WielerFlits Boulevard: Chris Froome speelt hilarisch in op social media-hype over Bentley
maandag 25 september 2023 om 10:39

WielerFlits Boulevard: Chris Froome speelt hilarisch in op social media-hype over Bentley

In WielerFlits Boulevard verzamelen we alle bits & bytes van social media. De posts op Instagram, Twitter en Facebook die je niet mag missen, zie je hier.

Chris Froome speelt hilarisch in op social media-hype over Bentley

Chris Froome speelt hilarisch in op social media-hype over Bentley

Chris Froome heeft zich op social media van zijn grappige kant laten zien. De viervoudige Tourwinnaar van Israel-Premier Tech heeft een video geplaatst die meegaat op de hype van een video die gedeeld is over een Bentley. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van ASMR.

ASMR is een tintelend gevoel dat je krijgt bij lichte aanrakingen of geluiden. Het origineel gaat over een Bentley die geadoreerd wordt door een vrouw. Op sociale media wordt die video de laatste tijd steeds meer gepersifleerd, waarbij objecten op dezelfde manier aangeraakt worden. Chris Froome doet dat met zijn Factor-fiets, waarop hij rijdt bij Israel-Premier Tech.

De video van Froome leidt op sociale media tot de nodige hilariteit onder wielervolgers.

Puck Moonen moet naar specialist vanwege aanhoudende buikpijn: “Viel op een gegeven moment flauw”

Puck Moonen moet naar specialist vanwege aanhoudende buikpijn: “Viel op een gegeven moment flauw”

Puck Moonen heeft al maanden lang zo af en toe last van buikpijn. De klachten kwamen tot een hoogtepunt tijdens een Chasing Cancellara-toertocht van vorige week zaterdag. Moonen gaat binnenkort naar een specialist voor onderzoek.

“Ik voelde me van tevoren al een beetje ziek en kamp al enkele maanden af en toe met buikpijn”, schrijft Moonen op Instagram over de aanloop nar de Chasing Cancellara-toertocht. “Ik heb het laten onderzoeken en het leek oké. Ik dacht dat het niets zou zijn, dat het gewoon stress was. Een dag voor de wedstrijd kreeg ik een telefoontje van mijn dokter met het bericht dat ze iets gevonden hadden naast een virale infectie. Dus deze week ga ik naar een specialist. Ik kan niets anders doen dan wachten.”

De Gran Fondo waar Moonen aan meedeed, ging van Zurich naar Zermatt. De tocht was 280 kilometer lang en bevatte 6000 hoogtemeters. Moonen kende naar eigen zeggen een goede start, maar na enkele uren begon de langzaam maar zeker meer pijn te krijgen. Haar fietsmakkers sleepten haar er nog twee uur doorheen, maar na een kleine vijf uur op de fiets gaf ze er de brui aan. “Ik was leeg en moe, kon niet echt iets eten en in het busje naar Zermatt viel ik op een gegeven moment flauw.”

Inmiddels voelt Moonen zich weer wat beter. “Vandaag (vrijdag, red.) is de eerste dag dat mijn eetlust een beetje terug is. Ik ben naar de gym geweest, wat fijn was. En ik ben nog steeds blij met het eerste deel van mijn Chasing Cancellara, waar ik een goed tempo kon aanhouden.”

Hartverwarmend: Nathan Van Hooydonck en partner verwelkomen zoontje Alessio

Hartverwarmend: Nathan Van Hooydonck en partner verwelkomen zoontje Alessio

Mooi nieuws uit het kamp van Nathan Van Hooydonck. De vrouw van Van Hooydonck is vrijdag bevallen van een zoontje, Alessio. Op sociale media noemt de Belg hun kindje ‘ons wondertje’.

De geboorte van Alessio komt er na een ontzettend woelige periode voor Van Hooydonck. Hij raakte even geleden betrokken in een auto-ongeluk nadat hij onwel werd en even werd gevreesd voor zijn leven. Van Hooydonck kwam erdoor, maar moest uiteindelijk wel zijn fiets aan de haak hangen door hartproblemen.

