Van der Poel over rentree Van Aert: “Denk dat hij bij de eerste vijf eindigt”

donderdag 26 december 2019 om 16:35
Van der Poel over rentree Van Aert: “Denk dat hij bij de eerste vijf eindigt”

Mathieu van der Poel - foto: Cor Vos

Er stond vandaag op het racecircuit van Zolder opnieuw geen maat op Mathieu van der Poel. De regerend wereldkampioen boekte zijn dertiende overwinning in veertien wedstrijden. Morgen keert er met Wout van Aert en oude bekende terug in de cross.

Van der Poel ontdeed zich vandaag in de vierde ronde van zijn tegenstrevers. Desalniettemin spreekt hij van een lastige koers. “Dit is een van de lastigste omlopen om te rijden”, vertelde hij na afloop. “Je bent nooit uit het zicht. Wanneer er zoals vandaag een achtervolgend groepje is met een paar ploeggenoten die kunnen samenwerken, ga je kapot op de rechte stukken. Zij kunnen daar het verschil gelijk houden. Op de technische stukken zit je echt volledig ‘a bloc’,” kijkt hij terug.

Hij wachtte relatief lang met zijn beslissende demarrage. Pas na 27 minuten vertrok de wereldkampioen. “Eigenlijk wilde ik nog iets langer wachten omdat ik dacht dat het op de laatste ronde aan zou gaan komen. Maar het was enorm lastig. Toen ik nog in de groep reed, hing ik aan het lange stuk op de weg enkele keren aan de rekker. Ik wilde dat een beetje voorkomen.”

Onderweg moest hij een paar keer stretchen om zijn rug te ontlasten. “Ik had een beetje last van mijn rug, maar dat heb ik op deze omloop wel vaker. Ik had redelijk harde banden omdat het een vrij snel parcours is. Door de schokken kreeg ik dan een beetje een stijve rug. Het stretchen ontspant dan even.”

Rentree Van Aert
Morgen maakt Wout van Aert in Loenhout zijn comeback in het veld. “Ik denk dat het zeker een goede zaak is voor de sport. Het is alleen maar positief dat hij er terug bij is”, oordeelt Van der Poel. “Ik denk dat hij morgen al in de top vijf zal eindigen”, voorspelt hij.

Dit artikel delen:

21 Reacties

Franco Ballerini 26 december 2019 om 17:58

Ik denk dat van Aert top morgen top twee eindigt.

Cyclinglife 26 december 2019 om 18:24

Als hij top 2 rijdt, dan rijdt hij toch automatisch ook top 5.

Franco Ballerini 26 december 2019 om 18:47

Ja, als hij top 56 rijdt ook.

Kelder is de Man 26 december 2019 om 20:23

Uh.. nee.

Evlojami 26 december 2019 om 19:22

Ik verwacht hem zeker de eerste helft van de koers. Daarna gaan we zien hoe goed de conditie al is, maar eerlijk gezegd denk ik dat het al heel knap is als hij top 10 rijd.

ChefSpijker 26 december 2019 om 21:29

Het deelnemersveld is qua (sub)toppers morgen wel wat verzwakt. Geen Toon, geen Hermans, geen Pidcock, geen Vermeersch. Wellicht geen Vd Haar. Ook geblesseerd geraakt vandaag. Denk dat ie top 10 sowieso wel gaat halen. Conditioneel zal ie al aardig in orde zijn, anders zou hij vast niet zijn rentree in wedstrijdverband maken. Neem aan dat Wout niet een modderfiguur wil slaan en puur voor het startgeld komt.

boenk 27 december 2019 om 03:45

Nee, ik denk niet dat het iets met startgeld te maken heeft, anders was hij een dag eerder wel gestart. Hij heeft al gezegd dat hij weinig specifiek veldrijden gerichte trainingen heeft gedaan en zal doen. Alles met het oog op de weg. Deze winter beschouwd hij als een verloren CX seizoen en hij wil gewoon klaar zijn voor het voorjaarsklassiekers op de weg. Ik denk dus ook niet dat hij wakker ligt van 20ste, 10de of 2de te worden.

salb 27 december 2019 om 07:14

@boenk in de WB is er geen startgeld! Ik denk dat de rede eerder is dat hij in Zolder op rij 4 zou moeten starten en in Loenhout op rij 1.

