‘Team DSM wilde zelf onder de verbintenis van Hirschi uit’

woensdag 6 januari 2021 om 20:05

foto: Cor Vos

Het plotse vertrek van Marc Hirschi bij Team DSM en zijn transfer naar UAE Emirates deed veel stof opwaaien. Waarschijnlijk ging het vooral om geld, schreef het Zwitserse Blick. De waarheid ligt iets gecompliceerder, zegt Team DSM.

Marc Hirschi is nu fietsmiljonair’, kopte Blick eerder vandaag. Volgens de Zwitserse krant kan een meningsverschil niet worden uitgesloten, maar heeft de opvallende transfer waarschijnlijk voornamelijk financiële redenen en kan de winnaar van een Touretappe en de Waalse Pijl bij zijn nieuwe werkgever een miljoen Zwitserse frank (omgerekend zo’n 923.000 euro) verdienen. Naar verluidt verdiende hij in 2019 als neoprof nog het minimumloon van 29.370 euro.

De waarheid is iets gecompliceerder, liet Team DSM weten aan Het Laatste Nieuws. Volgens de ploeg van Iwan Spekenbrink is Hirschi niet weggekocht. Ook zondigde UAE Emirates niet tegen het herenakkoord tussen ploegen om niet elkaars renners over te nemen, terwijl die nog onder contract staan. Daarom zou UAE Emirates Team DSM ook geen afkoopsom verschuldigd zijn. Volgens de krant wilde DSM blijkbaar zelf onder de lopende verbintenis uit.

Om juridische redenen werd het vertrek van Hirschi pas laat bekendgemaakt. Over waarom de ploeg zonodig af wilde van de beloftevolle renner, doet Team DSM geen uitspraken.

Dit artikel delen:

72 Reacties

Murcia 7 januari 2021 om 11:29

De afdeling communicatie bij DSM is nog steeds niet op niveau zie ik, dit statement leidt alleen maar tot meer speculatie. Het begint toch echt wel pijnlijk te worden om jaar na jaar op een rare manier renners te zien vertrekken bij de ploeg. Geef gewoon aan waar de (financiële) schoen wringt. Dat schept duidelijkheid en creëert meer begrip voor het standpunt van de ploeg.

0
platteprijs 7 januari 2021 om 12:34

De afdeling communicatie van DSM staat waarschijnlijk tenenkrommend te kijken hoe de communicatie bij de ploeg van Spekenbrink is geregeld (al hadden ze dat kunnen weten als ze het wielrennen zouden volgen).

0
Scott Sunderland 7 januari 2021 om 11:46

Werd er maar gezegd dat het hier “gewoon” om financiën gaat. Details kunnen ze verder voor zich houden dan. Maar nu wordt er natuurlijk van alles gedacht, tot doping aan toe. Slechte communicatie !!

0
Derrick 7 januari 2021 om 12:07

Ik vind €29 000 nu ook wel bijzonder mager voor een wereldkampioen bij de beloften.

0
Polleke 7 januari 2021 om 12:48

Hij was het er toen mee eens, dus is het ok…neo’s tekenen verplicht voor 2 jaar, zo dom is DSM dus toch niet geweest…

0
Chris Van Uden 7 januari 2021 om 15:00

Misschien wil hij graag met landgenoot Gianetti werken he, kan ook…
Pakte voor Pogacar ook goed uit..

0
Jean Dumas 7 januari 2021 om 15:07

In de wielersport is niets wat het lijkt. Toch zou het goed zijn voor de populariteit van de sport transparanter te zijn over dit soort zaken.

0
Chekie 7 januari 2021 om 16:17

Welke bij dit team vertrokken renner bij heeft minimaal het zelfde gepresteerd bij een andere ploeg?

0
Murcia 7 januari 2021 om 16:28

Kittel, die ging bij DQS nog beter rijden.

0
harryjohan71 7 januari 2021 om 16:41

Kittel was bij beide ploegen zeer succesvol. Volgens mij kun je niet zeggen dat hij nog beter ging presenteren. Laatste jaar bij bij Sunweb/Giant was niet goed, maar de jaren daarvoor waren de resultaten super.

0
lander luypaert 7 januari 2021 om 17:13

Kittel, Kamna, Geschke, Teunissen. Ik kan er nog wel wat opnoemen.

0
Murcia 7 januari 2021 om 18:36

@Lander
Kamna is inderdaad ook een goed voorbeeld, Wat mij vooral bijblijft is dat Iwan uitstekend er in slaagt om zijn ploeg telkens weer opnieuw uit te vinden maar dat het er op lijkt alsof ze last hebben van hetzelfde probleem als waar Van Gaal tegenaan liep. Jonge sporters naar succes leiden en als die eenmaal de prijzen hebben gepakt blijken ze koste wat kost weg te willen, althans een opvallend hoog percentage. De supertalenten die ze nu hebben zijn Leknessund en Brenner wordt echt interessant wat er met hen gaat gebeuren als deze jongens dezelfde curve als Hirschi laten zien. Blijft het dan bij het Niemand is groter dan de ploeg?

0
DeGroteMolen 7 januari 2021 om 18:27

Bijzonder jammer, had Hirschi graag in een Nederlands georiënteerde ploeg gezien. DSM zal wel gegronde redenen hebben deze topper in wording weg te laten gaan. Er zal wel juridische geheimhoudingsplicht afgesproken zijn, vandaar ‘ geen commentaar’ . Hoe staat DSM tegenover ketonengebruik? Wellicht dat een reden?

0
  • 1
  • 2