Neoprof Stephen Williams moet start bij Bahrain Merida uitstellen door knieblessure

zaterdag 19 januari 2019 om 13:08
Neoprof Stephen Williams moet start bij Bahrain Merida uitstellen door knieblessure

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Stephen Williams moet noodgedwongen zijn seizoensstart uitstellen door een knieblessure. Het 22-jarige klimtalent verruilde deze winter SEG Racing Academy voor Bahrain Merida, maar hij zag zijn voorbereiding op het nieuwe wielerjaar in het water vallen door fysiek ongemak. Terwijl zijn nieuwe ploeggenoten op trainingskamp gingen, bleef hij thuis om behandeld te worden.

“Wanneer je een nieuwkomer bent in een profploeg, is het eerste wat je wil op de fiets springen en zo hard mogelijk werken om je eerste seizoen zo goed mogelijk te laten verlopen. Maar dat zit er voor mij nu niet in”, zei hij tegen Cycling Weekly. “Het zwaarste is om vooruit te blijven kijken en te vertrouwen op de juiste mensen en een goede afloop.”

De pijn kwam terug toen hij weer ging trainen, zei David Bailey, team performance director van Bahrain Merida. “Hij deed alles goed. Hij stopte met trainen en pas sinds kort weten we wat er aan de hand is. Het is moeilijk voor hem om dit te horen, maar dit maakt vaak een renner – hoewel het niet de ideaal is.” Bailey verwacht dat Williams binnen een maand de training kan hervatten.

Giro d’Italia U23
Williams kwam deze winter over van SEG Racing Academy, waarmee hij de Ronde de l’Isard wist te winnen. De Brit trok daarna met verwachtingen naar de Giro d’Italia U23, die hij ook wist in te lossen. Zo won hij de bergrit naar Pian Delle Fugazze en droeg hij één dag de roze leiderstrui. Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met de vijfde plaats in het eindklassement.

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone