Serge Pauwels gaat dit jaar niet naar de Tour de France

vrijdag 21 augustus 2020 om 09:18
Serge Pauwels gaat dit jaar niet naar de Tour de France

foto: Cor Vos (archief)

Serge Pauwels is een vaste klant in de Tour de France, maar de renner van CCC zal dit jaar niet deelnemen aan de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Pauwels had een tijdje last van een virale infectie. “Ik voel mij nu weer fit, maar de Tour is onmogelijk geworden.”

De 36-jarige Pauwels onderging drie dagen voor de Tour de l’Ain een coronatest. “Die was negatief, maar ik had wel een virale infectie te pakken”, zo vertelt hij aan Het Nieuwsblad. De ervaren klimmer moest dan ook passen voor de Tour de l’Ain en het Critérium du Dauphiné.

“Ik voel mij weer fit. Ik heb donderdag nog een laatste test gehad. Als die goed is, kan ik weer beginnen trainen. Maar omdat ik geen competitie in de benen heb, is de Tour onmogelijk geworden.” Dit betekent dat er een einde komt aan de reeks van vijf Tours op rij voor Pauwels.

“Normaal gezien zou ik dit seizoen de Tour en de Vuelta rijden. Nu wordt dat allicht enkel de Vuelta”, zo vertelt de renner, die einde contract is bij het noodlijdende CCC. In mei spraken we Pauwels nog over zijn toekomst. “Of ik nog renner ben in 2021? Dat is in elk geval de bedoeling. Ik bekijk het positief. Het peloton wordt steeds jonger. Dan denk ik dat er ook meer nood is aan ervaring.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

jvh93 21 augustus 2020 om 09:23

Israel heeft vast nog wel een plekje om de gemiddelde leeftijd weer wat hoger te brengen

0
Michelangelo 21 augustus 2020 om 09:39

Ik heb het genoegen gehad om hem een paar keer te ontmoeten. Iemand die professioneel met zijn vak bezig is, maar misschien net dat laatste beetje maniakale mist wat de huidige toppers wel hebben.

Het is wel een renner met een iets bredere kijk op de koers en op het leven. Sympathiek, goed verhaal. Ik hoop dat hij nog een plek gaat vinden na CCC. Hij past zeker nog in het peloton qua niveau. Niet als (veel)winnaar, maar wel als wegkapitein of veteraan in een hele jonge ploeg.

En anders zou ik hem graag terug zien als analist o.i.d. Er komt in ieder geval meer zinnigs uit dan bij sommige anderen die regelmatig terugkomen in Extra Time Koers.

0
Cochise 21 augustus 2020 om 10:28

+1

0
Murcia 21 augustus 2020 om 14:08

Mooie ploegoudste voor Wanty. Hilaire moet maar eens een telefoontje plegen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone