Swabo Ladies, BEAT, Fernando Gaviria, Toms Skujiņš, Tour de Feminin
foto: WielerFlits
zondag 8 juli 2018 om 20:00

Swabo Ladies, BEAT, Fernando Gaviria, Toms Skujiņš, Tour de Feminin

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over de gele trui van Fernando Gaviria, een bijzondere fiets van Toms Skujiņš, de Swabo Ladies en de Tour de Feminin.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Swabo Ladies wordt UCI-ploeg in 2019

De vrouwenploeg van Swabo wordt volgend jaar een UCI-ploeg. De formatie is een mix van clubteams Swift, Avanti en Bollenstreek en wil clubrensters meer kans geven om tussen de profs te rijden, laat volger Peter van der Veen weten op Twitter. Dit is een reactie op de krimpende clubkalender binnen Nederland. Swabo heeft naast een eliteploeg ook plaats voor jongerenselecties die door kunnen stromen binnen de club.


Nõmmela bezorgt BEAT tweede UCI-zege

Aksel Nõmmela heeft in België de GP Albert Fauville (UCI 1.2) op zijn naam geschreven. De Estse renner bezorgde de Nederlandse formatie van BEAT Cycling Club de tweede UCI-overwinning van dit seizoen. Nõmmela kwam solo over de streep, voor de Nederlander Mathijs Paasschens. Glenn Debruyne werd derde. De GP Albert Fauville is een eendagskoers rondom Fleurus, in de Waalse provincie Henegouwen.


Gaviria pas tweede Colombiaan in het geel

Fernando Gaviria verscheen vandaag in de gele leiderstrui aan de start van de tweede etappe van de Tour de France. Hij was daarmee pas de tweede Colombiaan in de historie van de koers die dat flikte. In 2003 was Victor Hugo Peña Grisales de allereerste uit het Zuid-Amerikaanse land. Peña mocht destijds drie dagen de leiderstrui dragen. Overigens raakte Gaviria hem vandaag ook weer kwijt.


Toms Skujiņš probeert het op een andere fiets

Een grappig beeld voorafgaand aan de etappe van de Tour de France. Toms Skujiņš schreef zich namelijk in voor de tweede etappe met een wel heel bijzondere fiets. De Letse kampioen tijdrijden koos voor een elektrische fiets van Trek om zich door het publiek te wurmen. In ieder geval had hij een bel om zich hoorbaar te maken!


Slotetappe zet klassement in Tsjechië op zijn kop

De laatste etappe van de Tour de Féminin heeft het klassement volledig op zijn kop gezet. De Tsjechische 2.2-rittenkoers voor vrouwen, waarin Floortje Mackaij eerder deze week twee ritten wist te winnen, is uiteindelijk gewonnen door Leah Thomas van UnitedHealthcare. Zij bleef Yelyzaveta Oshurkova en Sophie De Vuyst voor. De Belgische soleerde naar de ritzege in de 90 kilometer lange slotetappe rondom Varnsdorf. Mackaij werd zevende op meer dan vier minuten en sloot de ronde af als achtste in de eindrangschikking.


Evenepoel heerst met twee ritzeges en eindzege in Luxemburg

Daar is de (bijna dagelijkse) update van Remco Evenepoel. Het Belgische toptalent won vandaag, na de eerste etappe, ook de tweede etappe van de Luxemburgse rittenkoers GP Gènérale Patton voor junioren. In het algemeen klassement had de toekomstig renner van Hagens Berman Axeon en Quick-Step Floors een voorsprong van 2.40 op de nummer twee Mattia Patrucci. De nummer drie volgde op meer dan vijf minuten.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
8 juli 2018 20:04
Een half minuutje slechts op de nummer 2, is Evenepoel ziek of wat is daar gebeurd?
8 juli 2018 20:05
De nummer 3 dan wel weer op 3 minuten.
8 juli 2018 20:06
Ze m op Remco!
8 juli 2018 20:08
Die Mattia Petrucci wordt een hele grote.
8 juli 2018 20:28
Dikke middenvinger van Evenepoel aan de UCI lijkt het wel. "Ahzo, ik mag niet naar de beloften overstappen? Oké, dan win ik elke wedstrijd waar ik start, liefst met enkele minuten voorsprong." Ik mag 'm nu al. :-)
8 juli 2018 21:22
@xistnc
Klopt! Hij is nu al 1.97 en met de stiletto's van z'n moeder ontstijgt ie de 2 meter!
8 juli 2018 21:36
“Gaviria pas tweede Colombiaan in het geel”.
Leuk, maar waarom dan geen berichtje over Dion Smith, de eerste kiwi die in de Tour een klassement aanvoert en de bijbehorende trui mag aantrekken?
Een interviewtje zou helemaal tof zijn, maar om de één of andere duistere reden schijnen daarvoor alleen Nederlandstaligen in aanmerking te komen in dit mondiale circus.
8 juli 2018 21:48
Lees trouwens nergens hoe het nu is met Gavaria
8 juli 2018 21:59
Als jij de scepter overneemt en me inseint doe ik alle interviews Jacco, een dubbel Moscon Reichenbach inclusief tolkerij als het moet.
9 juli 2018 02:22
Dus meneer Quintana heeft nooit geel om gehad?
9 juli 2018 17:57
Mooie opsteker voor Sofie De Vuyst, na het missen van de nationale titel!

Reacties zijn gesloten.