Snelle Sam Welsford tekent tweejarig contract bij Team DSM
Welsford (met de groene helm) in actie tijdens de Spelen van Tokio - foto: Cor Vos
woensdag 24 november 2021 om 13:31

Snelle Sam Welsford tekent tweejarig contract bij Team DSM

Sam Welsford komt in 2022 en 2023 uit voor Team DSM. De 25-jarige Australiër, die als baanwielrenner al mooie adelbrieven wist te verzamelen, heeft voor twee jaar getekend bij de ploeg van Iwan Spekenbrink.

Welsford kennen we vooral uit het baanwielrennen. De Australiër wist al meerdere wereldtitels te veroveren, zowel bij de junioren als de profs. Zo maakt hij al jaren deel uit van de succesvolle Australische achtervolgingsploeg, met wereldtitels in 2016, 2017 en 2019. Hij werd in 2019 bovendien ook wereldkampioen op de scratch. Verder is hij meervoudig Australisch kampioen op de baan en won hij meerdere Wereldbekers.

Ook op de weg heeft Welsford inmiddels al aardig wat laten zien. Zo kroonde hij zich al een keertje tot Australisch criteriumkampioen, was hij de beste in de Bay Classics Series en won hij eerder dit jaar de slotrit van het Santos Festival of Cycling, de alternatieve Tour Down Under. Team DSM ziet een talentvolle sprinter in Welsford en is er dan ook als de kippen bij om hem een tweejarig contract aan te bieden.

Alles op het wegwielrennen 
“Ik ben heel erg blij dat ik nu deel uitmaak van Team DSM. Deze ploeg staat bekend om het ontwikkelen van renners en ik kan niet wachten om met alle gedreven stafleden en coureurs samen te werken”, is de eerste reactie van Welsford, die zich vanaf nu meer zal gaan richten op het wegwielrennen. “Volgend jaar staat alles in het teken van leren, maar ik hoop dat snel te doen en onderweg ook al mooie resultaten te behalen.”

Rudi Kemna, hoofdcoach binnen Team DSM, is enthousiast over de nieuwste aanwinst. “Sam heeft veel tijd doorgebracht op de baan en hij brengt ervaring en kracht mee bij zijn fulltime overstap naar het wegwielrennen. Hij is gemotiveerd en gedreven en we denken dat hij goed zal passen binnen onze filosofie en manier van werken. We kijken ernaar uit om met hem samen te werken en hem naar een hoger niveau te stuwen. Hij zal onze sprinterskern versterken.”

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
24 november 2021 13:32
Slim dat ze maar contracten van 2 jaar meer geven, daar komt toch miserie van anders
24 november 2021 13:34
Met al die renners die vertrekken moeten ze wel wat opvullen natuurlijk. Hopelijk heeft deze jongen niet te veel talent; anders is het na een jaar weer ruzie.
24 november 2021 13:39
Vind ik verrassend en een mooie zet. Welsford is uitstekend op de baan en de gok is natuurlijk of hij de stap naar de weg succesvol kan maken maar dit is wel iemand met specifieke kwaliteiten, met name zijn sprint kan een wapen zijn was dit jaar al een keer succesvol in de Santos Tour voor een Kaden Groves. Aussies hebben bovendien een uitstekende mentaliteit.
24 november 2021 13:53
Heeft met Degenkolb een uitstekende leermeester volgend jaar! Toch mooi dat een Wereldkampioen gewoon tekent bij DSM, ondanks dat veel azijnpissers denken dat niemand daar nog heen wil.
24 november 2021 14:03
Ben benieuwd. Is supersnel in de sprint, maar zelfs op de baan in de duurnummers zakt ie er vaak door. Blinkt op de weg ook vooral uit in criteriums, afwachten wat dat na 4 uur koers geeft.
24 november 2021 14:21
Wat snel is komt goed.
24 november 2021 14:51
Heeft de redactie het "Sam Welsford wil weg bij DSM" artikel al klaar?
24 november 2021 15:01
contract van 2 jaar? Nou ja voor wat het waard is.
24 november 2021 16:08
De reacties onder de artikelen over DSM worden ook wel eentonig.
24 november 2021 17:39
Mooi staaltje CoOpErAtIoN, voor wat het waard is.

Reacties zijn gesloten.