

  Ourselin keurig bij de eersten van DirectEnergie, maar dat is gezien zijn hardrijderscapaciteiten natuurlijk geen verrassing. Toch keurig nog twee andere ploegen achter zich gehouden en bijna Ag2r voorgebleven, dus niet slecht voor een ploeg zonder klassementsambities. Morgen een mooie aankomst voor Calmejane en dus mag Ourselin gaan werken voor de ploeg. Of zou hij het morgen toch eens proberen om in de vlucht van de dag mee te zitten?

  #481213

  Ourselin in de kopgroep!!!!!

  #481288

  Ourselin wint de tussensprint!!

  #481295

  Kevin Ledanois begint aan zijn tweede Tour de France. De voormalig wereldkampioen U23 reed ook vorig jaar al de Tour namens Arkea (toen Fortuneo). Hij werd toen 96e met als beste dag resultaat de 21e plek in rit 18 naar Pau. 2019 is een goed jaar voor Ledanois met constante klasseringen en een tweede plek in de slot rit van Circuit Cycliste Sarthe als hoogtepunt.

  De eerste rit deze tour bleef Ledanois in het peloton zitten. Zelf viel Ledanois niet maar hij zat wel achter de valpartij en finishte daarom op plek 149. De tweede rit was een ploegentijdrit, Arkea heeft met Barguil wel een kopman maar die heeft aangegeven niet voor het klassement te gaan maar willen aanvallen. Arkea werd 21e van de 22 teams.

  #481481

  Grellier zag al vroeg in dat ook vandaag niet zijn dag zou worden. Naar verwachting finishte hij achterin op plek 134! Morgen weer een kans op de top 100 al verwachten wij van team Grellier ook weer dat hij zich zal sparen voor de etappes dat het ertoe doet. Welke dat zijn moet nog bekeken worden.

  #481942

  Rustig dagje vandaag voor Paul, nadat hij gisteren mee was in de vlucht van de dag. Sparen voor een volgende keer mee in de vlucht, morgen zou een ideale dag zijn om in de kopgroep op kop te sleuren met kopman Calmejane in het wiel.

  #481972

  Lukasz kwam vandaag achterin het peloton binnen. Een opsteker na die val in de openingsetappe.

  #482023

  Fabien Grellier 58e net achter Landa! Dit belooft veel goeds!

  #482325

  Lukasz vandaag 96e en dat is zijn eerste top 100 van de Tour. In een groep binnengekomen met onder andere bollentrui Tim Wellens, WK tijdrijden Rohan Dennis, Adoptie renner Paul Ourselin ;). Deze plek zorgt ervoor dat hij op de plek staat met de meeste enen 111 op 24’40 van de leider. Morgen naar La Planche zal het lastig worden voor de Pool, gezien zijn lichaamsbouw als klassiekercoureur. Benieuwd hoe de Tour debutant dat gaat verteren. Dan nu wat meer informatie over deze coureur.

  Łukasz Wiśniowski is op 7 december 1991 ter wereld gekomen in Ciechanów, Polen. In 2008 reed hij als 16-jarige de Driedaagse van Axel. Hij werd daarbij 6e ik het eindklassement, de winnaar was Vlasman coureur Bovenhuis. In datzelfde jaar was hij succesvol in zijn thuisland, door de ter zieker gegane Tour de la Region de Lodz te winnen. Het puntenklassement werd gewonnen door een Nederlander, een piepjonge Wilco Kelderman.

  In 2009 volgde meer successen in 2.NCup wedstrijden. Tevens werd hij 8e op het WK tijdrijden bij de junioren gewonnen door Luke Durbridge.

  In 2011 maakte hij de stap naar de beloften en werd 3e in het Pools kampioenschap tijdrijden U23. Het WK U23 in Kopenhagen wist hij niet uit te rijden.

  In 2012 keerde hij terug naar Nederland voor het Europees Kampioenschap en het WK in Valkenburg bij de U23. Hij eindigde op 0″25 van winnaar Lutsenko als 65e. Het leverde hem een contract op bij beloften ploeg Etixx, de kweekvijver van de (op dat moment) gelijknamige wielerploeg.

  In 2013 reed hij onder meer samen met huidige maillot jaune Julian, Sénéchal, Konrad en Vakoc. Hij wist een rit in de Thuringer Rundfahrt te winnen en won zowel het Pools kampioenschap op de weg als in het tijdrijden bij de beloften. Aan het eind van het jaar deed hij mij met het WK ploegentijdrit. Hij werd met zijn team 25e.

  Een nieuw succesvol jaar volgde in 2014. Zeges in de Kattekoers, een etappe in de Ronde van Normandië en het Circuit des Ardennes. Dit en onder meer een 4e plaats bij de Ster van Zwolle leverde hem een 2-jarig contract bij het grote Etixx op.

  (Einde deel 1, deel 2 zal naar een andere etappe worden vermeld).

  #482784

  Ourselin met diverse kneuzingen uit etappe 4 zie ik rapport?!

  #482798

  Ik heb trouwens Meurisse als adoptierenner, viel me tijdens de Dauphine al op hoe sterk hij reed.

  #482834

  Grellier mee in de aanval van de dag!

  #483028

  Blijkbaar is Paul gisteren gevallen, want hij kwam voor in het rapport van de Tourarts. Maar hij eindigde gisteren keurig op 8 minuten en vandaag in de bus. Het lijkt er dus op dat het wel meevalt.

  #483587

  Mooie etappe morgen voor Ourselin om mee te zitten in de vlucht en kopman Calmejane aan de etappewinst te helpen.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 30)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Laatste nieuws