Taylor Phinney vecht nog altijd tegen knieproblemen

donderdag 4 juli 2019 om 08:37
Taylor Phinney vecht nog altijd tegen knieproblemen

Taylor Phinney, midden - foto: Cor Vos

Taylor Phinney heeft vijf jaar na zijn zware valpartij op het Amerikaans kampioenschap wielrennen nog altijd last van zijn knie. De coureur van EF Education First is mede daarom ook blij dat hij deze zomer geen Tour de France rijdt, laat hij weten op social media.

Sinds zijn crash in de zomer van 2014 is Phinney niet meer de oude. Ook begin 2019 had de Amerikaanse hardrijder last van zijn knie. “Ik voel mij niet op mijn best nadat ik met knieproblemen kampte dit voorjaar… en de laatste vijf jaar. De Tour de France is te wreed om te rijden zonder 100% inzet en het team verdiend de beste, meest gefocuste renners aan de start”, schrijft Phinney.

“Persoonlijk ben ik blij en opgelucht dat ik een rustige zomer heb. Ja, de Tour de France is geweldig, maar ook heel overweldigend als het gaat om je bewegen tussen de energie van andere renners in het peloton en zeeën van fans. En dat terwijl jouw lichaam aan zijn absolute limiet zit voor drie weken”, aldus de 29-jarige coureur. De laatste wedstrijd die Phinney reed was de Tour of California in mei.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Scott Sunderland 4 juli 2019 om 09:00

Phinney is echt geen goede wielrenner meer en geen schim van het talent dat hij was. Uiteraard door dat ongeluk. Na dat ongeluk besloot hij toch verder te fietsen als prof, hoewel de verzekeringsmaatschappij veel geld wilde uitbetalen. Maar alleen als hij zou stoppen als wielerprof.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone