Paul Magnier (19) boekt tweede seizoenszege in Tour of Oman, ploegmaat Lamperti nieuwe leider
foto: Cor Vos (archief)
maandag 12 februari 2024 om 08:59

Paul Magnier (19) boekt tweede seizoenszege in Tour of Oman, ploegmaat Lamperti nieuwe leider

De 19-jarige Paul Magnier heeft zijn tweede zege van het seizoen beet. De kersverse prof was in de derde rit van de Tour of Oman, die door de hevige regenval in Oman flink was ingekort, de snelste in een sprint op een hellende aankomst. Zijn ploeggenoot Luke Lamperti werd tweede en neemt dankzij de bonificatieseconden de leiding over van Finn Fisher-Black. De derde plek in de daguitslag was voor Bryan Coquard.

Verhoog de voorpret voor de klassiekers met de nieuwe RIDE Seizoensgids. Onze nieuwe 188 pagina's dikke voorjaars-editie vol met schitterende wielerverhalen verschijnt op 8 maart. Verzeker je van jouw exemplaar en pre-order hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De derde etappe van de Tour of Oman werd door de organisatie flink ingekort. De renners zouden maandag eigenlijk finishen op de flanken van Eastern Mountain, maar dit kon niet doorgaan door de slechte weersomstandigheden in Oman. In plaats daarvan koerste het peloton slechts 76 kilometer van Naseem Garden naar de finish in Al Bustan. De laatste kilometer liep nog wel vervelend omhoog, maar de rit leek zo plots wel meer op maat van de (sterke) sprinters.

Vier renners waren echter niet zinnens om het tot een massasprint te laten komen. Anton Palzer van BORA-hansgrohe ging vroeg in de rit op pad met David Delgado (Burgos-BH), Ariya Phounsavath (Roojai Insurance) en thuisrijder Mohammed Al-Wahibi (Cycle KOM). Het kwartet kreeg slechts iets meer dan een minuut voorsprong. Op 25 kilometer van het einde vond Palzer het niet snel genoeg gaan en begon hij aan een solo. Het was Soudal Quick-Step dat de achtervolging leidde.

Op naar een massasprint
Terwijl Delgado, Phounsavath en Al Wahibi terugzakten tot in het peloton, bleef Palzer bleef zich dapper verzetten. Maar toen ook UAE Emirates kwam helpen vooraan de meute, was het snel gedaan met het avontuur van de Duitser. Op vijftien kilometer van het einde werd hij weer ingelopen. Vervolgens probeerde Mundher Al-Hsan het nog even, maar op vijf kilometer van het einde was alles opnieuw bij elkaar en was het duidelijk dat we naar een sprint gingen.

Paul Magnier, die in januari ook al de Trofeo Ses Salines-Felanitx op zijn naam schreef, toonde zich in die sprint de snelste. En op de tweede plaats? Magniers ploeggenoot Luke Lamperti. De Amerikaan, die eveneens bezig aan zijn eerste profseizoen, neemt dankzij de bonificatieseconden ook de leiderstrui over van Finn-Fisher Black. In de daguitslag zien we Bryan Coquard op de derde plek. Fabio Jakobsen vinden we niet terug in de top-tien. Hij liet het al ver voor de streep lopen, op een stuk dat het vrij steil omhoog liep.

RIDE Magazine
19 Reacties
Sorteer op:
12 februari 2024 09:21
Dus toch geen Eastern Mountain. Vreemde communicatie van PCS vanochtend. Magnier had Lamperti de zege wel gegund maar had pas aan de meet door dat ze 1 en 2 waren.
12 februari 2024 09:23
Zo langzamerhand een duo waar rekening mee mag worden gehouden dit jaar. Leuk koppel
12 februari 2024 09:34
Dit is toch wel een goede vondst van PATLEV . Merlier mag wel gaan oppassen
12 februari 2024 09:38
Sterk! Coquard is weer mooi ere plaatsen aan het harken dit seizoen. Onderhand toch wel koning top-5 plaatsen
12 februari 2024 09:45
Gaat goed op die manier voor Quick-Step en met Evenepoel in Algarve en Merlier in UAE zullen er nog wel enkele uit de kast vallen. Samen met Jayco, UAE Emirates en Lidl trek aka team Pedersen alvast goed uit de startblokken geschoten.

Hun grip op de Vlaamse koersen zijn ze wat kwijt, maar het DNA voor massasprints blijft inherent. Na Cavendish, Viviani, Kittel,Gaviria, Jakobsen, Merlier nu deze 2 weer. Knap gescout, vertrouwen gegeven en omringd. Denk dat Tom Steels hier ook een niet te onderschatten rol in speelt. Wordt toch wel vaak vernoemd door de renners zelf.
  12 februari 2024 09:51
  Patlev noemde in De Rode Lantaarn met name ook Johan Molly. Volgens mij zelfs specifiek bij Magnier.
  12 februari 2024 10:18
  Tom Boonen nog vergeten als spurter natuurlijk, al was die ook meer dan alleen spurter. En inderdaad Johan Molly had al lange tijd contact met Magnier.
  12 februari 2024 11:57
  Ook deze twee zullen uitgroeien tot veel meer dan alleen spurters.
  12 februari 2024 19:11
  Sam Bennett had ook één topjaar dankzij quickstep
12 februari 2024 10:21
Wacht, wat was die verzwakking van de ploeg ook weer? Het verlies van senechal, morkov en Vernon?
12 februari 2024 11:31
Misschien nu een ronkend WF-artikel dat nog nooit eerder de 1e 2 1-2tjes door dezelfde 2 1tjes gedaan werden?
  12 februari 2024 12:02
  Wordt wel een beetje ingewikkeld... zeker als je ook de eerste 2 1-2tjes tussen FFB en LL (ok, van 2 verschillende ploegen) erbij betrekt :-))
12 februari 2024 12:13
Grappig, Jakobsen laat lopen en 2 qst'ers winnen.
  12 februari 2024 14:46
  Ze bewijzen wel de juiste keuze te hebben gemaakt door óf Jakobsen óf Merlier te laten gaan en te vervangen door een ander type sprinter.
  12 februari 2024 17:47
  Jakobsen die laat lopen is An sich natuurlijk niet zo verwonderlijk. Voor zo’n Ewan is dat laten lopen wel een veeg teken…
12 februari 2024 15:37
Knap van Patlev….ben geen liefhebber van de persoon. Maar kijk op wielrennen heeft ie.
12 februari 2024 16:04
Fijne reanimatie van deze ploeg!
  12 februari 2024 19:06
  Reanimatie, zeg. Het is niet omdat enkelingen hier een gans jaar te liggen roeptoeteren dat QS passé is, dat dat ook klopt. Kijk maar eens naar wat ze vorig jaar allemaal gewonnen hebben. Voor een dood team voorwaar niet slecht. Ach wat.

Reacties zijn gesloten.