‘Tom Dumoulin kan bijna het dubbele verdienen bij Jumbo-Visma’

donderdag 11 juli 2019 om 15:08
‘Tom Dumoulin kan bijna het dubbele verdienen bij Jumbo-Visma’

foto: Cor Vos

Het lijkt er steeds meer op dat Tom Dumoulin op weg is naar Jumbo-Visma. Als we Cyclingnews mogen geloven, dan kan de ronderenner bijna het dubbele verdienen bij de Nederlandse WorldTour-ploeg. De voorkeur van Dumoulin gaat ook uit naar Jumbo-Visma, maar Team Ineos, CCC, UAE Emirates en BORA-hansgrohe hebben eveneens een voorstel gedaan.


Er zal binnenkort meer duidelijk worden over de toekomst van Dumoulin, aangezien de Limburger deze week om de tafel gaat met teammanager Iwan Spekenbrink. Die laatste liet al weten geschrokken te zijn door alle geruchten rond een mogelijke transfer van Dumoulin. “Maar we moeten nu de rust bewaren. We gaan gewoon met hem spreken.”

Volgens Cyclingnews zit Dumoulin met zijn hoofd echter al bij Jumbo-Visma, en hoopt hij dat Team Sunweb zal meewerken aan een ontbinding van zijn contract. Dumoulin zou bij de geel-zware brigade een jaarsalaris kunnen opstrijken tussen de 2,5 en drie miljoen euro, wat bijna een verdubbeling is van zijn huidige salaris van ongeveer 1,5 miljoen euro.

Meer kapers op de kust 
Maar er zijn nog kapers op de kust, aangezien ook Team Ineos en het Poolse CCC verregaande interesse hebben in Dumoulin. Hetzelfde geldt voor BORA-hansgrohe en UAE Emirates, al is het volgens Cyclingnews onwaarschijnlijk dat de 28-jarige renner naar één van deze twee ploegen verkast.

Dit artikel delen:

87 Reacties

edwin S 11 juli 2019 om 19:42

Tom Dumoulin is voor jumbo natuurlijk super interessant . Promo’s mag natuurkijk 1 grote ronde voor zijn eigen kansen . Kunnen prima samen in 1 pploeg

UrbanSteel 11 juli 2019 om 19:49
Quote:
laat die nationalistische elementen lekker achterwege

Daar denken en doen Michel Wuyts en José de Cauwer heel anders over.
Die gaan uit hun dak als een van hun landgenoten wint, helemaal niks fout mee.
IK zie liever Niki Terpstra een etappe winnen als de hier op wielerflits jaren belachelijk gemaakte Wout van Aert.
Het veldrijden zou saai zijn geweest zonder Wout van Aert, die ging tenminste nog achter Mathieu Van Der Poel aan, het volle uur, ik had daar respect voor, ook voor wat hij nu laat zien, wat niet wegneemt dat ik toch liever een Nederlander zie winnen.

Martijn Arensman 11 juli 2019 om 20:07

Jumbo zou wel gek zijn om een renner met een halve knie zoveel geld te geven…

Als ik ondernemer was zou ik hem eerst een wedstrijd zien finishen voordat ik er een € aan zou geven.

arjando.ooms 11 juli 2019 om 20:35

Hoe is zijn duits?

droomteam 11 juli 2019 om 21:23

De eigenaar van Sunweb kan het makkelijk betalen ze hebben pas Corendon nog over genomen voor 2,5 miljard Euro . Als ze hem laten gaan lijkt mij dat ze het wielrennen afbouwen . Terwijl ze de naam Corendon laten bestaan zou ik doorgaan !

achterhoeker 11 juli 2019 om 21:37

Ik zeg doen, beter team en meer poen…van de afkoopsom kan Sunweb weer een goede klassementsrenner binnenhalen

Sonsbach Allstars 11 juli 2019 om 22:09

Bora of Movistar zou ik zeggen

wapperend washandje 12 juli 2019 om 08:04

Jumbo-Visma moet wel gaan oppassen dat ze niet een negatief imago in het peloton gaat krijgen als het gaat om wieler-transfers.
Na Van Aert is Dumoulin de tweede in twee jaar tijd die, nog onder contract staat bij een andere ploeg, lijkt aan te sturen op een breuk met huidige werkgever en daarmee een overgang naar JV lijkt te forceren.

Geen idee wat de rol van JV in de zaak precies is, maar wel opvallend dat er voor het tweede jaar op rij een wielrenner aan hun wordt gelinkt met ‘werkgever-problemen’

mackie 12 juli 2019 om 12:05

Misschien gewoon een voortrekkers rol in het verder professionalisering van het wielrennen. Dat je als team geldt kunt vangen als je een rijder een goede opleiding geeft.

Spurter 29 juli 2019 om 22:00

Dat heeft de tijd vooruit zijn. Als Sunweb wordt gecompenseerd, dan is iedereen blij toch. Sunweb en Dumoulin zijn van elkaar af en Jumbo heeft de beste Nederlandse ronderenner.

Je zou er toch niet aan moeten denken dat Van Aert zijn seizoen 2019 verknoeid zou hebben bij Roompot.

  • 1
  • 2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.