Tiesj Benoot aangereden in Italië met zware blessures tot gevolg

maandag 8 augustus 2022 om 23:06
Tiesj Benoot aangereden in Italië met zware blessures tot gevolg

foto: Cor Vos

Het seizoen van Tiesj Benoot zit erop. De 28-jarige Belg is zondag aangereden door een auto in een afdaling op hoogtestage in Livigno. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De renner van Jumbo-Visma zou meerdere breuken hebben opgelopen, maar is volgens de Belgische krant niet in levensgevaar. Wel kan er een streep door zijn najaar en WK-deelname, waar hij al zeker van was.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Zaterdag trainde Benoot nog samen met onder andere ploegmaat Wout van Aert in België. Hij stak zijn landgenoot nog de draak met zijn nieuwe sokken, waarop ‘half mens, half brommer’ was te zien. Daarna vertrok Benoot met vrouw en dochter naar Italië, om een hoogtestage te combineren met een familie-uitje. Daar ging het tijdens zijn eerste training meteen gruwelijk mis, toen hij zwaar ten val kwam na een aanrijding met een auto.

Volgens zijn management liep Benoot meerdere botbreuken op, maar zijn de vitale organen niet geraakt. De Belg verkeert ook niet in levensgevaar, maar over de precieze kwetsuren is volgens HLN niets gezegd. De grootste zorg zou zijn om hem zo snel mogelijk naar België te vervoeren. Door zijn zware val kan er een streep door de BEMER Classic, de Ronde van Duitsland, het Canadese tweeluik en ook het WK op de weg.

Dit artikel delen:

18 Reacties

Quesada Quesada 8 augustus 2022 om 23:15

Verschrikkelijk.

0
Gebruikersnaam 8 augustus 2022 om 23:18

Hetzelfde bericht is bij andere Belgische kranten toch iets minder sensationeel.

“Het ging om een stevige klap. Benoot ontsnapte aan ergere gevolgen. Hij zou last hebben van de nek, maar zijn situatie is onder controle en hij liep geen blijvende letsels op. Hij wordt in principe eerstdaags naar België overgebracht. Een heelkundige ingreep is evenmin nodig. Op het eerste gezicht moeten enkele weken kinesitherapie volstaan om hem er weer bovenop te helpen.”

0
Maillot à Pois 8 augustus 2022 om 23:33

Dat artikel op HNB is het oudste voor zover ik zie.
Verschillende media, o.a. Sporza, hebben het intussen over meedere botbreuken, als dat zo is zal kine niet volstaan.
Maar er lijkt me nog veel onduidelijk.
In een update meldt HLN nu zelfs dat het niet zeker is dat er wel een wagen bij het ongeval betrokken was. Even afwachten en duimen voor Tiesj dus dat het inderdaad allemaal meevalt, onder de gegeven omstandigheden.

0
Kopinkas 8 augustus 2022 om 23:34

Merkwaardig inderdaad. ‘Benoot zou in het beste geval in de tweede helft van september weer kunnen fietsen’ heet het zelfs bij de groep Het Nieuwsblad / De Standaard….

0
Gebruikersnaam 9 augustus 2022 om 08:28

Ging me niet zozeer over de breuken of de kine. Eerder over de “geen vitale organen geraakt” en “niet in levensgevaar” toevoegingen.

Ondanks de aanwezigheid van geen en niet, vind ik dat onnodig suggestief om het nieuws dramatischer te maken. Vintage HLN dus.

0
John Bidon 8 augustus 2022 om 23:19

Botbreuken. Hopelijk valt schade mee, maar klinkt toch zorgelijk. En bijzonder om te zien dat als er geen vitale organen wordeb geraakt, dat het journaille het afdoet als slechts iets wat het seizoen beëindigt. Terwijl dit natuurlijk een zwaar traumatische gebeurtenis voor Tiesj is waar het wielrennen slechts bijzaak is.

0
Wim Kruithof 9 augustus 2022 om 03:50

Nou, dit inderdaad. Hangt wel een zeer functionele lucht aan de berichtgevingen. Vooral heftig dit, voor hem en zijn familie.

Benoot heeft zijn waarde in de succesformatie al lang bewezen, nu mag er ruimte zijn voor herstel. En daarbij is het emotionele aspect niet minder belangrijk dan het fysieke.

0
Kopinkas 8 augustus 2022 om 23:44

Heel erg voor Benoot, die dit jaar weinig geluk heeft op Italiaanse wegen, en die – getuige zijn podium in San Sebastian – erg goed uit de Tour gekomen was.

En plots zit ik met het fameuze nummer Noodgeval van Goldband in mijn hoofd – tijdens het zingen ervan viel de zanger tijdens hun optreden op Rock Werchter van het podium, maar ondanks een enkelbreuk blééf hij verder zingen – hopelijk zit er voor Benoot ook zoiets in.
Daarom – niet onrespectvol:

Dit is een Benootgeval
Red me uit de brand
‘t Is een Benootgeval
Ik heb het niet meer in de hand

0
Wim Kruithof 9 augustus 2022 om 03:51

Beste Kopinkas, het wordt hoog tijd om de prog in te duiken…

0
Arry1338 9 augustus 2022 om 07:43

De dag erna stond de zanger op Down the Rabbit Hole, op een been, ons toe te zingen. Maar ik betwijfel of Benoot zo goed is dat hij het met een been af kan. Zingen is toch wat anders dan fietsen he.

0
Quincy Adams (aka voorwiel) 8 augustus 2022 om 23:46

Ach nee toch

0
Ivanoviclover 9 augustus 2022 om 00:23

wat een drama weeral. hopelijk is het minder erg dan het wordt voorgesteld.

0
Aart van Woud 9 augustus 2022 om 06:38

Geen fijn bericht. Hopelijk herstelt hij snel!

0
Trucdeluxe 9 augustus 2022 om 07:53

mooi klote, hopen op een spoedig herstel voor de beste man.

0
zietemgaan 9 augustus 2022 om 08:27

Sterkte, hopelijk is de impact niet te groot.. cf Degenkolb, Alaphilippe en meer …

0
bartp25 9 augustus 2022 om 08:56

Aderlating voor tjv en België in het naseizoen. Van Aert gaat hem missen. Spoedig herstel gewenst.

0
Jean Dumas 9 augustus 2022 om 09:59

Dat wordt kraken en piepen met de selecties.

0
Marlin 9 augustus 2022 om 11:06

Jammer dat dit gebeurd is. Maar puur sportief, maakt dit niet zoveel uit. Hij is goed uit de Tour gekomen, heeft de week erna een prachtige Clasica gereden. Maar tot mijn verwondering is hij daarna blijven doortrainen, is hij op hoogtestage vertrokken, en zou hij daarna een programma van eendagswedstrijden rijden tot aan het WK. Dat alles zonder een rustperiode. Een zware fout. Net zoals vorig jaar zou Benoot dan helemaal leeggereden aan het WK beginnen, en geen meerwaarde kunnen betekenen voor de Belgische ploeg.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone