Nairo Quintana denkt aan Giro d’Italia: “Het is een optie”
foto: Cor Vos
dinsdag 12 januari 2021 om 16:27

Nairo Quintana denkt aan Giro d’Italia: “Het is een optie”

Nairo Quintana heeft in een interview met W Radio laten weten te denken aan de eerstvolgende editie van de Giro d’Italia. “Het is een optie. Ik heb interesse, de ploeg denkt aan de Giro en ook de organisatie staat er niet onwelwillend tegenover”, aldus de Colombiaanse klimmer.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

La Gazzetta dello Sport liet begin januari al ontvallen dat Nairo Quintana dit jaar weer eens de Giro d’Italia wil betwisten. De Colombiaanse klimmer van Arkéa-Samsic, die nog altijd herstellende is van een knieblessure, won in 2014 de Ronde van Italië en werd drie jaar later nog eens tweede achter Tom Dumoulin.

De inmiddels 30-jarige Quintana reed tot dusver slechts tweemaal de Giro d’Italia en de vraag is of hij dit jaar weer eens zal deelnemen aan de eerste grote ronde van het seizoen. Zijn ploeg Arkéa-Samsic is namelijk afhankelijk van een wildcard en er zijn ook vier Italiaanse ProTeams in de race voor slechts twee uitnodigingen.

Quintana heeft echter wel vertrouwen in een goede afloop. “Ik weet niet precies hoe de verhoudingen liggen, maar we hebben interesse in een wildcard. Een terugkeer naar de Giro, het zou wel fantastisch zijn. Ik heb er in het verleden goed gepresteerd. Ik weet zeker dat ik dit jaar zal deelnemen aan de Tour, maar de Giro is ook een optie.”

 
17 Reacties
Sorteer op:
12 januari 2021
Gaat niet gebeuren simpelweg omdat de ploeg geen WC krijgt en dat is ook prima, want die hebben geen selectie die breed genoeg is voor zowel de Giro als de Tour.
  12 januari 2021
  Dat maakt de zaak van de Giro natuurlijk niet. Het zal hen een zorg zijn wie er van Arkéa start aan de Tour. Het is niet ongebruikelijk om een wildcard toe te kennen aan de voorwaarde dat bepaalde renners aan de start verschijnen. Als ze zeggen dat bv van Quintana, Barguil, Rosa en Bouhanni er minstens 3 moeten deelnemen om een uitnodiging te krijgen, dan is het aan het ploegmanagement om te beslissen of ze daar al dan niet in meegaan.
  Arkea heeft als Franse ploeg dan wel nagenoeg de garantie dat ze de Tour rijden.
12 januari 2021
Stel je voor, maar 1 Italiaans team aan de start in de Giro. Zou zelfs niet weten wanneer dat ooit nog is voorgekomen, als dat ooit al het geval is geweest. En dan het laatste ticketje naar Gazprom met Zakarin, Kreuziger, Canola, Velasco, Cima en je hebt helemaal het failliet van het Italiaanse wielrennen.
  12 januari 2021
  En dat terwijl Italie (samen met Belgie) de meeste renners in de Worldtour heeft: https://www.procyclingstats.com/statistics/nations/nr-active-riders
  13 januari 2021
  En nog straffer misschien, alle WT-teams hebben minstens 1 Italiaan in dienst, net als alle topploegen bij de ProTeams (Alpecin, Arkea, Total, B&B,...).
12 januari 2021
Goeie keuze Nairo. In de Tour zitten dit jaar toch geen echte bergen en worden de ritten kapot gecontroleerd door de sterkste ploeg.
12 januari 2021
Net zo kansloos als Alpecin vorig jaar met de Vuelta.
12 januari 2021
Edit: Op 3 januari was het nog een gerucht van La Gazzetta, nu laat Quintana zelf weten interesse te hebben. Een wezenlijk verschil
12 januari 2021
Ik ga er toch wel vanuit dat de twee wildcards naar Italiaanse ploegen gaan. En het onderzoek naar Quintana over mogelijk dopinggebruik helpt ook niet, ook al is er niets bewezen en verwacht ik dat dat onderzoek doodbloedt.
12 januari 2021
Als je graag de Giro rijdt, zou ik eerder voor een Italiaans team tekenen ipv een Frans.
12 januari 2021
Wanneer wordt dat parcours eens bekend gemaakt? Ik vind het bizar dat je aan het begin van het seizoen, terwijl iedereen zijn plannen aan het maken is, er nog steeds geen definitief parcours is. Dit is van wezenlijk belang voor de kansen van de renners, zowel sprinters, klassementsrenners als vrijbuiters.
  Dit vraag ik me ook elke week af.
  12 januari 2021
  Op de facebookpagina van de Giro stond vandaag een filmpje dat de "Grande partenza" van het parcours over één week is.
12 januari 2021
Volstrekt kansloos. De Giro organisatie gaat echt geen Italiaans team thuislaten voor een tweede rangs Frans team. Quintana heeft misschien de naam nog, maar een echt goede grote ronde is alweer een behoorlijke tijd geleden. Tel daar zie knieproblemen en de dopinggeruchten dan nog maar bij op. Dan kiezen ze liever voor een Italiaans team dat er iedere dag invliegt. En terecht.
12 januari 2021
En nog altijd is er nog geen giro parcours bekend. Iemand enig idee wanneer de RCS het complete parcours vrijgeeft?
  12 januari 2021
  Het parcours van de Giro zal pas op z’n vroegst eind deze maand onthuld worden door RCS. Geruchten zijn er natuurlijk altijd. Grande Partenza waarschijnlijk in Turijn of Ravenna, met een kleine kans vanuit een stad in De Marken. Ravenna maakt een kans omdat daar Dante Alighieri 700 jaar overleed. Florence maakt daarom ook een kans als start- of finishplaats van een etappe. De slotrit zou weer naar Milaan gaan, hoewel Verona ook een goede kans maakt (ook vanwege Dante). Er zou een klimtijdrit geprogrammeerd zijn, en er wordt gefluisterd dat zowel de Zoncolan als de Tre Cime di Lavaredo beklommen moeten worden. Niet aannemelijk dat de Giro buiten Italië zal treden.

Reacties zijn gesloten.