WK veldrijden 2023: Dit zijn de winstkansen van de favorieten

zondag 5 februari 2023 om 14:00
WK veldrijden 2023: Dit zijn de winstkansen van de favorieten
Ad

Dit weekend is het Nederlandse Hoogerheide het decor van de apotheose van deze crosswinter. Met de mondiale titelstrijd in het veld krijgen we antwoord op de vraag: draagt Wout of Mathieu de komende twaalf maanden de regenboogtrui? Samen met TOTO kijken we naar de winstkansen van de favorieten.

Klinkt zondag het Wilhelmus of de Brabançonne?

Na een jaar afwezigheid krijgen we weer een echte titanenstrijd tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Wanneer we de erelijsten van de twee toppers naast elkaar leggen, dan zien we dat wat betreft het aantal wereldtitels bij de profs  het nu 4-3 in het voordeel van de Nederlander. Van der Poel vindt in Hoogerheide bovendien een thuiscross op een door zijn vader samengesteld parcours. Zijn rugproblemen van begin januari lijken verdwenen én hij won in Benidorm de laatste onderlinge confrontatie. Genoeg argumenten waarom hij de strijd in zijn voordeel gaat beslechten. Een vijfde wereldtitel voor Van der Poel kan je bij TOTO meer dan twee keer de inzet opleveren.

De kans dat Van Aert zondag de stand gelijktrekt, is misschien een tikkeltje groter. Tot aan de nationale kampioenschappen was de renner van Team Jumbo-Visma namelijk de betere van de twee. Hij won immers meer wedstrijden dan Van der Poel. Bovendien won de Belg ook het laatste WK in Hoogerheide in 2014. Dat seizoen domineerde Van der Poel, maar werd hij in de strijd om de wereldtitel slechts derde. Door gebrek aan regen wordt er zondag een snelle en spannende cross verwacht. Dat is in het voordeel van Van Aert. Indien hij zondag als wereldkampioen gehuldigd wordt, dan levert dat 1,7 de inzet op.

De strijd om het brons is ook bijzonder spannend en kent meerdere kanshebbers. De verwachting is dat Van der Poel en Van Aert om het goud gaan strijden, maar Laurens Sweeck, Lars van der Haar, Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt hopen allemaal de derde trede van het podium te kunnen bezetten. Of zorgt één van hen voor een daverende verrassing. Een wereldtitel van Sweeck kan je zomaar 25 keer de inzet opleveren.

Bekijk hier wat jij kan verdienen met een juiste voorspelling voor het WK Veldrijden


Welkomstbonus tot €50,-

Herken jij tussen deze kanshebbers een echte buitenkans? Plaats dan een weddenschap voor minimaal €10,- tegen een quotering van 1,50 en ontvang een welkomstbonus tot €50,-. Zodra de einduitslag is opgemaakt én TOTO deze heeft verwerkt, ontvang je een Gratis Weddenschap ter waarde van jouw eerste voorspelling (max. €50). Deze Gratis Weddenschap is zeven dagen geldig. Je moet deze bonus wel nog even zelf activeren in het spelformulier. Deelname aan de welkomstbonus is alleen voor 24 jaar en ouder.

Claim nu jouw welkomstbonus tot €50,-

(Minimale inzet 10 euro)


‘Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+’

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone