Wielertransfers 2019: Paolo Totò, Manzana Postobon, Quentin Valognes

zondag 11 november 2018 om 08:42
Wielertransfers 2019: Paolo Totò, Manzana Postobon, Quentin Valognes

foto: Manzana Postobon

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag onder meer Paolo Totò, Manzana Postobon en Quentin Valognes.

Paolo Totò
Paolo Totò maakte dit jaar indruk met goede klasseringen in onder andere de Trofeo Laigueglia (2e), Giro dell’Appennino (4e) en de Ronde van Hongarije (3e). Ondanks deze uitslagen is het de Italiaan niet gelukt om volgend seizoen de stap van het Continental-niveau naar het ProContinental-niveau te maken. De coureur van Sangemini-MG.Kvis blijft volgens de website TuttoBiciWeb zijn ploeg ook in 2019 trouw, die dan door het leven zal gaan onder de naam Sangemini Trevigiani.


Manzana Postobon
Manzana Postobon heeft na het binnenhalen van Carlos Quintero, Nicolas Sáenz en Daniel Jaramillo een vierde transfer bekendgemaakt. De 21-jarige Luis Carlos Chía zal komend seizoen voor de ProContinentale formatie uitkomen. De jonge Colombiaan heeft een goede sprint in huis: zo verzamelde hij al meerdere ereplaatsen in de Vuelta a Colombia.

Binnenkort zal Manzana Postobon nog de transfers aankondigen van Jhonatan Restrepo, Diego Ochoa, Omar Mendoza en Bryan Gómez.


Quentin Valognes
Quentin Valognes hangt zijn fiets al op 22-jarige leeftijd aan de wilgen. De jonge Fransman reed de afgelopen twee seizoenen voor Novo Nordisk, waar hij in 2017 zijn profdebuut maakte. Hij wist voor de ProContinentale formatie – die volledig bestaat uit renners met diabetes – geen aansprekende resultaten te boeken. Valognes zal zich nu richten op een maatschappelijke carrière.


Voormalig Euskatel-renner stopt ermee
Niet alleen Valognes zet een punt achter zijn carrière. Ricardo García Ambrosa vindt het op 30-jarige leeftijd ook welletjes. De Bask reed dit seizoen voor het continentale Fundación Euskadi, maar reed ook twee jaar voor het roemruchte Euskaltel-Euskadi. Na het stoppen van de oranje brigade in 2013, reed hij nog jarenlang in Japanse dienst. Hij won in 2016 een etappe in de Tour de Singkarak.


Clément Carisey naar Israel Cycling Academy 
Clément Carisey is er eindelijk in geslaagd om de stap naar de profs te maken. De 26-jarige Fransman heeft namelijk een eenjarig contract getekend bij Israel Cycling Academy, zo laat hij weten aan La Montagne. Carisey was de aflopen periode al aan de ProContinentale ploeg verbonden als stagiair. Hij werd onder meer vijftiende in de Tour of Hainan. Eerder trok Israel Cycling Academy al Davide Cimolai en Tom Van Asbroeck aan.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Viktrodriguez 11 november 2018 om 08:54

Dat geen aansprekende resultaten bij die Fransman van Novo-Nordisk geldt natuurlijk voor die gehele ploeg.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone