Teuns slaat Vlaanderen over en trekt naar het Baskenland

donderdag 4 april 2019 om 18:40
Teuns slaat Vlaanderen over en trekt naar het Baskenland

foto: Cor Vos

Dylan Teuns zal zondag definitief niet aan de start staan van de Ronde van Vlaanderen. De Belgische puncheur is namelijk de kopman van Bahrain Merida in de Ronde van het Baskenland, die één dag later van start gaat in Zumarraga. De WorldTour-ploeg rekent daarnaast op Rohan Dennis.

Eerder twijfelde Teuns – die de afgelopen week niet fit was – al openlijk aan de Ronde van Vlaanderen. “Als mijn programma niet verandert, wordt de Ronde van het Baskenland mijn volgende wedstrijd”, liet hij weten. Dit betekent dat Teuns nog een jaar moet wachten op zijn debuut in de Ronde.

De 27-jarige klimmer zal maandag dus starten in de Ronde van het Baskenland. Vorig jaar eindigde de Belg nog als elfde in het eindklassement. “Dylan is onze kopman voor het klassement”, zo geeft ploegleider Gorazd Štangelj aan in een persbericht. “Hij is inmiddels weer helemaal fit én in vorm.”

Mark Padun is eindelijk weer terug in het peloton – foto: Cor Vos

Terugkeer van Williams en Padun
Een opvallende naam in de selectie, is die van Stephen Williams. De beloftevolle klimmer tekende eind 2018 een contract bij Bahrain Merida, maar moest door een hardnekkige knieblessure zijn debuut uitstellen. Maandag is het dan zover voor de 22-jarige Williams, vorig jaar nog winnaar van de Ronde de l’Isard.

Verder is het uitkijken naar de eerder genoemde Dennis, Luka Pibernik, Meiying Wang en Grega Bole. De Ronde van het Baskenland betekent ook de terugkeer van Mark Padun. De Oekraïense klimmer heeft dit seizoen door onbekende redenen nog geen wedstrijd gereden.

Selectie flag-bh Bahrain Merida voor flag-es Ronde van het Baskenland (8-13 april)
flag-si Grega Bole
flag-au Rohan Dennis
flag-ua Mark Padun
flag-si Luka Pibernik
flag-be Dylan Teuns
flag-ch Meiyin Wang
flag-gb Stephen Williams

Dit artikel delen:

7 Reacties

kelderfan 4 april 2019 om 18:46

Nu kijken wat Stephen Williams kan doen in dit UWT rondje; dan wel zonder Jan Maas.;)

0
Brabander 4 april 2019 om 18:49

Ik had Dylan wel graag in de Ronde gezien. Zeer positieve verrassing in De Omloop

0
Jan Blokland 4 april 2019 om 18:58

Stangelj zegt: Teuns is weer helemaal beter en in vorm. Hoe kan hij nou weten dat Teuns in vorm is terwijl hij niet meer heeft gekoerst?

0
Joachim 4 april 2019 om 20:17

Tegenwoordig zijn er toch genoeg gegevens beschikbaar waaruit je dat als ploegleider kan afleiden (hartslagmeter, wattagemeter enz…).

0
Verweggistan 4 april 2019 om 19:16

Lijkt mij niet het meest ideale rondje om je seizoen te starten na lang blessureleed.

0
Dolledriesoldebroek 4 april 2019 om 21:39

Teuns toprenner, maar padun een toprenner voor de klimklassiekers in spé.. vooral benieuwd naar zijn uitslagen in de etappes van baskenland

0
Romāns Vainšteins 4 april 2019 om 23:49

Slimme keuze. t’is toch meer een ardennenman en dit is een beter traject naar die koersen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone