WK 2016: Vos hoopt op slijtageslag
foto: Sirotti
donderdag 13 oktober 2016 om 13:30

WK 2016: Vos hoopt op slijtageslag

Marianne Vos hoopt dat Nederland aanstaande zaterdagmiddag een harde koers kan realiseren in Doha (Qatar). Dat zou de medaillekansen volgens de drievoudig wereldkampioen aanzienlijk vergroten. “We hebben daar de rensters voor”, zegt de renster van Rabobank-Liv tegen het ANP.

Wild moet overleven
Volgens Vos is een harde koers ook nodig om de bijna onoverkomelijke massasprint te voorkomen. “Het lijkt erop dat het die kant zal opgaan. Al zou het voor ons goed zijn als het echt een zware koers kan worden. We hebben daar de rensters voor. Ook Kirsten Wild, de echte sprintster in ons team, kan dat aan. Natuurlijk hebben we het niet volledig zelf in de hand of het een slijtageslag wordt, maar dat is zeker onze insteek.” Wild zelf – viervoudig winnaar van de Ronde van Qatar bij de vrouwen – kijkt zelfverzekerd uit naar zaterdag. “Ik heb er vertrouwen in. De omstandigheden zijn me bekend, ik kan er aardig mee overweg en volgens mij zit het met m’n sprint ook wel goed.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
13 oktober 2016 13:49
Offert zich in feite al min of meer op, prachtig sportvrouw.
13 oktober 2016 15:36
Het zal wel veel stop en go zijn bij de vrouwen. De beste manier om op een vlak parcours de koers hard te maken. En dan af en toe breekt het en dan wordt het rekenen. Verwacht dat dit de leukste koers gaat worden als het niet gaat waaien.
13 oktober 2016 15:39
toch na haar rentree helemaal meer op dat verschrikkelijke niveau terug gekomen,is nu natuurlijk een top koerskapitein, andere rol maar misschien
geeft dit er ook wel voldoening
13 oktober 2016 15:41
Vos kan toch zelf ook gewoon winnen? De beste sprint na een zware wedstrijd...
13 oktober 2016 15:50
@schipperaar,
Volgens mij wil ze mede een harde koers omdat ze zelf dan een grotere kans heeft op winst, dus ik trek niet helemaal dezelfde conclusie als jou wat betreft het opofferen.

Het is inderdaad wel klasse van haar dat ze Wild naar voren lijkt te schuiven voor als het een echte massasprint wordt. Hoe terecht dat ook mag zijn dat Wild achter de hand wordt gehouden, Vos had met haar status en palmares ook prima op de tafel kunnen slaan en het absolute kopmanschap op kunnen eisen.
13 oktober 2016 16:11
@sdh
Soms voelt een ander de overwinning gunnen beter aan, zeker als je kast al volstaat. Vrouwen zijn misschien eerder tevreden of misschien is bet de Brabantse gezelligheid of komt ze uit het hoge noorden?

Reacties zijn gesloten.