‘Rentree Egan Bernal mogelijk in Vuelta a Burgos’

maandag 4 juli 2022 om 12:07
‘Rentree Egan Bernal mogelijk in Vuelta a Burgos’

foto: Cor Vos

Egan Bernal kan zich langzaam maar zeker opmaken voor zijn terugkeer in het peloton. Mogelijk is de Vuelta a Burgos die op dinsdag 2 augustus van start gaat, zijn eerste koers sinds zijn zware ongeval in januari. Dat meldt de Gazzetta dello Sport.

De Italiaanse sportkrant laat weten dat de klassementsrenner van INEOS Grenadiers van 5 tot 25 juli een hoogtestage afwerkt in Andorra. De Colombiaan sluit aan bij een groep ploeggenoten die toewerkt naar de Vuelta a España, die op vrijdag 19 augustus in Utrecht begint. Het zou gaan om Laurens De Plus, Ethan Hayter, Carlos Rodríguez en Pavel Sivakov.

Naar verwachting komt medio juli meer duidelijkheid over de comeback van de 25-jarige Bernal. Een mogelijkheid die op tafel ligt en momenteel het meest waarschijnlijk is, is de Vuelta a Burgos (2-6 augustus). Afgelopen jaar kwam de Colombiaan ook al in actie in de Spaanse etappekoers. Later moet blijken of hij ook van de partij kan zijn in de Vuelta a España.

Bernal raakte op 24 januari tijdens een trainingsritje op zijn tijdritfiets zwaargewond bij een botsing met een bus. Daarbij brak hij zijn dijbeen, knieschijf en verschillende rugwervels. Ook liep hij een klaplong op. De winnaar van de Tour de France 2019 en de Giro d’Italia 2021 onderging meerdere operaties, maar is ondertussen weer aan het trainen.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Aart van Woud 4 juli 2022 om 12:16

Goed nieuws, hopelijk bereikt hij zijn oude niveau weer.

ThorHushovd 4 juli 2022 om 12:20

Eerder hebben ze duidelijk gemaakt dat een grote ronde 100% geen optie is dit jaar en dan nu alsnog overwegen om dat op zijn programma te zetten? Dat geloof ik simpelweg niet. Als hij al kan koersen in augustus dan gaan ze hem niet gelijk 3 weken achter elkaar de weg op jagen, lijkt me ridicuul. Burgos en later het najaar, dat zou al fantastisch zijn!

Verder gun ik hem z’n rentree zeker en hopelijk komt hij sterker terug dan ooit.

Jean Dumas 4 juli 2022 om 12:44

Testen in Burgos. Zonder verwachtingen beginnen in de Vuelta. Als het kan, dan kan het.

thorsen 4 juli 2022 om 13:56

Hij hoeft de Vuelta natuurlijk ook niet uit te rijden als het niet gaat. Enige is natuurlijk dat de plekjes bij Ineos duur zullen zijn, dus dat is een overweging die het team moet maken.

Steven_E 4 juli 2022 om 14:26

Maar als hij de Vuelta niet uitrijdt dan gaat hij daar de komende jaren telkens aan herinnerd worden. En allicht veroordeeld tot eeuwig talent dat nooit nog een grote ronde zal

Steven_E 4 juli 2022 om 14:26

… winnen.

Shinzawai 4 juli 2022 om 16:15

@Steven_E: Bernal heeft de Giro en de Tour al gewonnen, dus dat zal niet zo snel gebeuren.

ThorHushovd 4 juli 2022 om 18:29

OMG lol haha

Steven_E 4 juli 2022 om 21:02

“nooit nog” zei ik, oftewel nooit meer. Stel dat Bernal slecht presteert in de Vuelta en eruit moet in week 2. Bij sommige sporters en voor sommige volgers zou 1 + 1 gelijk zijn aan 3. En 3 betekent dat hij nooit nog een grote ronde zal winnen :-)

harryjohan71 4 juli 2022 om 21:17

@Steven E waarom Evenepoel hierbij halen? Bernal en Evenepoel zijn niet met elkaar te vergelijken. Bernal heeft zijn verwachting als ronde renner op WT al lang ingelost. Dit is ook niet de 1e harde val waarvan Bernal terugkomt. Bovendien geven ze hem de tijd om terug te komen zonder druk om direct te presenteren.

Vierkante Wielen 4 juli 2022 om 14:36

Het lijkt mij heel sterk op basis van de eerdere filmpjes. Die waren meer ter promotie dat het de goede kant op ging. Maar als je anderhalve maand geleden pas op de pedalen kon staan en een ‘sprintje’ kon trekken zou ik hem niet in een profkoers verwachten.

Altijd wel benieuwd naar het fysiologische deel, of het een ander renner is geworden door andere spieropbouw, of ie dezelfde wattages kan trappen of wellicht zelfs meer.

Gun hem het beste maar zou lekker focussen op volgend jaar en nu lekker blijven trainen.

Dayer Quintana 4 juli 2022 om 20:36

De Vuelta lijkt me echt vroeg, de Ronde van Lombardije kan nog een interessant doel zijn.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone