Van der Poel: “Wout en ik drijven elkaar tot het uiterste”
foto: Jos Kafoe (archief)
zondag 23 oktober 2016 om 17:58

Van der Poel: “Wout en ik drijven elkaar tot het uiterste”

Mathieu van der Poel besliste een spannende strijd met Wout van Aert om de Cauberg Cross in zijn voordeel. De 21-jarige Nederlander was de sterkste onderweg en kon onbedreigd naar de zege fietsen toen de Belgische wereldkampioen ten val kwam. “Als we elkaar blijven onder druk zetten aan zo’n snelheid, zit iemand wel aan zijn limiet”, zei hij tegen Belga.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
‘Tikken uitdelen’
Na een snelle start van onder meer Lars van der Haar, Tom Meeusen en Van Aert, moest Van der Poel een gaatje dichten op de ontsnapte wereldkampioen. “Ik was eigenlijk al blij dat ik de achterstand kon wegwerken na de eerste rondes. Wout is iemand die een voorsprong niet snel weggeeft. Hij kan het tempo een hele koers lang hoog houden. Na mijn inspanning heb ik wel even moeten bekomen, maar daarna kon ik wel mijn tikken uitdelen. Of ik het kloofje met Wout niet te snel heb gedicht? Dat was misschien wel een betere tactiek geweest, maar ik wist niet hoe sterk hij vandaag was.”

Rugproblemen
De Nederlands kampioen was nochtans op achtervolgen aangewezen, omdat hij zijn start miste. Op de ploegsite van Beobank-Corendon legt hij uit waarom: “Ik voelde al tijdens de opwarming dat ik last had aan de rug. Mijn linkerkant zit geblokkeerd. Dat kan snel opgelost worden, maar omdat ik gisteren na de cross (in Boom, red.) meteen naar Valkenburg vertrok, was er geen tijd meer om de rug goed te behandelen. […] Volgende week staat het EK op het programma. En daar kijk ik naar uit. Een kampioenschap is altijd mooi. En het is een cross in Frankrijk. Ik wil daar graag winnen.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
23 oktober 2016 18:31
Inderdaad drijven deze 2 kleppers elkaar tot het uiterste. Het mooie is dat het niet op voorhand vaststaat wie van de twee gaat winnen. Nadeel is misschien wel dat de anderen er voor de zege vooralsnog niet aan te pas komen. Even afwachten of Pauwels en van der Haar de aansluiting kunnen maken of blijven hangen achter de 2 matadoren.
23 oktober 2016 18:40
Zonder blessures en valpartijen is tot nog toe Van der Poel de sterkste gebleken.
23 oktober 2016 20:20
Van der Poel als het er op aankomt net aan de beste, maar hij zal tot het uiterste moeten gaan, elke keer weer.
23 oktober 2016 22:48
Inderdaad jan jansen. Mijn idee ook.
23 oktober 2016 22:56
Ik blijf toch wat op mijn honger zitten nu het wielerseizoen er opzit. En ik kan ook niet wachten tot die 2 gasten de complete overstap zetten naar de weg en wat ze waard zijn tegenover een Sagan!
23 oktober 2016 23:04
Wat ze waard zijn tegenover Sagan?!

Volgens mij sla je een paar stappen over.
24 oktober 2016 01:26
Inderdaad Haddock, niet te veel verwachten van deze jongens op de weg. Lars Boom was ook een topper in het veld (wereldkampioen op zijn 23e). Wint weliswaar een kasseienrit in de Tour, maar geen palmares als Sagan. Stybar hetzelfde verhaal. Komt echt prima mee op de weg, één keer tweede in P-R, maar verder voornamelijk ereplaatsen in de voorjaarsklassiekers.
24 oktober 2016 07:00
@Vlugge

Van Aert heeft wel raakvlakken met Boom. Veel power, goede proloog en minder explosiviteit. Mathieu daarin tegen kun je totaal niet met Boom vergelijken. Mathieu is explosief, technisch, ontzettend allround, is vroeger in een ketel met natuurtalent gevallen en won op 20 jarige leeftijd al tussen de profs op de weg. Net zoals ene Sagan.
24 oktober 2016 09:42
Mathieu wil graag in Frankrijk winnen, het land van zijn moeder!
24 oktober 2016 17:31
De vergelijking met Sagan gaat maar voor een heel klein deel op. Het is duidelijk dat Mathieu en Sagan veel talent hebben, zelfde geldt voor Van Aert. Sagan heeft echter jaar op jaar daarna progressie laten zien en juist daar onderscheidt hij zich in vind ik. Dat moet voor anderen nog maar blijken, of het nu Wout of Mathieu is. Voor beiden geldt dat het bijna onmogelijk is om hetzelfde te presteren. Sagan is de beste uit zijn generatie maar ook in die van daarvoor of in die daarna denk ik. Wout en Mathieu mogen mij met alle liefde het tegenovergestelde bewijzen trouwens! :)

Reacties zijn gesloten.