Tom Dumoulin richt zich in 2019 volledig op Tour

Tom Dumoulin richt zich in 2019 volledig op Tour

foto: Sirotti

woensdag 25 juli 2018 om 08:44

Tom Dumoulin zal volgend jaar alles in het teken stellen van de Tour de France. Dat bevestigt ploegmanager Iwan Spekenbrink. Dit seizoen was de Giro d’Italia, waarin hij tweede werd, nog het hoofddoel voor de kopman van Sunweb. De huidige Tour de France wordt gezien als een extra door Dumoulin en de ploeg.

“Wij willen natuurlijk ook een keer voor het allerhoogste gaan. En de eindzege in de Tour de France is het summum in het wielrennen”, vertelt Spekenbrink aan De Telegraaf. “Tom Dumoulin bewijst in deze ronde dat hij hier ook voor de hoofdprijs kan meestrijden.”

Kelderman en Oomen
“Volgend jaar zullen we met een voorbereiding die helemaal op de Tour is gericht en met onze sterkst mogelijke ploeg van start gaan. Dan moeten mannen als Wilco Kelderman en Sam Oomen ook helemaal in dienst van Tom rijden”, aldus de Sunweb-manager, die het daar niet bij wil laten. “Wellicht dat we daarbij nog een of twee versterkingen voor in de bergritten halen, maar ook onze talenten worden steeds sterker.”

Dit artikel delen:

101 Reacties

Sonsbach Allstars 26 juli 2018 om 08:20

Om de tour te winnen zou er inderdaad ook aan de ploeg gesleuteld moeten worden. Kelderman helaas shaky, Oomen zie ik wel zitten. Versterkinging zouden niet alleen gehaald moeten worden obv klimkwaliteiten maar ook een eventuele ploegentijdrit waar je geen minuten aan je broek wil krijgen en mogelijk zelfs minuten wil uitdelen :-)
Als je bewezen versterkingen wil zul je ook moeten betalen.
Ervaren mannen: Kreuziger, Porte, Poels, Konig, Kwiatkowski, Jungels
Bewezen talenten: Schachmann, Buchmann, Konrad.
Succes met de puzzel! O ja, deze tour ook eerst nog even uitrijden!

Headlines

Materiaalzone

Populair