“Nu ga ik me richten op mijn herstel en op het aanstaande vaderschap. Met Alicia en de zwangerschap gaat alles goed en we kijken hard uit naar de geboorte. Dat helpt me nu echt”, vertelde Van Hooydonck toen.

Grappen over Evenepoel, Jumbo-Visma en ‘rommelige’ Vuelta in De Avondshow

Grappen over Evenepoel, Jumbo-Visma en ‘rommelige’ Vuelta in De Avondshow

Het is alweer meer dan drie weken geleden, maar bij De Avondshow van Arjen Lubach blikten ze nog eens terug op de chaotische eerste dagen van Vuelta a España. Zo werden er grappen gemaakt over de ploegentijdrit in het donker en de boze reactie van Remco Evenepoel na afloop van die chronoproef. Ook ging het over de dominantie van Jumbo-Visma in de rest van de Ronde van Spanje.

“Hier Movistar? Hoe weet hij dat?”, vraagt Lubach zich af bij de beelden van de ploegentijdrit in Barcelona, als de commentaar in de duisternis de renners van de Spaanse formatie weet te ontwaren. “Tsja, gewoon gokken”, antwoordt tafelgast Diederik Smit. “Hij had ook kunnen zeggen: hier komen Femke Bol en Ronaldinho. Dan had je het ook geloofd.”

Ook werd er nog een interview getoond met Richard Plugge, die vertelde dat Jumbo-Visma een aantal dingen heel goed voor elkaar heeft: “Eten, trainen, slapen.” Volgens satiricus Smit gaat dat mis bij de andere ploegen, waaronder Soudal Quick-Step. “Daar slapen ze niet en dan krijg je dus chagrijnige renners”, stelde hij, waarna een filmpje van Evenepoel werd ingestart. De Belg sloeg direct na de ploegentijdrit boos een microfoon van een journalist weg.

MVDP geniet van rustdag op het water

Hard trainen en hard genieten. Mathieu van der Poel genoot gisteren van een rustdag op het water. Samen met vrienden dobberde hij in een sportboot op het water. Zijn vriendin Roxanne Bertels deelt de foto’s op haar instagram, waar ook op te zien is dat zijzelf goed overweg kan met waterski’s.

Van der Poel maakte afgelopen week zijn debuut als wereldkampioen in een officiële wedstrijd. De komende weken heeft hij nog een druk koersprogramma af te werken met onder andere Parijs-Tours en het Mountainbike Test Event van de Olympische Spelen 2024.

Wedstrijdprogramma

Demi Vollering uitgenodigd voor lunch met koning Willem-Alexander

Demi Vollering uitgenodigd voor lunch met koning Willem-Alexander

Tour de France Femmes-winnares Demi Vollering heeft vrijdag geluncht met koning Willem-Alexander en koningin Máxima. De wielrenster van SD Worx was wegens haar prestaties uitgenodigd voor de jaarlijkse uitblinkers-lunch in Paleis Noordeinde. “Ik kon geen nee zeggen tegen deze uitnodiging”, lacht ze op Instagram.

In totaal waren er 26 mensen aanwezig. “Met de lunch spreken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hun erkenning en waardering uit voor de bijzondere prestaties die de genodigden hebben geleverd”, liet de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

Openhartige Puck Moonen: “Had geen gezonde relatie met eten en trainen”

Openhartige Puck Moonen: “Had geen gezonde relatie met eten en trainen”

Puck Moonen heeft een tijdlang geworsteld met haar eetgedrag. Dat vertelt de wielrenster, die zeer populair is op sociale media, in een openhartige post op Instagram. De manier waarop ze bezig was met haar voeding maakte haar niet gelukkig.

“Mijn eetgedrag rond trainingen kwam voor een groot deel voort uit angst”, begint Moonen. “Angst om minder te doen dan anderen, angst om te falen, angst om de calorieën die ik innam om te trainen niet zou verbranden. In de periode dat ik voor profteams reed, had ik nooit een gezonde relatie met eten en trainen. Ik werd me daar pas nadien volledig bewust van.”

“Als ik terugkijk, was het geen heel gelukkige tijd. Dat ik in het afgelopen jaar mijn mentale gezondheid voorop heb geplaatst, heeft me veel antwoorden gegeven over waarom bepaalde dingen niet lukte of slechts tijdelijk. Ik heb hier de laatste tijd veel over nagedacht. Ook over hoe ik mijn ervaring kan gebruiken om een positieve impact te hebben op anderen, en meer te leren over mezelf terwijl ik bezig ben met beter terugkomen.”

De 27-jarige Moonen reed in het verleden onder meer voor Lotto Soudal Ladies. Ook stond ze nog onder contract bij Chevalmeire Cycling Team. Tegenwoordig is ze vooral actief in het gravelcircuit. Zo reed ze vorig jaar nog het WK gravel in Italië, waar ze 24ste werd. Onlangs bracht Moonen ook naar buiten dat ze een lastige tijd achter de rug had omdat ze het slachtoffer was van stalking.

Wereldkampioene Ferrand-Prevot onderbreekt interview voor knuffel met vriend Dylan van Baarle

Wereldkampioene Ferrand-Prevot onderbreekt interview voor knuffel met vriend Dylan van Baarle

Pauline Ferrand-Prevot werd donderdagavond wereldkampioen op de mountainbike. Ze won de Short Track-race, het ‘sprintonderdeel’ van de Cross Country. Daar hoort natuurlijk een flashinterview bij, maar na enkele zinnen onderbrak de Française het vraaggesprek al. Een stukje verderop stond iemand die ze graag een knuffel wilde geven. Het was haar vriend Dylan van Baarle.

Van Baarle, die in voorbereiding is op de Vuelta a España, postte op Instagram al een verhaal waaruit bleek dat hij aan het kijken was bij de Short Track-race. De Nederlander eindigde zondag nog als twaalfde in de wegrit voor elite mannen.

Remco Evenepoel begint eigen Youtube-kanaal

Remco Evenepoel begint eigen Youtube-kanaal

Vanaf vandaag krijgen wielerfans een kijkje achter de schermen bij Remco Evenepoel. De 23-jarige renner is een eigen Youtube-kanaal begonnen, waarop hij video’s zal delen over zijn carrière. Het eerste filmpje komt donderdagavond om 19.30 online.

“Welkom op mijn, Remco Evenepoels, exclusieve Youtube-kanaal”, valt te lezen op de pagina. “Ga met me mee als ik jullie meeneem achter de schermen van mijn leven als professioneel wielrenner. Maak je klaar voor spannende koersen, intense trainingen en onvergetelijke momenten.”

In de eerste aflevering test Evenepoel zijn uitrusting voor het WK tijdrijden van vrijdag. Dat doet hij in Gent, samen met Soudal Quick-Step en de Belgische bondscoach Sven Vanthourenhout.

Vriendin Roxanne met emotionele boodschap voor Mathieu van der Poel: “Je bent een legende”

Vriendin Roxanne met emotionele boodschap voor Mathieu van der Poel: “Je bent een legende”

Mathieu van der Poel leeft op een rozen wolk. De Nederlander won afgelopen zondag goud op het WK wielrennen. Dat bracht heel wat emoties met zich mee, zo ook bij vriendin Roxanne Bertels. “Gelukkig blijven moeilijke tijden niet duren, sterke mensen blijven wel bestaan.”

“Jij bent een legende”, opent Bertels haar bericht op sociale media. “Het is ongelooflijk om jou te zien toewerken naar je doelen en je bucketlist verder te zien afvinken met een zot seizoen op de weg. Ik heb al vaak gedacht dat ik je op je allerbeste heb zien presteren, tot je weer een nieuw doel met verve realiseert. Slechts enkele mensen weten hoe uitdagend het vorig jaar voor jou was. Gelukkig blijven moeilijke tijden niet duren, sterke mensen blijven wel bestaan.”

“Je kan blijven doorgaan. Met een glimlach kun je dwars door de hel lopen. Je zou een held kunnen zijn, je zou het goud kunnen krijgen. Je breekt alle records waarvan men dacht dat ze nooit gebroken konden worden. Doe het voor je familie, voor je trots, voor je land, je naam. Want op een dag sta je in de Hall of Fame. Ik ben zo terug, eerst nog wat tranen afvegen”, aldus Bertels.

 

Newer Posts

 
18 Reacties
18 november 2022
Ik reken op een Brokeback Mountain met Tankink en Dumoulin in de Himalaya.
7 februari 2023
Ik voorspelde al dat Lubach hier op zou springen: de uitvoering was zo-zo
  7 februari 2023
  Ja, stukkje viel een beetje tegen. Voor de doorgewinterde wielerflitser was het te simplistisch en voor de gewone kijker denk ik gewoon niet zo boeiend. Wel grappig dat het de aandacht kreeg ipv. PSV-Feyenoord.
  7 februari 2023
  Misschien is Lubach gewoon niet zo grappig als hij een onderwerp te grazen neemt waar je zelf veel mee hebt en al alles over weet. De mensen die niet wisten dat A3 het parcours had uitgetekend zaten waarschijnlijk schuddebuikend op de bank.
  7 februari 2023
  Op basis van de vooraankondiging dacht ik dat ze Mathieu (of Fem) hadden uitgenodigd, maar helaas..
14 februari 2023
Wil je lezen over de relatie van metckx junior krijg je een bericht over fabio j uit november , gebeurd wel meer in deze rubriek en in de kort ru riek vervelend
16 februari 2023
Bedankt Yvonne!
16 februari 2023
Ik heb in deze rubriek wel het op de klippen lopen van de relatie tussen Puck Moonen en Twan van Gendt gemist. :-(
21 februari 2023
Rare naam voor een papegaai.
4 april 2023
Belachelijke van der Gijp
Teuns zijn relatiebreuk wel en die van Puck Moonen niet. Los daarvan zie ik niet in waarom WF dit soort nieuws wilt toevoegen
Als bwoehah-REVKET rijdt nét geen 100K langskomt kan 'Wat is het nieuwe kapsel van MvdP?' niet wegblijven.
  26 mei 2023
  Wat is er gaande met VDP zijn haar dat het in voorbereiding van zijn grote doelen dit jaar geblondeerd of afgeschoren moet worden, zou de overkritische WF’er zich wel eens kunnen afvragen?
Interessant programma. Zal wel een soort van Big Brotherachtig programma zijn. Hier sowieso niet te zien, dus boeit verder niet. Wel jammer dat er mensen zijn die zeggen dat Armstrong een veroordeelde mafioso is. Is hij namelijk niet en ook nooit geweest. Een dopingzondaar?! Sure! Net zoals Merckx, Hinault, Froome en onze eigen knuffelbeer Zoetemelk. Maar mensen zijn zo onwaarschijnlijk vergeetachtig.....
Als er iemand nog twijfelde of Sagan wel of niet meer voor de sport leeft, moge het nu duidelijk zijn. Hij heeft ook weinig te zoeken in de Tour, me dunkt.
  28 juni 2023
  Ach, nog één keer de riem er af kan geen kwaad voor de ontspanning. Zeker bij Sagan, die is al zo opgefokt in de sprints. En drie maanden rijbewijs kwijt, het zal wat. Ik rij al jaren zonder rijbewijs, kraait geen haan naar. Politie is veel te druk met boeven vangen
28 juni 2023
hij had slechts 3.3 promille bloed in zijn alcohol. wauw. en als recidivist nog altijd geen effectieve celstraf.

Geef een reactie