FDJ 26 december 2019 om 19:46

Als hij daadwerkelijk na zo’n lange periode van blessureleed gelijk weer top 5 rijdt zegt dat toch wel heel veel over het niveau van het veldrijden.

Pietspeed 26 december 2019 om 19:59

Bedoel je een ‘laag’ of minder niveau? In dat geval; zie je op welke achterstand Stybar en Haussler gereden worden in een uurtje, niet alleen door MVDP, maar ook door Toon met ribfracturen? Beetje meer respect mag wel!

-Stijn- 26 december 2019 om 20:13

Het is toch wel al lang duidelijk dat WvA en mvp uitzonderlijke talenten zijn…

Thijs E 26 december 2019 om 21:50

Als hij morgen top 5 rijdt zegt dat vooral veel over WvA. En de rest heeft dan al een reeks pittige crossen achter de rug. Dat gezegd hebbende, veldrijders maken makkelijker de stap naar de weg dan andersom. Merlier is ook BK in zijn eerste serieuze wegseizoen.

Jan Blokland 26 december 2019 om 23:49

Dat wilde ik ook al schrijven. Helemaal mee eens. Eigenlijk is de uitspraak van Mathieu een beetje denigrerend naar de anderen toe. Goed, maar niet goed genoeg op Toon Aerts na.

xistnc 26 december 2019 om 22:36

Goed dat er ook een keer gevraagd wordt naar het rekken en strekken door Mathieu. Maar met het antwoord is men dan wel heel snel tevreden. Het is namelijk de laatste crossen meer regel dan uitzondering.

Jan 26 december 2019 om 23:41

Tis al bijna gedaan met de crossen voor Vd Poel
Dus veel meer hinder zal die niet krijgen

Wheely 26 december 2019 om 23:44

Ik ken er nog eentje die van rekken en strekken houdt en die doet het best lekker qua uitslagen , lekker blijven doen zou ik zeggen. ;)

Paul Boudreaux 27 december 2019 om 01:08

Looks more like the Secretariat than a normal human being in that picture. Has the same level of God given talent, committment and self-belief as Ayrton Senna. Phenomenon.

yo-eddy 27 december 2019 om 10:00

zonder pech of andere externe factoren rijdt Wout “gewoon” podium, is intrinsiek de op één na snelste veldrijder van het geheel. Zal net als Mathieu wat vinnigheid missen in de eerste crossen maar als hij op zijn van Aerts door blijft malen zijn er weinig die zijn wiel kunnen houden.

Vind trouwens dat Mathieu ook wat logger en zwaarder rijdt dan vorig seizoen, lijkt erg veel te stoempen uit zijn core, komt eigenlijk pas schwung in als hij echt gast geeft. Alsof hij al een poosje in zijn “demarrage” versnelling rijdt en alleen maar de toeren wat omhoog gooit als hij weg wil rijden.

-Stijn- 27 december 2019 om 10:59

Mathieu rijdt op Koksijde na op een lager niveau dan vorig jaar, maar door afwezigheid van Wout valt het gewoon niet zo hard op.

Patrickvanv 27 december 2019 om 11:38

Aan zijn vetpercentage kan het in ieder geval niet liggen,
Uit zijn laatste bodyscan blijkt dat 5.2 % te zijn.

Vreugdenhil 27 december 2019 om 11:43

Dit is ook de eerste keer dat Wout rijdt met een Bianchi in een veldrit. Is deze fiets enigszins oké? Ik kan er weinig over vinden en het lijkt me dat Bianchi weinig geschiedenis heeft met fietsen in de klei. Wie weet is het wel Van Aert’s fiets die ‘m een beetje tegen houdt.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair