Kelderman loopt verwondingen aan hoofd en ledematen op bij val

woensdag 7 april 2021 om 20:05
Kelderman loopt verwondingen aan hoofd en ledematen op bij val

foto: Cor Vos

Update

Voor Wilco Kelderman heeft de Ronde van het Baskenland drie dagen geduurd. In de etappe naar Ermualde kwam de Nederlander aan de voet van de slotklim ten val, waarna hij noodgedwongen de strijd moest staken.

Kelderman begon als de nummer negen aan de derde etappe, op veertig seconden van gele trui Primož Roglič. Dinsdag was de kopman van BORA-hansgrohe op weg naar Sestao ook al tegen de grond gegaan, maar toen kon hij met wat schaafwonden aan de hand nog verder.

Afgelopen maand maakte de 30-jarige renner zijn rentree in de Ronde van Catalonië na een zwaar ongeval tijdens een trainingskamp in Italië. Bij een aanrijding met een auto liep hij een wervelbreuk en een hersenschudding op. (7 april, 18u58)


Update – Verwondingen aan hoofd en ledematen

Volgens het juryrapport heeft Kelderman bij zijn val verwondingen aan zijn hoofd en oorschelp en schaafwonden aan zijn ledematen opgelopen. Jens Zemke, ploegleider van BORA-hansgrohe in de Ronde van het Baskenland, liet weten: “Helaas was er vlak voor de slotklim een val, waardoor Wilco de wedstrijd geblesseerd moest verlaten. Het is heel jammer om hem opnieuw na een val kwijt te raken, vooral omdat hij juist net terugkwam van een blessure.” (7 april, 20u05)

Dit artikel delen:

59 Reacties

Klein Verzet 8 april 2021 om 11:56

De commentaren overziend kan ik slechts tot een conclusie komen: het is bedroevend gesteld met het vermogen zich in te leven in het leed van een ander. De tweets bij Zonneveld vertonen hetzelfde beeld. Gadverdamme.

Romāns Vainšteins 8 april 2021 om 12:24

Enige beperking qua inlevingsvermogen is mijns inziens wel een vereiste om überhaupt wielrennen te volgen. Persoonlijk ben ik van mening dat elke wielrenner in het profpeloton gezegend moet zijn met uitmuntende skills maar als je er relatief vaak bij ligt ga je wel krijgen dat men er wat cynisch over doen gaat.

VerstandOpNul 8 april 2021 om 14:07

Nou, speciaal nav jouw opmerking de vorige pagina bekeken.
Ik zie genoeg meelevende reacties, veel inhoudelijke reacties, en enkele cynischere opmerkingen. En ook dat laatste is begrijpelijk.

Kortom: maak dingen niet groter dan ze zijn..

Lance4eva 8 april 2021 om 12:22

Stop er toch mee Wilco.

platteprijs 8 april 2021 om 12:37

Dat heb ik al eerder gedacht. Het is gezonder als hij stopt. Straks zitten al zijn sleutelbenen met plaatjes en schroeven aan elkaar. Maar goed, dan was hij wel geen 3e in de Giro geworden …

Bobby Solo 8 april 2021 om 14:03

Vaak ook gewoon botte pech, alleen Wilco ligt onder een vergrootglas. Al wordt ie door iemand van zijn fiets af geknuppeld, toch heeft ie de schijn tegen” ja maar hij had die kerel met die knuppel langs de weg toch kunnen zien en dus beter moeten positioneren ofzo”. Nah, hopen dat het meevalt en weer door.

Rsw85 8 april 2021 om 14:13

Hoe hard en lullig ook het is geen toeval. Sommigen overkomt nooit iets en andere overkomt altijd alles. Beetje zoals Vanmarcke, op het oog altijd pech maar dat komt ergens vandaan.

Hopelijk een spoedig herstel en snelle terugkeer voor Wilco.

Klein Verzet 8 april 2021 om 14:22

Ook niet onvermeld mag blijven dat die motoren in Baskenland uitermate behendig tussen de renners manoeuvreren. Chapeau.

Merlinappa 8 april 2021 om 16:52

Pfff balen zeg!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair