Renner zoekt team 2019: David Per, Cyrus Monk
Per haspelt de tijdrit in de BinckBank Tour 2017 af - foto: Sirotti
dinsdag 16 oktober 2018 om 15:49

Renner zoekt team 2019: David Per, Cyrus Monk

In de nieuwe rubriek Renner zoekt team, bundelt WielerFlits alle renners die naarstig op zoek zijn naar een nieuwe werkgever voor 2019. In de eerste aflevering komen WorldTour-renner David Per en Australisch U23-kampioen Cyrus Monk aan bod.

David Per
Twee jaar geleden geleden maakte David Per furore in het beloftencircuit. Hij werd vierde in Gent-Wevelgem U23, om twee weken later de Ronde van Vlaanderen voor beloften te winnen. In een sprintje met zeven, liet hij Jonathan Dibben (Sky), Corentin Ermenault (Vital Concept), Amund Grøndahl Jansen (LottoNL-Jumbo), Krists Neilands (Israel Cycling Academy), Artem Nych (Gazprom-RusVelo) en voormalig toptalent Adrien Costa (inmiddels gestopt) in het stof happen.

Diverse profteams kregen de nu 23-jarige Sloveen op de radar. Hij legde onder andere een test af bij LottoNL-Jumbo, maar uiteindelijk zette Per zijn krabbel onder een contract bij Bahrain Merida. Daar werd hij vooral als knecht ingezet, maar kon hij zijn prestaties in het beloftencircuit nimmer bevestigen. De WorldTour-ploeg besloot zijn contract niet te verlengen. De Sloveen zit nog altijd zonder contract voor 2019 en dat zorgt ervoor dat een fan voor hem op de bres springt.

Cyrus Monk
De toekomst van Cyrus Monk leek bij EF Education First-Drapac te liggen. De laatstejaars belofte werd aan het begin van het jaar U23-kampioen op de weg in Australië en rijdt voor Drapac-EF, de opleidingsformatie van de Amerikaanse WorldTour-ploeg. Monk kan goed uit te voeten in het klassieke Vlaamse werk, getuige zijn tiende stek in de Ronde van Vlaanderen U23 van eerder dit jaar. In 2017 werd hij ook al veertiende in Omloop Het Nieuwsblad voor espoirs.

Dit najaar was Monk stagiair bij EF Education First-Drapac, net als een seizoen eerder. Afgelopen week werd hij nog negentiende in Gran Piemonte en 23ste in de Tacx Pro Classic. “Ik ben geslaagd voor mijn studie en ik heb het opleidingsprogramma van Drapac-EF afgerond”, tweet de jonge Aussie. “Toch zoek ik helaas nog een plek waar ik volgend seizoen mag koersen. Mocht iemand contacten of suggesties heeft of alleen maar dit bericht deelt, dan zou dat al fantastisch zijn!”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
16 oktober 2018 15:54
Zocht LTJ niet nog een knuffelsloveen ?
    16 oktober 2018 16:52
    Hoe ver gaat Jumbo zijn manschappen nog aanvullen eigenlijk? Er zijn er nu 25 bevestigd (als ik PCS even volg) en ik heb de status van Clement eigenlijk niet zo goed meer gevolgd. Zeg dat hij en T Martin (nog niet bevestigd!) er ook bij zitten kom je op het huidige aantal van 27. Ik denk dat ze dus alleen nog voor een buitenkans (lees: WvA eerder halen) gaan.
16 oktober 2018 16:00
Per is typisch een gevalletje van gegokt en verloren. Hij heeft gegokt op het grote geld en niet op zijn carriere en nu valt hij tussen wal en schip. Verwacht hem niet bij een WT ploeg terug te zien volgend jaar. Wellicht Adria-Mobil?
    16 oktober 2018 16:30
    Van welke andere ploegen had hij een aanbod?
    16 oktober 2018 16:30
    Vind dit wel een beetje onzin eigenlijk. Per is vooral een beetje een voorbeeld van een renner die zich niet zo doorontwikkeld heeft als verwacht.
    18 oktober 2018 09:09
    Per kiest voor de meest sloveense ploeg. Wat heeft dat met geld te maken? Gênant om alles wat met bahrein of uea te maken heeft te doen alsof het alleen om geld gaat. Dat is puur je eigen gevoel erbij. Misschien zijn de ploegleiders wel heel aardig.
16 oktober 2018 16:24
Is het al bekend wat Lachlan Morton doet? Zit volgensmij ook nog zonder contract
16 oktober 2018 20:38
Cyrus Monk is toch vooral bekend van zijn rol in de Da Vinci Code?

Semi-on topic;
Dat berichtje over Per... Dat is eigenlijk gewoon een tweet die door een of andere nobody de wereld in geplempt wordt zonder enige connectie met Per? En vanwege de #@wielerflits is het een half artikel waard?

Reacties zijn gesloten.