Patrick Lefevere: “Wat ik schreef over terugkeer Bennett was niet gepast”

zaterdag 7 augustus 2021 om 08:04

Patrick Lefevere - foto: Cor Vos

Patrick Lefevere heeft in zijn wekelijkse column in de Belgische krant Het Nieuwsblad het boetekleed aangetrokken. De teambaas van Deceuninck-Quick-Step komt terug op zijn harde woorden richting Sam Bennett. “Ik ben niet te groot om toe te geven dat ik me vergaloppeerd heb in mijn verklaringen over Sam Bennett”, aldus Lefevere.

Lefevere schreef onder meer dat de terugkeer van de sprinter bij BORA-hansgrohe te vergelijken is met een slachtofffer van huiselijk geweld. “Mijn mening over hem blijft onveranderd, maar wat ik schreef over partnergeweld in de context van zijn terugkeer naar Bora was niet gepast”, klinkt het nu. “Mea culpa. In de hele discussie rond Bennett kies ik voortaan mijn woorden zorgvuldiger en liever nog doe ik er het zwijgen toe.”

Bennett zal dit seizoen niet meer voor zijn ploeg uitkomen. “Uit een recente scan blijkt dat hij een operatie aan de knie nodig heeft, met een revalidatie van drie tot vier maanden. Hij zal dus niet meer koersen voor onze ploeg”, schrijft hij.

Dit artikel delen:

75 Reacties

Baukema Tomoulin 7 augustus 2021 om 08:11

Dus hij vindt de vergelijking achteraf ongepast maar staat wel achter zijn woorden. Dan lijkt me dat niet echt het boetekleed aantrekken

appiett 7 augustus 2021 om 08:14

Nou ik vind dit voor deze man al heel keurig.

Wel opvallend dat een scan aanwijst dat er een operatie nodig is. Lijkt er op dat Bennet toch gelijk had met zijn knie.

Willem Kieft 7 augustus 2021 om 09:34

Je kan toch een hele beroerde vergelijking maken over iets waarvan je inhoudelijk nog steeds vind dat je gelijk hebt? Het is bijvoorbeeld best raar dat Bennett vrij snel nadat hij persé weg wilde bij Bora nu weer terug gaat. Dat had PL prima kunnen en mogen zeggen. Maar het probleem was die lompe vergelijking met huiselijk geweld. En of het slim is om je eigen mentaal zwak te noemen is iets om over te discussiëren. Maar ook hier was de woordkeuze een groter issue dan de boodschap zelf.

Turtlehead 7 augustus 2021 om 10:05

Heel netjes…, ware het niet dat hij achter zijn andere woorden blijft staan, terwijl nu blijkt dat al het geklaag van Ome Pat onterecht was en Bennet een serieuze blessure heeft.
Netjes weer zijn eigen straatje schoongeveegd.

Pietspeed 7 augustus 2021 om 11:49

Onbegrijpelijk, afgezien van de tegenstrijdigheid in zijn verklaring van ik trek mijn woorden terug vwb betreft de vergelijking maar sta nog wel achter m’n mening.

“Ik ben niet te groot om toe te geven dat ik me vergaloppeerd heb in mijn verklaringen over Sam Bennett”.

“Uit een recente scan blijkt dat hij een operatie aan de knie nodig heeft, met een revalidatie van drie tot vier maanden. Hij zal dus niet meer koersen voor onze ploeg”

Wat is het nu Patrick? Het is toch van het één of het ander?

mark peeters 7 augustus 2021 om 17:34

Is er iemand die ook de tekst leest vooraleer (negatief) te reageren? Ik vind er geen enkele tegenstrijdigheid in: zijn mening over Bennett en de terugkeer van Bora blijft onveranderd. Pat zegt enkel dat hij niet de vergelijking had mogen maken met slachtoffers van huiselijk geweld die desondanks terugkeren naar hun mishandelende partner. Wat begrijpen jullie hier niet van?

Pietspeed 7 augustus 2021 om 19:34

@ mark peeters

“.. In de hele discussie rond Bennett kies ik voortaan mijn woorden zorgvuldiger en liever nog doe ik er het zwijgen toe.”

Ja Mark, dat zou ik je aanraden dus ns de artikelen te lezen, waar Levrere het oa heeft over faalangst en geen respect voor hem…

vroege vlucht 7 augustus 2021 om 08:17

“In de hele discussie rond Bennett kies ik voortaan mijn woorden zorgvuldiger”. Zou je dat als columnist gewoon niet structureel moeten doen?!?

renevaert 7 augustus 2021 om 08:31

‘Ik ben nog steeds een zak, maar ga mijn best doen het beter te verbergen’ :p

Aart van Woud 7 augustus 2021 om 08:56

Haha die is raak!

Dolledriesoldebroek 7 augustus 2021 om 08:32

@vroegevlucht.

Nee natuurlijk niet, op deze manier zorgt Patje altijd voor reuring en de bijkomende reacties…
Lees liever stukken van hem dan van die andere nietszeggende zakken hooi.

Peetvader 7 augustus 2021 om 08:33

Die zaterdagse column van Lefevre is wel heel dankbaar voor Wielerflits. Elke zaterdag verzekerd van 1 artikel met veel kliks :)

Panache 7 augustus 2021 om 08:33

Mea culpa wat betreft de pijnlijke vergelijking, zand er over. Maar is dit gemeend of slechts de aandacht afleiden van iets dat veel belangrijker is, namelijk de foutieve inschatting als werkgever van een blessure en het in de pers zinspelen op faalangst en werkweigering van Bennett? Een tweede mea culpa lijkt mij wel op zijn plaats. Is tweemaal excuses niet wat veel hoor ik u denken? Tja dat krijg je wanneer je ongenuanceerd onzin uitbraakt, het boontje en zijn loontje.

Anders kijken 7 augustus 2021 om 08:35

Bewust iemand beschadigen; als ik Sam was zou ik juridische stappen overwegen. Vermoedelijk is dat al gedaan daar Lefevere “liever doet zwijgen” vanaf nu.

Willem Kieft 7 augustus 2021 om 09:25

Denk niet dat er juridisch veel te doen is aan zijn uitspraken van vorige week. Denk dan ook eerder dat hij op zijn lazer heeft gekregen van sponsoren die niet op dat soort ophef zitten/zaten te wachten.

Fomofan 7 augustus 2021 om 08:37

Misschien verstandiger om zijn woorden wat vaker zorgvuldiger te kiezen. Le Fevere staat altijd vooraan om andere teams van onder uit de zak te geven op zijn platform, maar als zijn eigen renners EXACT HETZELFDE doen, zwijgt hij. Volstrekt ongeloofwaardig. Zou er dit maal gedreigd zijn met bepaalde acties dat hij nu wel door het stof gaat?

Petje 7 augustus 2021 om 08:43

Deze man zegt continu dingen die belachelijk zijn

Thijs E 7 augustus 2021 om 08:48

Ah, de sponsor heeft gebeld.

“liever nog doe ik er het zwijgen toe” lijkt me een prima plan, want: Bennett zou toch geen blessure hebben? Toch wel blijkbaar, zelfs een operatie nodig..

Cochise 7 augustus 2021 om 09:03

Zou Pat weten dat hier wekelijks een heel internetleger mental gaat op z’n column? Anders moet iemand hem daar dringend eens op wijzen want hij zou er ongelooflijk van genieten. Doe zo voort jongens!

Marik 7 augustus 2021 om 09:05

Dit vind ik dan toch wel weer keurig van Lefevre. Ik ga in dit geval van de beste bedoelingen uit en zoek er verder niets achter.

Mechanieker 7 augustus 2021 om 09:16

Als hij beweerd een manager te zijn (CEO…..) dan past het simpelweg niet om excuses aan te bieden. Het kwaad is dan immers al geschied.

Willem Kieft 7 augustus 2021 om 09:22

“liever nog doe ik er het zwijgen toe”

Yes, yes please! Verstandigste woorden die PL de laatste vijf jaar heeft geuit.

YogiBear 7 augustus 2021 om 09:26

Dus, er blijkt wel degelijk sprake te zijn van een ernstige blessure bij Bennett en Lefevere heeft wat dat betreft de hele boel bij elkaar gelogen en zijn renner beschadigd. Het dus compleet bij het verkeerde eind gehad en dit zouden dan dus excuses moeten zijn? Bijzondere perceptie van excuses heeft deze man.

Willem Kieft 7 augustus 2021 om 09:29

Deze column was waarschijnlijk al aangeleverd voor Almeida zijn UAE contract tekende. Mijn gok is dat we volgende te mogen lezen dat Almeida een nog grotere slappeling is dan Bennett.

josi 7 augustus 2021 om 09:34

Het blijft natuurlijk gewoon zwak van Bennett dat hij niet door wilde fietsen met zijn knieblessure.

Nikolai 7 augustus 2021 om 09:43

Het enige waar hij zijn excuses voor aanbiedt, is de vergelijking met slachtoffers van huiselijk geweld die desondanks terugkeren naar hun mishandelende partner. Met andere woorden, zijn mening over Bennett wijzigt hij niet (dat zegt hij zelfs letterlijk) en hij biedt hem ook GEEN excuses aan. En dat terwijl nu blijkt dat Bennett wel degelijk een zware knieblessure heeft en Lefevere er ook op dat vlak (het begin van de hele discussie/ruzie) dus volledig naast zat. Deze man is en blijft een schandvlek voor de wielersport.

Sagan=hulk 7 augustus 2021 om 09:56

Blijkbaar dus wel gewoon een ernstige knieblessure.

Murcia 7 augustus 2021 om 10:03

Zoals hierboven al geopperd lijkt het er op dat Patrick een duidelijke instructie van zijn sponsors heeft gekregen. Moet pijnlijk zijn voor de man die nooit fout zit om nu onder druk van waarschijnlijk de Amerikaanse leiding van Quick Step zijn woorden terug te nemen. Dus pruttelt hij nog wat na en kan hij er ook niet onderuit om een update over de ‘ingebeelde’ blessure van Sam te geven. Een benodigde operatie doet ook de rancuneuze insinuatie over het niet bestaan van diens probleem wegvallen.

Op naar volgende week zaterdag waar het over de onbetrouwbaarheid van Almeida zal gaan.

mark peeters 7 augustus 2021 om 17:36

Bullshit, alsof Patrick Lefevre uitspraken zou doen op bevel van iemand anders en waar hijzelf niet achter staat. Je kent de man duidelijk niet. Trouwens, waarop is je vermoeden gebaseerd? Heb je ergens bewijzen? Neen dus …

Bontempi1962 7 augustus 2021 om 10:15

Wat een vreemde man is dat toch, die Lefevre.

nasibal 7 augustus 2021 om 10:24

“ik ben niet te groot om..”

Lees:

“kijk mij tof zijn”

xistnc 7 augustus 2021 om 11:13

Haha precies. “Ik ben wel groot, héél groot zelfs, maar niet té groot”. De rest is eigenlijk bijzaak.

Effectief zat hij er dus zowel naast qua knieblessure als qua abjecte vergelijking. Wordt toch echt tijd dat de UCI zich een keer in het debat mengt. Maar die zijn daar allicht te laf voor en natuurlijk ook te druk met hun symboolpolitiek.

pinarello 7 augustus 2021 om 11:09

zou Patlef een wielerflits account hebben?

xistnc 7 augustus 2021 om 11:13

Ja – om de paar weken een nieuwe.

Scott Sunderland 7 augustus 2021 om 11:19

Over het algemeen kan ik me best vinden in wat Lefevre zegt en heeft of krijgt hij redelijk vaak gelijk, ook al klinkt het wat cru. Bovendien ben ik elk jaar weer onder de indruk van de prestaties van de ploeg. MAAR deze keer is Lefevre echt te ver gegaan. Dit is niet fraai.

S. Morgenstern 7 augustus 2021 om 11:38

Beetje zijn verdedigers hier in de steek laten. Lullig.

Barry Batsbak 7 augustus 2021 om 12:08

Hahaha, fraai.

  • 1
  • 2