Sanne Cant blij met vijfde plaats in Merksplas: “Dit is mijn echte niveau”

maandag 23 november 2020 om 17:41
Sanne Cant blij met vijfde plaats in Merksplas: “Dit is mijn echte niveau”

foto: Cor Vos

Sanne Cant zette afgelopen weekend in de Superprestige van Merksplas de beste prestatie van haar seizoen neer. De Belgische kampioene werd vijfde op een ruime halve minuut van winnares Lucinda Brand. “Ik heb nooit gepanikeerd, de buitenwereld wel”, geeft Cant aan.

“Het enige wat ik kan doen, is antwoorden met de pedalen”, vertelt de 30-jarige veldrijdster. Eerder dit seizoen wist Cant al twee keer zesde te worden, in de Rapencross van Lokeren en de Jaarmarktcross van Niel.

De vijfde plaats, achter vier Nederlandse dames, geeft Cant vertrouwen. “Het ging goed. Dit is mijn echte niveau. Vorige week in Leuven was het slecht omdat ik mijn rug blokkeerde tijdens de opwarming. Een oud zeer dat steeds vaker terug keert”, geeft de kopvrouw van IKO-Crelan aan.

Komend weekend doet Cant de dubbel Kortrijk-Tábor. “Het eerste dubbel weekend van het seizoen. Door de verplaatsing naar Tábor zullen sommige dames misschien Kortrijk overslaan. De vliegtuigcharter van Golazo naar Tsjechië gaat blijkbaar niet door omdat er weinig gegadigden zijn en de speciale dure charter van de mannen zit al vol. Wij gaan dus met de auto”, legt ze uit.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Murcia 23 november 2020 om 17:52

De prestatie was goed maar een zin als: “Het enige wat ik kan doen, is antwoorden met de pedalen” is passend na een overwinning en niet bij een vijfde plek. Sanne was diep beledigd door de feitelijke constatering van Herijgers aangaande de belgische vrouwen maar deze klassering doet aan zijn woorden niets af.

0
Beekman 23 november 2020 om 18:30

Dat zei ze recent ook nog, eens kijken hoe de komende weken uitpakken en f ze weer de oren gewassen krijgt.

0
Michelangelo 23 november 2020 om 18:45

Als ze niet gepanikeerd heeft, dan is er iets goed mis met haar.

Je wordt als ex wereldkampioen en dikbetaalde prof uit de wielen gefietst. Week in, week uit. Je loopt achter de feiten aan. In een seizoen dat erg onzeker is, en waar crossen zomaar weg kunnen vallen.

IK zou panikeren. En niet zo’n beetje ook. Zeker als ik ook vorig seizoen erbij zou pakken, waar het ook al bagger was qua prestaties.
Of ik zou de conclusie trekken dat ik over mijn top heen ben, en dat ik lekker moet blijven trainen en fietsen voor mijn plezier, en dat iedere ereplaats is meegenomen. En dan zou ik niet panikeren, mijzelf niet frustreren over artikelen over het niveau van de Belgische crossers, en lekker voor mijn lol m’n rondjes blijven rijden.

Antwoorden met je pedalen… welk antwoord geef je als je 5e wordt en daarmee al van de daken schreeuwt dat je niet hebt gepanikeerd??

0
Gitan 23 november 2020 om 19:03

Dikbetaald… Valt wel mee denk ik.

0
Murcia 23 november 2020 om 19:51

Onderschat haar totale inkomsten niet, Cant verdiende vorig jaar een kleine 25000 euro aan prijzengeld (voor belastingen) Ze pakte als Wereldkampioene zo’n 2500 euro startgeld per optreden en daarbij nog een salaris. Dat moet in haar jaren als wereldkampioene een totaalbedrag tussen 125 en 150000 euro wel hebben opgeleverd schat ik zo. Peanuts voor Matthieu en Wout maar zeker niet onaardig.

0
Massimo Bataille 23 november 2020 om 23:52

Misschien gewone realiteit dat ze niet meer de allerbeste is? Misschien vol vertrouwen dat ze nu op de tweede rij meedoet, en dat ze met misschien nog 2% beter te komen wel op de eerste rij meedoet.
Dat ze nog meedoet of beter is dan de concurrenten van vroeger, maar dat er gewoon een paar betere meisjes zijn bijgekomen?
Je rijdt geen top-10 of top-5 in topsport ‘voor de lol’.
Als iedereen die niet meedoet voor de overwinning, maar wat moet rondcrossen of zelfs bijna stoppen, rijd je nog met 5 dames rond.
Ze behaalt nog altijd een goed niveau, gewoon net niet genoeg voor de absolute toppers, niets mis mee.

0
Melkzuur 23 november 2020 om 20:11

Het is met het niveau van het vrouwenwielrennen in het algemeen, en van het veldrijden in het bijzonder erg, erg triestig gesteld in België. Moeilijk te begrijpen, want ik ben ervan overtuigd dat er voor (Belgische) sportvrouwen enkel in het tennis meer te verdienen valt. Als België een veldrijdster zou hebben als Alvarado (jong, vlot, sympathiek, en vooral heel erg goed), dan zou die massa's geld verdienen. Denk er maar eens over na: al het geld dat de Nederlandse veldrijdsters verdienen komt uit België: de ploegen zijn Belgisch, de sponsors zijn Belgisch, de organisatoren zijn Belgisch, het prijzengeld komt uit België. Hopelijk komt er ooit verandering in, maar het zal nog niet voor onmiddellijk zijn, vrees ik.

0
Lalsacien 24 november 2020 om 07:25

Golf, daar valt ook nog wat te halen!

0
Beekman 24 november 2020 om 19:39

@Melkzuur, over nadenken gesproken, je kan beter eens eerst goed nadenken voordat je hier wat onzin neerzet. Inderdaad staan de Nederlandse dames een trap hoger dan de Belgische, en wat maakt het uit dat veel ploegen uit Belgie komen (niet allemaal) geld eveneens voor de wedstrijden, die worden ook buiten Belgie georganiseerd, en het prijzen en of startgeld zal dan echt niet uit Belgie gefinancieerd worden. Ik zou dat Belgisch brilletje eens afzetten, denk dat je meer moeite ermee hebt dat de Nederlandse dames jouw landgenotes naar huis rijden.

0
Melkzuur 25 november 2020 om 13:12

Wat is er onzin? Dat het triestig gesteld is met het niveau van het Belgische veldrijden bij de vrouwen en dat er geen onmiddellijke verbetering op komst is? Probeer dat maar eens te weerleggen.
De enige reden die ik kan bedenken waarom je zo gepikeerd reageert, is dat je werkzaam bent in het Belgische vrouwenwielrennen, en je je dus persoonlijk aangevallen voelt. Of je vriendin/dochter/… is een Belgische wielrenster, dat kan ook. En dat ik er moeite mee heb dat de Nederlandse dames hier komen winnen, is maar deels waar. Ik supporter immers in de eerste plaats voor Betsema, meer dan voor om het even welke Belgische.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone