Annemiek Van Vleuten, etappes Tour of the Alps en Volta Ao Algarve
foto: Sirotti
woensdag 21 november 2018 om 16:50

Annemiek Van Vleuten, etappes Tour of the Alps en Volta Ao Algarve

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de revaliderende Annemiek van Vleuten en het gepresenteerde routeschema van de Tour of the Alps.

Van Vleuten terug op koersfiets

Annemiek van Vleuten heeft voor het eerst sinds het WK in Innsbruck weer op haar racefiets gezeten. De wereldkampioene tijdrijden brak tijdens de wegwedstrijd in Oostenrijk – die ze als zevende afsloot – haar knie. Haar revalidatie is in volle gang. Dinsdag maakte de renster van Orica-Scott een rit van zestig kilometer met BMX’ster Merle van Benthem. “Ik kan weer ingeklikt fietsen! #mijlpaal”, schrijft ze op Twitter.


Tour of the Alps presenteert routeschema

De Tour of the Alps heeft woensdagmorgen in Milaan haar routeschema voor 2019 gepresenteerd. De vijfdaagse etappekoers start in het Oostenrijkse Kufstein. De tweede etappe is bestempeld als de koninginnenrit, waarin onder meer de Passo Giovo (top op 2094 meter boven zeeniveau) is opgenomen.

Ook in de andere drie etappes is het klimmen geblazen, maar zijn de bergen aanmerkelijk minder hoog. De slotrit – waarin 3100 hoogtemeters zijn verwerkt, de meeste van allemaal – trekt naar Bolzano in de Italiaanse regio Südtirol. Met het klimprofiel hoopt de organisatie ook in 2019 een goede voorbereiding op de Giro d’Italia te zijn. Thibaut Pinot is de titelverdediger.

flag-it Tour of the Alps 2019 (22-26 april)
Etappe 1: Kufstein-Kufstein (144 kilometer)
Etappe 2: Reith im Alpbachtal-Schenna/Scena (178,7 kilometer)
Etappe 3: Salurn/Salorno-Baselga di Pinè (106,3 km)
Etappe 4: Baselga di Pinè-Cles (134 km)
Etappe 5: Kaltern/Caldaro-Bozen/Bolzano (148,7 km)


Volta ao Algarve 2019 kent traditioneel parcours

Niet alleen de organisatie van de Tour of the Alps heeft het routeschema gepresenteerd. We kennen nu ook de vijf etappes van de Volta ao Algarve 2019. De Portugese rittenkoers wijkt ook dit keer niet af van het geijkte patroon.

De openingsetappe naar Lagos is geschikt voor de sprinters. De tweede rit naar Fóia eindigt op een acht kilometer lange slotklim aan 6,3%. Op dag drie staat – net als dit jaar – een 20,3 kilometer lange tijdrit op het programma van en naar Lagoa. Na een nieuwe sprinterskans op dag vier wordt de Volta ao Algarve traditioneel afgesloten op de steile flanken van de Malhão.

Dit jaar ging de eindzege naar Michał Kwiatkowski. De Pool van Sky versloeg Geraint Thomas en Tejay van Garderen.

flag-pt Volta ao Algarve 2019 (20-24 februari)
Etappe 1: Portimão-Lagos (199,1 km)
Etappe 2: Almodôvar-Fóia (187,4 km)
Etappe 3: Lagoa-Lagoa (20,3 km, ITT)
Etappe 4: Albufeira-Tavira (198,3 km)
Etappe 5: Faro-Malhão (173,5 km)

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
21 november 2018 14:23
zwaar parcours weer
21 november 2018 14:46
Jammer dat ze op de laatste dag de San Genesio niet vanuit Terlano doen. Vanuit Terlano is ie 8 km lang aan 10%, ben hem inmiddels al een paar keer opgereden, wat een killer!

Reacties zijn gesloten.