Shilov bezorgt Lokosphinx de zege in Ordiziako Klasika, Bol zesde
foto: Sirotti
dinsdag 25 juli 2017 om 14:21

Shilov bezorgt Lokosphinx de zege in Ordiziako Klasika, Bol zesde

De 94ste editie van de Prueba Villafranca-Ordiziako Klasika is gewonnen door Sergey Shilov. De 29-jarige Rus verschalkte in de opwarmer voor de Clásica San Sebastián de Spanjaard Benjamin Prades en Dmitry Strakhov, een ploeggenoot van Shilov. Laatstgenoemde won onlangs ook al de Trofeo Matteotti. Jetse Bol werd zesde.

Bol aan het front
Een kopgroep van 23 renners kleurde in het Baskenland de koers. Onder hen was onze landgenoot Jetse Bol. In het peloton deden vooral Movistar en Orica-Scott, de enige WorldTour-ploegen die hier aanwezig waren, het achtervolgingswerk. Dat resulteerde erin dat de vluchters op elf kilometer voor het einde werden teruggepakt.

Diverse aanvallen volgden, maar het was Adam Yates die het juiste moment koos. Vorig jaar won zijn tweelingbroer Simon deze koers nog en het leek erop dat ook Adam dat kunstje ging flikken. In de laatste honderd meter kwamen de achtervolgers toch nog over hem heen, waarna Shilov aan het langste eind trok. Bol werd in zijn kielzog knap zesde.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
25 juli 2017 14:48
Aardig resultaat van Bol, zelf zegt hij er het volgende over:
Quote:
Dag in de aanval in #OrdiziakoKlasika Laatste klim knuppel te hard 't hoenderhok ingesmeten!Door het achterraam er weer uit! 6e in de sprint


Benieuwd wat hij in de Vuelta kan straks.
25 juli 2017 18:06
Mooi om te zien dat power resultaten begint te rijden. Gigantisch talent maar is er nog niet uitgekomen na die zeldzame blessure

Reacties zijn gesloten.