Wellens waagt zich aan dubbel Giro-Tour: “Wilde absoluut naar de Tour”

donderdag 19 december 2019 om 19:30
Wellens waagt zich aan dubbel Giro-Tour: “Wilde absoluut naar de Tour”

foto: Cor Vos

Interview

Tim Wellens gaat voor het eerst in zijn carrière twee grote ronden in een seizoen rijden. Net als afgelopen jaar doet de heuvelspecialist van Lotto Soudal de Tour de France, maar ditmaal neemt hij ook de Giro d’Italia erbij.

Wellens begint zijn nieuwe wielerseizoen later dan anders. Waar hij de afgelopen jaren steevast op Mallorca aftrapte, is nu de Ronde van de Algarve zijn seizoensopener. Daarna doet hij achtereenvolgens de Omloop Het Nieuwsblad, Parijs-Nice, Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen, de Waalse klassiekers, de Giro d’Italia én de Tour de France. “Ik wil absoluut naar de Tour omdat het de grootste en belangrijkste wedstrijd is”, zo vertelt hij aan WielerFlits tijdens de trainingsstage op Mallorca. “Omdat daarvoor er niet superveel koersen zijn, heb ik nu ook de Giro erbij genomen.”

Opnieuw rijdt hij met Omloop Het Nieuwsblad en de Ronde van Vlaanderen twee kasseiklassiekers in het voorjaar, net als afgelopen seizoen. “Aan Omloop Het Nieuwsblad afgelopen jaar heb ik goede herinneringen overgehouden en het pas goed in mijn programma.” Met Philippe Gilbert en John Degenkolb trok zijn ploeg wel nog twee specialisten aan deze winter. “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd”, zegt Wellens daarover. “Met hoe meer ploeggenoten we in de finale, des te beter. Dan is het aan mij om te anticiperen, want ik zal niet wachten op een sprint.”

Of hij later in het jaar ook de Olympische Spelen is nog ongewis. “Het is een beetje mode om je kandidaat te stellen in de pers”, zegt hij lachend. “Ik denk dat het beter is als dat allemaal gecommuniceerd wordt met bondscoach Rik Verbrugghe. Natuurlijk zou ik graag naar de Spelen gaan, maar dat moet allemaal nog besproken worden.”

Voorlopig programma Tim Wellens in 2020
flag-pt Ronde van de Algarve (19 februari – 23 februari)
flag-be Omloop Het Nieuwsblad (29 februari)
flag-fr Parijs-Nice (8 maart – 15 maart)
flag-it Milaan-San Remo (21 maart)
flag-be Ronde van Vlaanderen (5 april)
flag-be Waalse Pijl (22 april)
flag-be Luik-Bastenaken-Luik (26 april)
flag-it Giro d’Italia (9 mei – 31 mei)
flag-fr Tour de France (27 juni – 19 juli)

Dit artikel delen:

4 Reacties

Lance4eva 20 december 2019 om 11:32

Vreemd dat in dit interview niet even is gevraagd naar zijn omgang met hitte.

dingetjep 20 december 2019 om 11:54

Raar programma. Een heel lang blok tussen half februari en eind mei en daarnaast een mengelmoesje van alle koerstypes binnen het wielrennen.

Volgens mij zou hij baat hebben bij een meer gespecialiseerd programma. Lastige eendagswedstrijden gecombineerd met rittenkoersen voor etappezeges. De kasseiklassiekers zou hij dan links moeten laten liggen, maar dat is natuurlijk vloeken in de kerk voor een Belgische renner in een Belgische ploeg. Misschien dat hij daarom net als Benoot eens andere oorden moet opzoeken. Al is het natuurlijk nog afwachten hoe dat uitpakt.

Samlambeej 20 december 2019 om 12:25

Wellens heeft het jaren zonder keien gedaan. Maar als je dan bij je eerste deelname meteen 3de wordt in de Omloop…

dingetjep 20 december 2019 om 13:17

2e deelname Omloop, maar verder heb je helemaal gelijk. Had ik verkeerd in mijn hoofd en even moeten checken.

Maar denk je niet dat Wellens een beetje slachtoffer is van zijn veelzijdigheid? Net als bij Jungels, Sagan en Kwiatkowski is het dan erg lastig keuzes maken. En omdat Wellens net wat minder goed is dan die 3 is het voor hem des te moeilijker om gespecialiseerde renners te verslaan.

Headlines

Materiaalzone

Populair