Remco Evenepoel genoot van de Tour de France: “Hoed af voor Jumbo-Visma”
foto: Cor Vos
Youri IJnsen
vrijdag 29 juli 2022 om 18:45

Remco Evenepoel genoot van de Tour de France: “Hoed af voor Jumbo-Visma”

Remco Evenepoel begint zaterdag in de Clásica San Sebastián aan het tweede deel van zijn seizoen. Orgelpunt in dat programma: de Vuelta a España die in het derde weekend van augustus begint in Utrecht. Hij bereidde zich in Livigno voor middels een hoogtestage, van waaruit hij iedere dag de finales van de Tour de France kon kijken. “Voor mij is Tadej Pogačar nog steeds de beste renner ter wereld”, vertelt hij in een Zoom-meeting waarbij WielerFlits aanwezig was.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was een heel snelle, hete en lastige Tour”, vat hij zijn conclusie kort samen. “Jumbo-Visma deed het gemakkelijk doen lijken, maar het was moeilijk voor iedereen. Ik was niet verrast door de prestatie van het Nederlandse team. Maar wat zij met de voltallige ploeg hebben bewerkstelligd, was behoorlijk indrukwekkend. Het was prachtig om naar te kijken. Ze hadden een groot plan voorafgaand aan de Tour en dat plan hebben ze aan heel de wereld laten zien. Ik kan daar alleen maar mijn hoed voor afnemen. Na mijn lange trainingen in Italië was dat voor mij prachtige televisie. Ik heb er echt enorm van genoten”, vertelt hij.

Jumbo-Visma kreeg Tadej Pogačar op zijn knieën, maar Evenepoel vindt niet dat hij echt kraakte. “Hij verloor twee keer tijd, dat kan iedereen overkomen. De dag dat Jumbo-Visma hem aanviel op de Galibier was voor hem heel zwaar. Hij won wel drie etappes, werd beste jongere en hij werd tweede in het eindklassement. Dus van een slechte Tour is geen sprake. In mijn ogen is hij nog altijd de beste renner ter wereld. Jumbo-Visma is als team veel sterker en in de breedte stabieler dan UAE Emirates. Wat Pogačar doet is echt fenomenaal. Veel zaken lost hij in zijn eentje op, zeker in de laatste week. We moeten hem respecteren.”


Er volgt een uitgebreid interview met Evenepoel over de Clásica San Sebastian en de Vuelta a España.

RIDE Magazine
38 Reacties
Sorteer op:
29 juli 2022 15:22
Fijn te lezen dat de scherpe kantjes bij RvE er van af gaan. De haat(-liefde) verhouding van na de Ronde van Polen 2020 en de reacties van hem waren nogal provocerend. Gelukkig lijkt het wat weggeëbd.
    29 juli 2022 15:57
    Is ook even weggeweest uit de media, en is lekker op een berg gaan zitten. Lijkt me enkel maar verstandig. Bovendien hadden de Belgische media wat anders te doen de afgelopen weken. En wat medialuwte rond Evenepoel kan geen kwaad, net als het doen van respectvolle uitspraken over tegenstanders zonder meteen ook jezelf daarbij op de borst te kloppen.

    Ik verwacht overigens dat hij er gewoon gaat staan, meteen al in San Sebastian. Remco komt altijd goed uit zijn zomer- of winterslaap. Maar het zal vooral afwachten zijn of hij zijn vorm weet vast te houden, en of hij in staat gaat zijn om straks in de Vuelta 3 weken mee te doen voor de hoogste plekken.
    29 juli 2022 20:31
    Hoezo ? Wat heeft Polen daarmee te maken ? Of heb je het nog steeds over de poging tot doodslag van Groenewegen ? De reactie van Evenepoel was to the point, en dus volledig terecht. Het merendeel van de neutrale wielerliefhebbers was het toen volledig eens met Evenepoel en Lefevere. De meestal Nederlandse Jumbo-supporters gaven toen een staaltje van ongenuanceerd denken weer. Of waren toen dringend aan een goede oogarts toe. Want niet gezien hoe Groenewegen elleboog, schouder, lichaam, tot tweemaal toe, dus volledig bewust, gebruikte om Jacobsen in en over de hekkens te katapulteren.
    29 juli 2022 21:09
    Het was toen geen poging tot doodslag Marlin en dat weet je donders goed. Dit soort laster keer op keer herhalen lijkt mij heel wat storender dan de post van Al Phila.
    29 juli 2022 22:31
    Dat waren ook niet de woorden van Evenepoel maar van Lefevere.
    29 juli 2022 22:44
    @Marlin je praat tegen jezelf, Marlin. Je eigen parochie.
    30 juli 2022 10:57
    Leuk, dat gescherm met 'neutrale wielerliefhebbers'.

    Wie zijn dat? En is dan iedereen die het niet met je eens is dus automatisch niet neutraal?

    En als je niet neutraal bent, wat moet je doen om het wel te worden? Kun je ook in sommige kwesties neutraal zijn, en andere niet?
    30 juli 2022 11:43
    @Murcia
    Als je in een sprint tot tweemaal toe een concurrent aan een snelheid van meer dan 60 km/u in de barricades werkt, is dat bewust en weet je wat de gevolgen kunnen zijn. Dat was niet al of niet onreglementair de deur dichtdoen, maar wel een concurrent die al naast je zit, te pletter laten vliegen. Ja, poging tot doodslag dus. "Gelukkig" voor Groenewegen, "beperken" de gevolgen van Jacobsen zich tot vreselijke verwondingen, enorme pijnen, levenslang verandering van uitzicht, een nachtmerrie voor de familie, het verliezen van een seizoen en noem maar op.
    30 juli 2022 11:45
    @lalsacien
    Jij reageert zoals steeds op de man, dus naast de kwestie, inhoudsloos, argumentsloos. Dat blijkt bijna je handelsmerk te zijn.
    30 juli 2022 11:52
    De crash in Polen nog steeds poging tot doodslag noemen vind ik zo ongelofelijk abject.
    Wat mij betreft mag iedereen hier (bijna alles) typen wat hij wil, maar hier zou heel streng tegenop getreden moeten worden. Het is opruiend, populistisch en aanmatigend.
    30 juli 2022 12:05
    @Beer of @Marlin
    Je kunt alle verhalen ter wereld bedenken maar het was geen poging tot doodslag en dat je deze laster ongestraft op deze site kunt blijven neerzetten doet mij vermoeden dat je of een connectie hebt met de redactie van deze site of dat ze laks zijn in het naleven van een aantal basis regels hier.
29 juli 2022 15:31
Geen speld tussen te krijgen. JV heeft het fantastisch gedaan en Pogacar is ondanks zijn tweede plaats nog steeds de beste renner ter wereld.
29 juli 2022 15:32
Helemaal eens met REV. Eigenlijk zegt hij ook dat hijzelf ook meer respect verdient, en ook daar ben ik het mee eens!
    29 juli 2022 15:57
    Eh nee, dat zegt hij niet.
    29 juli 2022 18:38
    Grappig hoe je iets kunt lezen wat er niet staat.
    30 juli 2022 08:31
    Verstandige woorden.
29 juli 2022 15:36
Leuk weer iets van hem te horen.
"We moeten hem - pog - respecteren.”
Waren daar twijfels over?
Ik dacht het niet toch?
29 juli 2022 16:06
Top 5 renners van de wereld: 1. Pogi. 2. REV 3. Wout 4. Jonas 5. Primoz
    29 juli 2022 16:08
    Inderdaad, de Belgische pers vindt Wout de beste ter wereld, maar als je ziet wat Pogi gedurende het hele jaar doet, dan weet ik het wel.
    29 juli 2022 16:13
    Zeverepoel op de tweede plaats. Haha klap van de molen gehad. Hij mag de schoenen nog niet kussen van die andere 4 in jouw top 5
    29 juli 2022 16:36
    Beste renners ooit:
    1. Merckx & REV
    2. De Vlaeminck
    3. VDB
    29 juli 2022 16:50
    Het klimwerk/de grote rondes is qua prestige voor velen toch het allerhoogste in de wielersport, en daarin doet van Aert inderdaad niet mee met de besten van het peloton. In die zin begrijp ik wel dat je Pogacar (en eventueel Vingegaard) boven Wout plaatst.

    Toch heeft van Aert dit jaar al bijna overal een verpletterende indruk nagelaten. In de klassiekers met grote nummertjes in de Omloop en E3, al was het op het hoogste niveau net niet in LBL en Roubaix. Maar ook in kleinere rondes (geweldige Parijs-Nice en Dauphiné) en natuurlijk een monsterachtige Tour waarin hij op zowat elk terrein en in bijna elke etappe de koers heeft gemaakt. Dat was toch wel uniek.

    Netto houdt hij er 3 ritten en het groen aan over, wat misschien niet helemaal weergeeft hoe goed hij in deze Tour was. Ik begrijp de lyrische geluiden momenteel, al gaan die wellicht ook weer snel uitdoven als er in de komende maanden weer een andere topper uitpakt.

    Voor mij tot dusver Pogi nog wel de beste van het seizoen, al komt van Aert dit jaar dichter dan de 2 vorige seizoenen. Ook Vingegaard met Tourwinst en een goeie Tirreno & Dauphiné staat nog in de buurt, maar is meer pure ronderenner en mist de veelzijdigheid (en de spektakelwaarde ook wel een beetje) van de anderen.

    Roglic vind ik dit jaar iets minder en Evenepoel zou ik er ook nog niet tussen zetten. Remco is al een paar keer duidelijk tekortgeschoten terwijl van Aert en Pogi eigenlijk overal met de besten meestrijden. Maar Evenepoel heeft met LBL wel al zijn dikke vis binnen. En als hij er nog een 2de grote overwinning aan weet toe te voegen dit najaar, kan zijn seizoen inderdaad zomaar nog boven dat van Wout uitkomen.

    1. Pogi, 2. van Aert, 3. Vingegaard zou ik tot dusver zeggen dit seizoen. Daarna mannen als Roglic, MvdP, Evenepoel. Benieuwd wat er nog in het najaar gebeurt.
    29 juli 2022 17:37
    Dit snap ik niet goed? REV op nr 2? Heeft het potentieel. Maar moet het toch nog meer bewijzen. 1. Wout (samen met pogi, pogi vertelde het zelf). 2. VDP 3 jonas . 4. Mis Remco
    29 juli 2022 18:02
    Van Baarle is met winst en 2de in de 2 belangrijkste monumenten natuurlijk de onbetwiste nr. 1 In klassiekers dit jaar. Dus staat sowieso boven van Aert en MvdP
    29 juli 2022 18:59
    hahahaha Rev op 2 wat een giller :-)
    29 juli 2022 19:02
    UCI World Ranking rittenkoersen 2022 - Mannen Elite
    1. Primoz Roglic - 3072 punten
    2. Jonas Vingegaard - 2805
    3. Tadej Pogacar - 2733
    4. Aleksandr Vlasov - 1844
    5. Wout van Aert - 1486
    6. Jai Hindley - 1443
    7. Remco Evenepoel - 1417

    UCI World Ranking eendagskoersen 2022 - Mannen Elite
    1. Wout van Aert - 2005 punten
    2. Mathieu van der Poel - 1675
    3. Tadej Pogacar - 1643
    4. Remco Evenepoel - 1618
    5. Stefan Küng - 1608
    6. Benoit Cosnefroy - 1578
    7. Julian Alaphilippe - 1552

    UCI World Ranking 2022 - Mannen Elite
    1. Tadej Pogacar - 4416 punten
    2. Primoz Roglic - 3950
    3. Wout van Aert - 3531
    4. Jonas Vingegaard - 3173
    5. Remco Evenepoel - 3034
    6. Aleksandr Vlasov - 2382
    7. Matej Mohoric - 2358
    29 juli 2022 20:13
    Happerdehap.
29 juli 2022 16:36
Klasse, prima tekst en helemaal eens. Pogacar is de sterkste klassementsrenner, maar Jumbo-Visma heeft hem als ploeg verslagen. Zelden zo een mooie Tour gezien (never) en ik vind het goed om te lezen dat Evenepoel lovend is.

Ben ook oprecht heel erg benieuwd naar zijn Vuelta.
    29 juli 2022 16:48
    Zo'n beetje de enigste reactie die hout snijdt, dank Wim
    29 juli 2022 17:33
    Ik ben ook heel benieuwd hoe hij in de Vuelta voor de dag gaat komen, Hij heeft voor het eerst echt op hoogte geslapen, zijn team sliep op 1700 m en hijzelf heeft een kamer gehuurd nog 500 m hoger. En het is ook voor het eerst dat hij zolang in het echte hooggebergte getraind heeft.
    29 juli 2022 19:52
    Ik zie hem wel top 10 rijden, maar niet meedoen voor winst.
    30 juli 2022 03:29
    dank Paul.

    In het kleinere rondewerk heeft Evenepoel nu al een verbluffend palmares. Reuze interessant om te zien of hij het een trede hoger ook kan.
    Wim, dat is niet zo. Enkel 2e rangsrondjes. Polen lijkt me meest aansprekend.
29 juli 2022 16:46
We hebben samen genoten dan remco !!
29 juli 2022 20:37
Grotendeels eens met de meningen over Van Aert. Een minpuntje. Hij wint niet vaak genoeg, zeker gezien zijn enorme capaciteiten. In zware eendagswedstrijden blijkt het vaak net niet te zijn.
    30 juli 2022 11:52
    Toch niet beer. Wie ben je dan wel?
29 juli 2022 22:31
Remco is de beste
Hup Remco

Reacties zijn gesloten.