Tijd tikt voor ploegloze Jempy Drucker: “Ik ben nog niet klaar met wielrennen”

Tijd tikt voor ploegloze Jempy Drucker: “Ik ben nog niet klaar met wielrennen”

foto: Cor Vos

donderdag 25 november 2021 om 15:13

Voor Jempy Drucker tikt de tijd weg. De 35-jarige Luxemburger kreeg van zijn ploeg Cofidis geen nieuw contract aangeboden en zit – eind november – nog altijd zonder ploeg voor 2022. Aan stoppen denkt Drucker nog niet. “In mijn hoofd ben ik nog helemaal niet klaar met wielrennen”, vertelt hij aan WielerFlits.

“Helaas heb ik nog geen nieuws. Er zijn wel wat gesprekken gaande, maar nog niet heel concreet”, laat Drucker weten. “Natuurlijk zit ik momenteel in een moeilijke situatie, maar ik hoop dat een ploeg mij nog de kans wil geven. In mijn hoofd ben ik namelijk nog helemaal niet klaar met wielrennen.”

In 2011 werd Drucker prof bij het toenmalige Veranda’s Willems-Accent, wat momenteel Intermarché-Wanty-Gobert is. Na vier jaar in Belgische dienst maakte hij de overstap naar de WorldTour, omdat BMC hem oppikte. In 2019 en 2020 koerste hij voor BORA-hansgrohe, om afgelopen seizoen uit te komen voor Cofidis. “Zo lang er nog een kans is om door te gaan, wil ik het proberen. Op dit moment heb ik nog geen deadline gesteld voor mezelf”, geeft hij aan. “Maar de tijd tikt niet in mijn voordeel, om eerlijk te zijn.”

Bijdrage leveren
De ervaren Luxemburger heeft een Vuelta-rit, winst in de Ride Londen Classic en twee etappezeges in de Ronde van Luxemburg op zijn palmares staan. Maar te groot voor een continentale ploeg voelt hij zich niet. “Wanneer ben je daar te goed voor? Ik heb grote wedstrijden gereden de afgelopen jaren, ik heb goed werk gedaan voor mijn kopmannen in WorldTour-teams, en ik ben ervan overtuigd dat ik dat nog steeds kan doen. En dat ik een bijdrage kan leveren aan het succes van een ploeg. Maar ik wil graag alle opties open houden.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Murcia 25 november 2021 om 15:30

In mijn ogen altijd een ondergewaardeerde renner geweest bij het grote publiek maar hij was goed op dreef vanaf 2014 tot zo’n twee jaar geleden en dat bij klasse teams als BMC en Bora. Laatste seizoenen wel behoorlijk anoniem en nu 35, dan moet je als het bijna december is je geen illusies meer maken voor een ploeg uit de World Tour en is het zelfs de vraag of je door moet gaan met een klein contract onder dat niveau.

0
Polleke 25 november 2021 om 15:44

Qhuebeka kan hem alsnog oppikken als ze op de valreep hun zaakjes op orde krijgen, desnoods op een ProConti licentie…

0
Maillot à Pois 25 november 2021 om 17:22

Als ie geen betere optie vindt eventueel wegkapitein bij Leopard Cycling?

0
Wheely 25 november 2021 om 17:54

Dan zou ik daar maar een tiktok filmpje over maken, succes gegarandeerd!

0
Vinokourov 25 november 2021 om 23:07

Ik had verwacht dat Intermarche hem nog wel zou opvissen, maar helaas.

0
jappe666 26 november 2021 om 19:00

Ik zat ook aan Wanty en Qhubeka te denken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone