Volg hier de Ronde van Vlaanderen 2019

zondag 7 april 2019 om 10:15
Volg hier de Ronde van Vlaanderen 2019

In het wielergekke Vlaanderen staat vandaag alles in het teken van die ene koers. De Hoogmis. Vlaanderens Mooiste. De Ronde. Het Vlaamse voorjaar komt tot een climax met de 103de editie van de kasseienklassieker. Wie volgt Niki Terpstra op? Misschien wel de Nederlander zelf? Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!

Muur van Geraardsbergen, Oude Kwaremont, Paterberg. Stuk voor stuk iconische hindernissen waar het peloton de afgelopen weken al meerdere malen een bezoek aan bracht. De eerste zondag van april zijn deze met kasseien geplaveide hellingen het decor voor het eindexamen van het Vlaamse voorjaar.

Maar eerst de start. Die is om 10.30 uur op de Grote Markt in Antwerpen. De renners beginnen dan aan een 270 kilometer lange tocht, voor een belangrijk deel door de Vlaamse Ardennen. In de Ronde van Vlaanderen kan het in feite overal gebeuren, maar het is vooral uitkijken naar de passage over de Muur van Geraardsbergen.

Na de Kapelmuur is het nog goed honderd kilometer tot de finish in Oudenaarde. Wanneer je echt moet inschakelen? Van bij de start, maar op 46 kilometer van de meet begint de gevreesde Koppenberg. Van hieruit gaat het naar de Steenbeekdries en de Taaienberg. Na de beklimming van de Kruisberg wacht het toetje.

Tijdens een laatste passage over de Oude Kwaremont en de Paterberg kunnen de renners voor de laatste keer het verschil maken. Na de top van de Paterberg volgen nog 13,5 kilometer tot de aankomst aan de Minderbroedersstraat in Oudenaarde. Daar zal tussen 16.45 en 17.41 uur de winnaar worden binnengehaald.

Sporza pakt zoals gebruikelijk groots uit met de rechtstreekse uitzending van start tot finish. Om 9.30 uur begint men al met de voorbeschouwing. Na een kort uitstapje om 12.55 uur naar Canvas keert het om 13.30 uur weer terug. Ook Eurosport zendt de wedstrijd in zijn geheel uit. De NOS begint na de Marathon van Rotterdam, omstreeks kwart voor één.

Links
Voorbeschouwing: Ronde van Vlaanderen 2019

Website organisatie
Deelnemers (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Sporza)

Dit artikel delen:

256 Reacties

sven241 7 april 2019 om 17:04

Bettiol, geweldig gereden.

Laatste man 7 april 2019 om 17:05

Wuyts schandalig.

Ivanoviclover 7 april 2019 om 17:07

Nee dat klopt natuurlijk niet dat deze jongen de ronde wint. Hij is niet eens moe?

Fuubs 7 april 2019 om 17:08

Ik heb genoten, misschien niet de mooiste rvv, maar toch. Bedankt heren van wf.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.